tomek1 Napisano 22 Stycznia 2017 Share Napisano 22 Stycznia 2017 Zazdroszczę udanego spotkania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 22 Stycznia 2017 Share Napisano 22 Stycznia 2017 Niedzielne mokre na pstrągi 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 22 Stycznia 2017 Share Napisano 22 Stycznia 2017 4 minuty temu, Odys80 napisał: Niedzielne mokre na pstrągi Andrzeju, szacun brat wiedźmina ! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 24 Stycznia 2017 Share Napisano 24 Stycznia 2017 Czasopisma dla muszkarzy w pdf'ie. https://szkolamuchowa.wordpress.com/artykuly-w-prasie/ Są też artykuły o Dunajcu, na co łowić w jakich miesiącach i inne ciekawostki. Miłej lektury do poduszki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marex Napisano 28 Stycznia 2017 Share Napisano 28 Stycznia 2017 Witam Kolegów Chciałem zapytać czy we Wrocławiu można gdzieś zakupić pawie pióra oraz kapkę koguta? Kapka koguta nie musi być najwyższej klasy, bo dopiero będę zaczynał kręcić swoje pierwsze paskudy. Nie wiem jak sprawa wygląda w Krokodylu gdyż dawno nie byłem a wiem, że mają dział muchowy. Z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PPu88 Napisano 28 Stycznia 2017 Share Napisano 28 Stycznia 2017 Ja Ci mogę dać trochę pawich piór, jak coś to kontaktuj się na priv. W krokodylu kapka koguta była jakiś czas temu.. teraz nie wiem. Tak zmieniając delikatnie temat.. Do krętacza mikromuszek na lipienie. Patryku znalazłem w necie takie coś: Hak #32 nie podpuszczam Cię ale zrobisz mniejszą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 28 Stycznia 2017 Share Napisano 28 Stycznia 2017 36 minut temu, Marex napisał: Witam Kolegów Chciałem zapytać czy we Wrocławiu można gdzieś zakupić pawie pióra oraz kapkę koguta? Kapka koguta nie musi być najwyższej klasy, bo dopiero będę zaczynał kręcić swoje pierwsze paskudy. Nie wiem jak sprawa wygląda w Krokodylu gdyż dawno nie byłem a wiem, że mają dział muchowy. Z góry dzięki za odpowiedź Bylem dzisiaj w Krokodylu i pustki w dziale muchowym. Sa dwie kapki ale bardzo kiepskie. Zagladnij sobie ma strone B.Gawlika i tam zakup, bo i taniej i wiecej i świeżo ubite 😎. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 28 Stycznia 2017 Share Napisano 28 Stycznia 2017 13 minut temu, PPu88 napisał: W krokodylu kapka koguta była jakiś czas temu.. teraz nie wiem. Krokodyl ma mocne przeciągi w dziale muchowym :/ Tak zmieniając delikatnie temat.. Do krętacza mikromuszek na lipienie. Patryku znalazłem w necie takie coś: Hak #32 nie podpuszczam Cię ale zrobisz mniejszą? PAtryk da radę nie podpuszczaj go bo nie będzie spał po nocach:) A co do kręcenia to ja dziś sporą część dnia spędziłem przed imadłem nawet udało mi się pierworodnego namówić na kilka chwil ze starym przed imadłem:) Może kiedyś się bardziej wkręci mam nadzieje 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marex Napisano 28 Stycznia 2017 Share Napisano 28 Stycznia 2017 32 minut temu, bacyk napisał: Zagladnij sobie ma strone B.Gawlika i tam zakup, bo i taniej i wiecej i świeżo ubite 😎. Właśnie chcę zrobić zamówienie ze strony B.Gawlika, ale miałem wątpliwości co do kapki bo różne opinie chodzą na ten temat np, że kapka trafia się takiej słabej jakości że tylko do wyrzucenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 28 Stycznia 2017 Share Napisano 28 Stycznia 2017 14 minut temu, Marex napisał: Właśnie chcę zrobić zamówienie ze strony B.Gawlika, ale miałem wątpliwości co do kapki bo różne opinie chodzą na ten temat np, że kapka trafia się takiej słabej jakości że tylko do wyrzucenia... Coś na pewno wykorzystasz z kapki od BG a w Krokodylu same śmieci zostały lub Metz za kupę kasy w jednym kolorze i to kiepskiej jakości a u Gawlika masz przynajmniej wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marex Napisano 28 Stycznia 2017 Share Napisano 28 Stycznia 2017 Dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 29 Stycznia 2017 Share Napisano 29 Stycznia 2017 Wstałem dzisiaj rano i przez całe pół h walczyłem z myślami. Jednak z naturą nikt jeszcze nie wygrał, więc wystartowałem nad wodę. Plan: zobaczyć, ewentualnie pozrywać trochę much na Skorze. Po okolo godzinie dojechałem do wyznaczonego celu. Rzeczka bardzo sympatyczna i niewątpliwie w kręgu moich wiosennych zaintetesowań. Dziś jednak skuta lodem jak lodowisko na wejherowskiej. Zatem zmiana azymutu i dzida nad Bobra 😎 Po drodze znalazłem się na Marsie Potem gładko i po 40 min u celu będąc okazało się, że sprzyjająca aura nie tylko mnie nad wodę przyciągneła. Spotkałem czterech spiningistów i dwóch glajchmenów. Co mnie w ogóle nie zdziwiło wszyscy mieli takie same rezultaty 😆 Bo przecież nie o ryby tutaj chodzi 😎 Śmiałem się tylko z siebie, że zamieniłem wrocławski smog na bobrzański smog Wracając zostałem jeszcze zepchnięty z drogi przez jakiegoś "puchacza" z golfa i przez 20 min wykopywałem auto z głębokiego śniegu. Auto jak i twarz nie noszącą śladu inteligencji zapamiętałem, więc pozdrawiam serdecznie. A ogólnie to bomba ! Pozdrawiam "kanapowców" i oby Wam kapcie nie przyrosły i odleżyny nie przeszkadzały 😉 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom@ha Napisano 30 Stycznia 2017 Share Napisano 30 Stycznia 2017 Żeby nie było, że tylko Baca zażywa świeżego powietrza i kontempluje zimowe krajobrazy, tez się wybrałem na spacer - wypłoszyć kormorany znad wody i zwilżyć nimfy. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 30 Stycznia 2017 Share Napisano 30 Stycznia 2017 To Bystrzyca? Pytam, bo prawdopodobnie w sobotę tam się wybiorę. I całkiem możliwe, że nawet na muchę. Miałeś jakieś efekty, oczywiście poza podziwianiem krajobrazu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom@ha Napisano 30 Stycznia 2017 Share Napisano 30 Stycznia 2017 "Bystrzyca?" - Tak. "Miałeś jakieś efekty, oczywiście poza podziwianiem krajobrazu?" - Było uroczo, ale bez historii pisanej rybami Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 30 Stycznia 2017 Share Napisano 30 Stycznia 2017 @tom@ha nie widziałeś gdzieś tam podbieraka? 21 godzin temu, bacyk napisał: A ogólnie to bomba ! Pozdrawiam "kanapowców" i oby Wam kapcie nie przyrosły i odleżyny nie przeszkadzały 😉 Odleżyn jeszcze nie stwierdzono, kanapa nasmarowana wazeliną, jedynie imadło trzeba będzie niedługo zmienić. Czekam na haczyki (powinny być jutro) i zapełniam wolne miejsca w pudełkach. A na wyjazd czekam z utęsknieniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PPu88 Napisano 4 Lutego 2017 Share Napisano 4 Lutego 2017 Ostatnio tylko streamery i streamery więc dla odmiany postanowiłem coś powymyślać na cieplejsze dni. Wynik miniosy Teraz może żuki? przed wiosną trzeba odświeżyć wiązanie takich robaków 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 4 Lutego 2017 Share Napisano 4 Lutego 2017 52 minut temu, PPu88 napisał: Ostatnio tylko streamery i streamery więc dla odmiany postanowiłem coś powymyślać na cieplejsze dni. Wynik miniosy Teraz może żuki? przed wiosną trzeba odświeżyć wiązanie takich robaków na Ślęze jak znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 4 Lutego 2017 Share Napisano 4 Lutego 2017 Hej Panowie, Wybieram się jutro rozprostować kości i pomoczyć ukręcone zonkery na legnicki odcinek Kaczawy. Ktoś chętny na wspólne łowy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaroslav Napisano 4 Lutego 2017 Share Napisano 4 Lutego 2017 @PPu88 lubię to! Dobrze pływają? @GuCeK z chęcią pojadę, ale za tydzień Dzisiaj nad Dunajcem wyjechało kilka ładnych rybek https://www.facebook.com/FlyFishingPolandDunajec/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PPu88 Napisano 4 Lutego 2017 Share Napisano 4 Lutego 2017 @jaroslav Nad wodą jeszcze nie były Czekają na cieplejsze dni Korci ta Kaczawa ale obiecałem sobie jutro rekonesans Ślęzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 4 Lutego 2017 Share Napisano 4 Lutego 2017 58 minut temu, PPu88 napisał: Korci ta Kaczawa ale obiecałem sobie jutro rekonesans Ślęzy Ślęzę masz pod nosem i zawsze zdążysz zrobić rekonesans, a Kaczawa to rzeka tajemnic - czeka na odkrywców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 4 Lutego 2017 Share Napisano 4 Lutego 2017 2 godziny temu, GuCeK napisał: Hej Panowie, Wybieram się jutro rozprostować kości i pomoczyć ukręcone zonkery na legnicki odcinek Kaczawy. Ktoś chętny na wspólne łowy? eh...żona ma wyjazd a ja z dzieciakami muszę zostać szkoda bo ma być ciepło a za tydzień znowu mrozy wracają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PPu88 Napisano 4 Lutego 2017 Share Napisano 4 Lutego 2017 Zatem witaj przygodo! 😀 Piszę się na jutro. Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 4 Lutego 2017 Share Napisano 4 Lutego 2017 Gucek , sprawdź PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi