Marex Napisano 6 Września 2017 Share Napisano 6 Września 2017 Dobry "W dniu 30 września na zbiorniku „Mała Szwecja” Blizanowice koło Wrocławia, odbędzie się pokaz wędkarstwa muchowego poprowadzony przez firmę Vision..." wybiera się ktoś może? ja jestem zachęcony i chyba się pojawię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom@ha Napisano 7 Września 2017 Share Napisano 7 Września 2017 Vision wybrał kiepski termin, bo jest wielce prawdopodobne, że w tym czasie dwie delegacje muchowe z tego forum będą wędkować na odległych łowiskach. Swoją drogą, chętnie bym się wybrał na ten pokaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 7 Września 2017 Share Napisano 7 Września 2017 O i na otarcie łez jest coś dla tych co nie będą migli pojechac😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 7 Września 2017 Share Napisano 7 Września 2017 5 godzin temu, tom@ha napisał: Vision wybrał kiepski termin, bo jest wielce prawdopodobne, że w tym czasie dwie delegacje muchowe z tego forum będą Swoją drogą, chętnie bym się wybrał na ten pokaz. ja też ale tylko po to żeby im pokazać jak mój sprzęt od nich rozpadł się na kawałki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 7 Września 2017 Share Napisano 7 Września 2017 12 godzin temu, Odys80 napisał: ja też ale tylko po to żeby im pokazać jak mój sprzęt od nich rozpadł się na kawałki Żaden producent takich szmat nie przewidział tak masakrycznie dużej ilości godzin w wodzie dla swoich spodni i butów! Dla Ciebie tylko gumowe gacie reszta się rozpadnie, chyba że raz w roku na 3 dni pojedziesz na San to wtedy masz spodnie na kilka sezonów. Hahahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 7 Września 2017 Share Napisano 7 Września 2017 mamy wolne miejsce na San Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 9 Września 2017 Share Napisano 9 Września 2017 Szklak Ego rozdziewiczony Gruby 40+ 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 9 Września 2017 Share Napisano 9 Września 2017 Na tej witce emocje nie z tej ziemi Gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldBolo Napisano 9 Września 2017 Share Napisano 9 Września 2017 O 7.09.2017 o 16:21, Odys80 napisał: mamy wolne miejsce na San na jaki termin (tam-spowrotem)? P.S. wczoraj chyba źle wybrałe miejsce na Odrze (za trudnie dla mnie) - 3 klenie (max 35) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom@ha Napisano 17 Września 2017 Share Napisano 17 Września 2017 Tęczowe petardy. Wstawiam za namową @Booryss'a, bo wg mnie, nie ma się za bardzo czym chwalić. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 17 Września 2017 Share Napisano 17 Września 2017 Nie bądź taki skromny. Fajne rybki szkoda że szybko będą zjedzone. Ktoś sie stara i zabiega o rybostan, ddistaje pozwolenie na wpuszczenie śladowej ilości a miejscowi idą na ryby jak do sklepu rybnego. Jeszcze patrzą jak na czuba gdy się zwraca rybie wolność. Przykre realia naszego kraju nic nie da się zrobić i utrzymać by łowić dla przyjemności 😯 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldBolo Napisano 17 Września 2017 Share Napisano 17 Września 2017 wczoraj na ślęży na suchą kompletna bryndza - już nie wychodzą do suchej? Pierwszy raz próbowałem techniki z podwieszoną pod piankowcem mokrą muszką/nimfą i kilka brań było - wszystkie na dolną przynętą, w tym branie klenik 40+ (niestety wszedł w zielska i nie udało sie go wyjąć bo zaczepił się gurną muszką o zielsko) - słabo. Czy koledzy mają jakieś doświadczenia w łowieniu na nimfę/mokrą muszke na płytkiej i zarośniętej śleży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 17 Września 2017 Share Napisano 17 Września 2017 Ja Ślęzę traktuję, jak poligon doświadczalny. Już nie chodzi o mega ryby, aby je tam łowić, ale żeby zejść z niej zwycięsko w każdych warunkach. oldBolo, kilka razy łowiłem powyżej WABCO, jak jeszcze zielska nie było. Na piaszczystym odcinku, na turlanego Red Taga z główką wolframową złowiłem kilka drobnych kleników. Na nimfy złowiłem kilka rybek, ale na spinning. Łatwiej mi było wcelować w oczka wolne od zielska. Nie było mowy o prowadzeniu przynęty, tylko polegało to na wrzucaniu przynęty w punkt. Na mokrą i owszem, łowiło się fajne kleniki. Tylko z tymi przynętami trzeba mieć więcej przestrzeni. Jak zwykle trzeba podchodzić z głowa do łowiska:) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldBolo Napisano 17 Września 2017 Share Napisano 17 Września 2017 jaceen - jesień / zima wchodzi w grę? próbowałeś jak zielsko już zejdzie? tj. jesiennego czy też zimowego klenia na nimfę czy mokrą? (Odra w tym roku jest dla mnie za trudna - myśle aby więcej czasu spędzać na ślęzy - spacerowiczów będzie ubywać i będzie spokojniej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldBolo Napisano 17 Września 2017 Share Napisano 17 Września 2017 jeszcze mi po głowie chodzi łowienie na Odrze na nimfę czy tonącą muchę na płytszych miejscach (łukach, łachach itp.) - jak słoneczko jeszcze sie pojawi to popróbuję. (jakis indykator tylko muszę zakupić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 17 Września 2017 Share Napisano 17 Września 2017 9 godzin temu, oldBolo napisał: jeszcze mi po głowie chodzi łowienie na Odrze na nimfę czy tonącą muchę na płytszych miejscach (łukach, łachach itp.) - jak słoneczko jeszcze sie pojawi to popróbuję. (jakis indykator tylko muszę zakupić) Jeśli chcesz się podszkolić to trochę lepsze warunki są na Oławce miedzy mostem koło szkoły a mostem przy pogotowiu byłem tam niedawno i jest sporo ryby do Złowienia czy na suchara czy na mokrą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 17 Września 2017 Share Napisano 17 Września 2017 Mokra jeszcze ujdzie na Ślęzie, ale nimfy bym odpuścił. Chyba, że sobie chce się udowodnić, że da radę. oldBolo, a próbowałeś nocą na muchy łowić w Ślęzie?:))) Pytaj Booryssa, jak się to robi;) Był czas, że spotykaliśmy się na nocne kleniki. Tak, by sobie pogadać i przełamywać standardy. Godzinę temu, oldBolo napisał: próbowałeś jak zielsko już zejdzie? tj. jesiennego czy też zimowego klenia na nimfę czy mokrą? http://haczyk.pl/forum/topic/6882-rzeka-%C5%9Bl%C4%99za/?do=findComment&comment=264182 http://haczyk.pl/forum/topic/6882-rzeka-%C5%9Bl%C4%99za/?do=findComment&comment=261719 http://haczyk.pl/forum/topic/6882-rzeka-%C5%9Bl%C4%99za/?do=findComment&comment=261541 http://haczyk.pl/forum/topic/6882-rzeka-%C5%9Bl%C4%99za/?do=findComment&comment=261188 http://haczyk.pl/forum/topic/6882-rzeka-%C5%9Bl%C4%99za/?do=findComment&comment=261253 http://haczyk.pl/forum/topic/6882-rzeka-%C5%9Bl%C4%99za/?do=findComment&comment=260686 http://haczyk.pl/forum/topic/6882-rzeka-%C5%9Bl%C4%99za/?do=findComment&comment=261119 http://haczyk.pl/forum/topic/11633-muszkarstwo-wroc%C5%82aw-i-okolice/?do=findComment&comment=275100 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 20 Września 2017 Share Napisano 20 Września 2017 Wakacyjne wspomnienia 40+ na #4 wychwood R&S Ja chcę już wiosnę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 20 Września 2017 Share Napisano 20 Września 2017 10 godzin temu, Odys80 napisał: Wakacyjne wspomnienia 40+ na #4 wychwood R&S Ja chcę już wiosnę Za ciepło też nie było 😜 Zapomniałem Tobie zawsze zimno😜 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 20 Września 2017 Share Napisano 20 Września 2017 hahaha , skarpety z merynosa już mam jeszcze tylko czapka i kalesony z merynosa Scholler Yarns i zima mi nie straszna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 20 Września 2017 Share Napisano 20 Września 2017 Panowie, trzeba jeździc, dreptać, szukać inacczej skończymy tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 21 Września 2017 Share Napisano 21 Września 2017 Na stanowisku nr 3 najwięcej emocji widać, że chłopaki zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 21 Września 2017 Share Napisano 21 Września 2017 10 godzin temu, Odys80 napisał: Na stanowisku nr 3 najwięcej emocji widać, że chłopaki zadowoleni Widzę tam Patryka zamiast krzesełka spał by na wyrku karpiowym 😜 Nie przemawia do mnie mucha i woda stojąca 😯 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 21 Września 2017 Share Napisano 21 Września 2017 Trzeba im sygnalizatory pożyczyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldBolo Napisano 21 Września 2017 Share Napisano 21 Września 2017 Coś tam jednak jeszcze dzisiaj do suchej wychodziło na ślęzy - 2 sztuki po dwadzieścia kilka cm. (nastawiłem się łowic na nimfę/mokrą ale coś źle spasowałem zestaw piankowiec/nimfa i ta druga zatapiała mi za nadto piankowca (nie powiem zdziwiło mnie że mala nimfa-kiełż zatapia mi dużego konika polnego) - cóż nastęnym razem inaczej to jakoś połączę. Jakoć po zmroku nie daję rady łowić - nie widać muchy - i szybko mnie zniechęcenei dopada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi