KrzysiekG Napisano 22 Grudnia 2015 Share Napisano 22 Grudnia 2015 Nikt już nie jeździ? Eee tam nie jeździ tak biorą, że nie ma czasu pisać o tym http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=279784#279784 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 23 Grudnia 2015 Share Napisano 23 Grudnia 2015 Dzisiaj przed południem udało mi się poprawić mój osobisty rekord jeśli chodzi o okonia tj trafiłem 37,5 cm na spining A poniżej link do filmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 23 Grudnia 2015 Share Napisano 23 Grudnia 2015 Dzisiaj przed południem udało mi się poprawić mój osobisty rekord jeśli chodzi o okonia tj trafiłem 37,5 cm na spining Piękny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 24 Grudnia 2015 Share Napisano 24 Grudnia 2015 Elast piękny tłusty pasiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 24 Grudnia 2015 Share Napisano 24 Grudnia 2015 tomek1, Booryss, Dzięki pofarciło mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 25 Grudnia 2015 Share Napisano 25 Grudnia 2015 Gratki i tu Elast93, teraz czas na 40+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 25 Grudnia 2015 Share Napisano 25 Grudnia 2015 KrzysiekG, Dziękować ale z okoniem to mi słabo idzie, złapałem raptem dwie sztuki na spining od kąd wędkuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalvcf Napisano 25 Grudnia 2015 Share Napisano 25 Grudnia 2015 Kilka dni temu wrocławska Odra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 25 Grudnia 2015 Share Napisano 25 Grudnia 2015 Kilka dni temu wrocławska Odra Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
udebuluzor Napisano 25 Grudnia 2015 Share Napisano 25 Grudnia 2015 Dzisiejsze zakończenie sezonu nad wyraz pomyślne. Wczorajsza wigilia dała szybką ustawka z ojcem na wypróbowanie prezentów. Cel, mała rzeczka (woda do kolan) z jednym ciekawym miejscem - zakręt ze zwalonym drzewem i niewielką strefą wolnego nurtu za nim. Czas poświęcony - 40 min. Kilka rzutów i razem z ojcem w tym samym czasie mamy brania. On wyciąga szczupłego 47 cm ja 64. Zdjęcie mojego: Ojciec z żalem wypuszcza swojego i mocno nalega żebym dał mu swojego, ale nic z tego. Na jakieś 50 złapanych szczupaków z tej rzeczki wziąłem jednego i raczej żałowałem tej decyzji. Dzisiejszy jak reszta dostaje wolność ale.. na 3 minuty.. Spływa poniżej i za chwilę uderza w gumkę ojca. Miara pokazuje dokładnie 64, sprawdzam miejsce w którym był zahaczony u mnie i jest tam małe skaleczenie. Ojciec starej daty, trochę dał się zreformować ale 64 to dla niego rybsko. Ląduje w torbie i nie mam nic do gadania. W domu podczas skrobania, byłem ciekawy zawartości żołądka (12 lat temu pisałem magisterkę o ichtiofaunie tej rzeki) okazało się że była to spora samica mocno wypełniona ikrą. W grudniu :/ . Czas chyba zweryfikować okresy ochronne szczupaka bo przesuwające się temperatury mocno wpływają jak widać na behawiorystkę ryb. Jak dla mnie nieceniona strata w tej rzece a pewnie nie jedyna. W żołądku raczej pusto stąd taka żarłoczność. Podczas krótkiej wyprawy trafiłem jeszcze 56 cm -raczej samiec. Pływa dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 25 Grudnia 2015 Share Napisano 25 Grudnia 2015 KrzysiekG, Dziękować ale z okoniem to mi słabo idzie, złapałem raptem dwie sztuki na spining od kąd wędkuje Spokojnie przyjdą i lepsze ilościowe wyniki.. Mnie okonie w grudniu rozpieszczały... ale co się ich naszukałem to moje... :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 26 Grudnia 2015 Share Napisano 26 Grudnia 2015 KrzysiekG, No nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 26 Grudnia 2015 Share Napisano 26 Grudnia 2015 KrzysiekG, Wielki okoń ! Gratulacje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 26 Grudnia 2015 Share Napisano 26 Grudnia 2015 Świąteczny wypadzik na okonie. Rybki brały strasznie chimerycznie, ale za to nadrabiały wielkością Dwa największe z 4 z przodu. Tata łowił na plecionke, ja na żyłke. Okonie zdecydowanie preferowały żyłke. Skończyło się chyba na wyniku 11:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 26 Grudnia 2015 Share Napisano 26 Grudnia 2015 DAWID, Dwie czterdziechy jednego dnia i to w święta. Gratulacje a można wiedzieć jaka przynęta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 26 Grudnia 2015 Share Napisano 26 Grudnia 2015 Takie specjalne zapachowe gumy około 7cm, niestety zapomniałem nazwe. Praca dość drobna ogonowa, łowiłem dość lekko na długi opad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 26 Grudnia 2015 Share Napisano 26 Grudnia 2015 DAWID, Dziękować, chyba na przyszły sezon warto będzie kupić kilka śmierdzieli na przetestowanie bo jeszcze nie łowiłem na zapachowe przynęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 26 Grudnia 2015 Share Napisano 26 Grudnia 2015 Gofer, dzięki ot przypadek w stadzie 30+ Ten był największy z grudniowych DAWID, Gratki, te 40+ super waleczne są. U mnie jednak plecionka im nie przeszkadzała, ale rozmiar max 0,06... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 26 Grudnia 2015 Share Napisano 26 Grudnia 2015 KrzysiekG, potwierdzam, walczą pięknie. Na dodatek łowiłem na krótką wklejke Team Dragona 1-7g cw, więc hole były genialne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 26 Grudnia 2015 Share Napisano 26 Grudnia 2015 To tak jak u mnie 2,40 .... bajka.... :D:D A tak w temacie kolejny 40+.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 26 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2015 Piękne garby łowicie Panowie, czapki z głów ! KrzysiekG dajesz jakiś przypon do tej plecionki ?I jakiego węzła używasz do takiej cienkiej linki, ja mam problem z wiązaniem takich nitek i czasami muszę poprawiać węzeł kilka razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 27 Grudnia 2015 Share Napisano 27 Grudnia 2015 Dawid, Krzysiek- co za ryby! Wielkie gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 27 Grudnia 2015 Share Napisano 27 Grudnia 2015 Wyspy przepięknych okoni. Czapki z głów Panowie! Ja podczas świat raz próbowałem się co teczakami, raz z sandaczami. Niestety nie mam się czym pochwalić ale biorąc pod uwagę, że wcześniej na rybach byłem 11/11 to i tak miło spędziłem czas:) a i ciepłej niż w listopadzie bylo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 28 Grudnia 2015 Share Napisano 28 Grudnia 2015 No no Panowie! Piękne okonie! Ja jestem na gościnnym występie u teściów nad Wisłą. Ryb nie uświadczyłem ale jakie okoliczności przyrody! Wszędzie widać ślady obecności bobrów. Na 2k naliczyłem trzy żeremia. A pomyśleć, że kiedyś były zagrożone wymarciem. Żeremie 1 Żeremie2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 28 Grudnia 2015 Share Napisano 28 Grudnia 2015 Moje świąteczne rybki: Wigilijny sandacz: Drugi dzień szczupak: I na koniec sezonu niedzielny sandacz: Z wyjątkiem tego wigilijnego sandacza pozostałe wróciły do wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi