Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 65
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Dzisiaj przed południem udało mi się poprawić mój osobisty rekord jeśli chodzi o okonia tj trafiłem 37,5 cm na spining :grin:

normal_20151223_110256.jpg

A poniżej link do filmu :mrgreen:

Napisano
Dzisiaj przed południem udało mi się poprawić mój osobisty rekord jeśli chodzi o okonia tj trafiłem 37,5 cm na spining :grin:

Piękny! :grin:

Napisano

Dzisiejsze zakończenie sezonu nad wyraz pomyślne. Wczorajsza wigilia dała szybką ustawka z ojcem na wypróbowanie prezentów. Cel, mała rzeczka (woda do kolan) z jednym ciekawym miejscem - zakręt ze zwalonym drzewem i niewielką strefą wolnego nurtu za nim. Czas poświęcony - 40 min. Kilka rzutów i razem z ojcem w tym samym czasie mamy brania. On wyciąga szczupłego 47 cm ja 64. Zdjęcie mojego:

3754ab2063e60d32.jpg

Ojciec z żalem wypuszcza swojego i mocno nalega żebym dał mu swojego, ale nic z tego. Na jakieś 50 złapanych szczupaków z tej rzeczki wziąłem jednego i raczej żałowałem tej decyzji. Dzisiejszy jak reszta dostaje wolność ale.. na 3 minuty.. Spływa poniżej i za chwilę uderza w gumkę ojca. Miara pokazuje dokładnie 64, sprawdzam miejsce w którym był zahaczony u mnie i jest tam małe skaleczenie. Ojciec starej daty, trochę dał się zreformować ale 64 to dla niego rybsko. Ląduje w torbie i nie mam nic do gadania. W domu podczas skrobania, byłem ciekawy zawartości żołądka (12 lat temu pisałem magisterkę o ichtiofaunie tej rzeki) okazało się że była to spora samica mocno wypełniona ikrą. W grudniu :/ . Czas chyba zweryfikować okresy ochronne szczupaka bo przesuwające się temperatury mocno wpływają jak widać na behawiorystkę ryb. Jak dla mnie nieceniona strata w tej rzece a pewnie nie jedyna. W żołądku raczej pusto stąd taka żarłoczność.

Podczas krótkiej wyprawy trafiłem jeszcze 56 cm -raczej samiec. Pływa dalej.

475e744de05c7ea0.jpg

Napisano
KrzysiekG, Dziękować ale z okoniem to mi słabo idzie, złapałem raptem dwie sztuki na spining od kąd wędkuje :oops:

Spokojnie przyjdą i lepsze ilościowe wyniki.. :cool:

Mnie okonie w grudniu rozpieszczały... ale co się ich naszukałem to moje... ;):mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

5c04aa193181c98fmed.jpg

Napisano

Świąteczny wypadzik na okonie. Rybki brały strasznie chimerycznie, ale za to nadrabiały wielkością :) Dwa największe z 4 z przodu. Tata łowił na plecionke, ja na żyłke. Okonie zdecydowanie preferowały żyłke. Skończyło się chyba na wyniku 11:1 ;)

normal_okon_kaban.jpg

Napisano

Takie specjalne zapachowe gumy około 7cm, niestety zapomniałem nazwe. Praca dość drobna ogonowa, łowiłem dość lekko na długi opad.

Napisano

DAWID, Dziękować, chyba na przyszły sezon warto będzie kupić kilka śmierdzieli na przetestowanie bo jeszcze nie łowiłem na zapachowe przynęty :roll:

Napisano

Gofer, dzięki ot przypadek w stadzie 30+ ;) Ten był największy z grudniowych :)

DAWID, Gratki, te 40+ super waleczne są. U mnie jednak plecionka im nie przeszkadzała, ale rozmiar max 0,06... ;)

Napisano

KrzysiekG, potwierdzam, walczą pięknie. Na dodatek łowiłem na krótką wklejke Team Dragona 1-7g cw, więc hole były genialne :)

Napisano

Piękne garby łowicie Panowie, czapki z głów ! KrzysiekG dajesz jakiś przypon do tej plecionki ?I jakiego węzła używasz do takiej cienkiej linki, ja mam problem z wiązaniem takich nitek i czasami muszę poprawiać węzeł kilka razy.

Napisano

Wyspy przepięknych okoni. Czapki z głów Panowie!

Ja podczas świat raz próbowałem się co teczakami, raz z sandaczami. Niestety nie mam się czym pochwalić ale biorąc pod uwagę, że wcześniej na rybach byłem 11/11 to i tak miło spędziłem czas:) a i ciepłej niż w listopadzie bylo:)

Napisano

No no Panowie! Piękne okonie! Ja jestem na gościnnym występie u teściów nad Wisłą. Ryb nie uświadczyłem ale jakie okoliczności przyrody! Wszędzie widać ślady obecności bobrów. Na 2k naliczyłem trzy żeremia. A pomyśleć, że kiedyś były zagrożone wymarciem.

normal_1~0.jpg

normal_2~0.jpg

Żeremie 1

normal_z1.jpg

Żeremie2

normal_z2.jpg

Napisano

Moje świąteczne rybki:

Wigilijny sandacz:

normal_2015-12-24_08_23_45.jpg

Drugi dzień szczupak:

normal_2015-12-26_06_31_45.jpg

I na koniec sezonu niedzielny sandacz:

normal_2015-12-27_06_42_08.jpg

Z wyjątkiem tego wigilijnego sandacza pozostałe wróciły do wody.