tomek1 Napisano 19 Marca 2016 Share Napisano 19 Marca 2016 16 godzin temu, lechur1 napisał: Dzisiaj, po całym tygodniu na zero,udało mi się złowić trzy płocie,jedna uciekła z haczykiem.Ryby brały dosłownie 15minut.Większej zabrakło 2cm do 40. Piękne ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid7123 Napisano 19 Marca 2016 Share Napisano 19 Marca 2016 U nas bardzo słabo. Byliśmy na jeziorze 2 razy 0 ryby 2 brania ale nawet nie było co zacinać. Na rzece efekty podobne tylko próbowaliśmy na spławik i kilka małych skubnięć bez ryby. Na stawie kopalnianym zero wyniku. Czekamy do kwietnia i mamy nadzieje, że to będzie już to. Oczywiście w międzyczasie będziemy próbować, trenujemy przed zawodami. W sumie byliśmy już chyba 16 razy. Na spinning nawet okonia nie było. Połamania wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lechur1 Napisano 19 Marca 2016 Share Napisano 19 Marca 2016 Dzisiaj półtorej godziny nad wodą, najpierw spinka płoci koło 30cm,po chwili wyciągam taką 20cm i myślałem, że się zaczęło a to był już koniec:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lechur1 Napisano 20 Marca 2016 Share Napisano 20 Marca 2016 Dzisiaj zaliczyłem pierwsze nocne kleniowanie,miałem tylko jedno kopnięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 21 Marca 2016 Share Napisano 21 Marca 2016 U mnie wieczorna zasiadka po długiej przerwie- przyniosła pierwszego, całkiem niezłego karpika 52 cm oraz pięknego krąpia ok. 35 cm. Coś się ruszyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadziul Napisano 21 Marca 2016 Share Napisano 21 Marca 2016 Widzę, że jeszcze różnie bywa z braniami, ale zazdroszczę wam wypadów wędkarskich. Ja poświęciłem te półrocze aby w końcu zdać prawko. Jak mi się uda to sobie odbiję, a może w międzyczasie może uda mi się na kilka godzin wyskoczyć nad wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 21 Marca 2016 Share Napisano 21 Marca 2016 Pozdrowienia z brzegów Bornholmu Debiut na duńskich trociach zaliczony. Już pierwszego dnia udało mi się złowić srebro Szczęśliwą przynętą okazała się blacha Mikado Pal 22 gr Łowienie mega hardcorowe, powiem szczerze, że na początku zwątpiłem i nie wiedziałem o co tutaj chodzi Stanie na środku morza w mega falach, niemalże zakrywających całego wędkarza i młócenie wody ciężkimi przynetami w mega wietrze Zimno, mokro, co ja tu robię !? Dopiero po kilku godzinach, zmianach ustawień, zmianach miejsc, udało się znaleźć warunki przy których łowiło nam się komfortowo. I powiem szczerze, kozackie łowienie, zapomina się o wszystkim stojąc i patrząc na bezkres wody Dzisiaj na zero ale lekko odpuściliśmy, jutro walczymy cały dzień, jeszcze tydzień łowienia przed nami Trzymajcie kciuki 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 22 Marca 2016 Share Napisano 22 Marca 2016 @DAWID super sprawa. Gratulacje! U mnie wczoraj kolejna wieczorna sesja i następne dwa karpiki. Jeden na method feeder, drugi na klasyczny zestaw z koszykiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 22 Marca 2016 Share Napisano 22 Marca 2016 Dawid czekamy na kolejne relacje Tomek, na jaki zestaw więcej brań? Metoda czy klasyczny? btw Łowi ktoś już liny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 23 Marca 2016 Share Napisano 23 Marca 2016 Wczoraj połowiliśmy. Dwa odpasione dużeeee srebra, więcej info jak wróce A tymczesem wbijam w śpiochy i do morza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 23 Marca 2016 Share Napisano 23 Marca 2016 9 godzin temu, Robal napisał: Dawid czekamy na kolejne relacje Tomek, na jaki zestaw więcej brań? Metoda czy klasyczny? btw Łowi ktoś już liny ? Na razie ciężko wyciągać wnioski, bo to pierwsze brania. Na obu wędkach łowiłem na zanętę sypką i białe robaki zadipowane. Różnica była w zestawie a wynik 1:1. Poprzedniego dnia branie było na zestaw z koszykiem, ale w tym dniu nie łowiłem w ogóle na metodę. Co do metody, to wziąłem się właśnie za montaż filmu z zasiadki z końca września, podczas której zrobiłem porównanie o którym piszesz. Wynik mnie zszokował, ale więcej na filmie już wkrótce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lechur1 Napisano 23 Marca 2016 Share Napisano 23 Marca 2016 Tomek,Dawid gratuluję,ja nadal bawię się z małymi rybkami.Wczoraj złowiłem 6 płotek,wzdręgę i 3 okonie,jedną płoć spiąłem i jedna poszła z przyponem,łowiłem na bata i odległościówkę,wszystkie płotki wzięły na bata zaraz po lekkim podciągnięciu zestawu.Moją siatkę odwiedził też szczupły,chyba zaciekawiły go płotki bo podpływał w sumie trzy razy.Robal też czekam na prosiaki ale chyba woda musi się jeszcze trochę ogrzać,przynajmniej u mnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 23 Marca 2016 Share Napisano 23 Marca 2016 Panowie bank dzisiaj rozbity. 18 trotek na brzegu Cóż za dzień ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 23 Marca 2016 Share Napisano 23 Marca 2016 Godzinę temu, DAWID napisał: Panowie bank dzisiaj rozbity. 18 trotek na brzegu Cóż za dzień ... To nie zagaduj tylko wrzucaj zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 23 Marca 2016 Share Napisano 23 Marca 2016 A macie jedno, Tatowa ryba 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 23 Marca 2016 Share Napisano 23 Marca 2016 19 minut temu, DAWID napisał: A macie jedno, Tatowa ryba Piękna, gratulacje. W wolnej chwili daj kolejne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budek Napisano 23 Marca 2016 Share Napisano 23 Marca 2016 Zazdroszczę i gratuluje !!! We Wrocławiu też takie pływają 😜 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 24 Marca 2016 Share Napisano 24 Marca 2016 Dziś od 5.30 do 8.30 nad Wartą, bez szału, woda opadła więc brań mało, sama drobnica. Ciekawostka: Różne dziwne rzeczy już się wyjmowało z wody, dziś mogę dopisać do listy kość chyba jakiegoś kopytnego. PZDR 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lechur1 Napisano 25 Marca 2016 Share Napisano 25 Marca 2016 Dzisiaj byłem nad wodą od 14.30 do 17.30,na początek złowiłem płoć 30+ później tylko mniejsze,na federa na rosówkę uwiesił się byczek i okoń,złowiłem też małego bolka.Po 16 przyszedł kuzyn i też złowił kilka płotek bolka i krąpia.Brań sporo ale z przerwami spowodowanymi chyba przez szczupłego,który cały czas krąży w mojej miejscówce,dzisiaj też się pokazał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 25 Marca 2016 Share Napisano 25 Marca 2016 Ja dziś z synem wybrałem się wypróbować nowego bacika. Nieprzyjemny wiatr nie pozwolił na długie łowienie, ale trochę płotek młody wyciągnął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 26 Marca 2016 Share Napisano 26 Marca 2016 Pstrągi z wczoraj. Żab już bardzo dużo ale to nie ich imitacja okazała się skuteczna tylko duży wobler malowany na potokowca. To był fajnie wedkarsko spędzony piątek:) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danie100406 Napisano 26 Marca 2016 Share Napisano 26 Marca 2016 I ja też wczoraj całkiem nieźle połapałem ! Głównie nieduże płocie i leszcze ale targały cały czas! Brania pewne i agresywne! Łowiłem feederem i nałowiłem sie do bólu ! Woda nawet o przyzwoitej temperaturze, pogoda zmienna ponieważ raz chumry, raz słońce, wiatr z różnych stron świata Ale rybki dopisały! W moim okręgu uważam że sezon na białą rybę OFICJALNIE otwarty i kwestia 2 tygodni a będzie on trwał w pełni ! Pozdrawiam! I połamania ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 27 Marca 2016 Share Napisano 27 Marca 2016 Ja już nęcę miejscówkę na lina . Wczoraj zaobserwowałem bąblowanie, także jestem dobrej myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 27 Marca 2016 Share Napisano 27 Marca 2016 No to zazdroszczę po zmianie miejsca zamieszkania szukam miejsc gdzie w ogóle lin występuje w miarę przyzwoitej populacji. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cysiu Napisano 27 Marca 2016 Share Napisano 27 Marca 2016 W zeszły weekend rozpocząłem sezon. Połowiiłem trochę drobnicy na bacika, 2 największe wzdręgi po 20 kilka cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi