Goliat Napisano 9 Maja 2017 Share Napisano 9 Maja 2017 2 godziny temu, zajac222 napisał: Witam Goliat , tak się składa że pracuje na Glinkach , tam ładnie sypało ale na całe szczęście krótko No krótko ale to 9 maja. To są jakieś jaja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 10 Maja 2017 Share Napisano 10 Maja 2017 Od rana sypie, że aż nie miło...co roku czereśnia pięknie kwitła i dawała mnóstwo owoców, a w tym roku nawet pszczółki nie siadały na kwiatki, a już się osypuje. Truskawki również szlag trafił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EsoxHunter Napisano 10 Maja 2017 Share Napisano 10 Maja 2017 Dobrze, że od weekendu ma się ocieplić, bo wręcz z dnia na dzień czuć efekty tego ochłodzenia... 30.04 miałem 3 szczupaki na 10 brań... zielska swiezego na plyciznach nie ma praktycznie wcale... a z każdym kolejnym dniem czuć było, jak ryba ucieka z płycizn, na których stała już w kwietniu (ba już nawet leszcz dostawał wysypki i wchodził na metrową wodę). 8.05 jedno jedyne branie i jedna jedyna ryba 68 cm... Na 4 wypady 16 brań, w większości tak chimeryczne, że nie do zacięcia, 1/4 brań tylko zakończonych wyjazdem ryby, gdzie w zeszłym roku praktycznie wszystkie ryby były zacięte tak pewnie jak ta... Masakra. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 11 Maja 2017 Share Napisano 11 Maja 2017 Dzisiaj kolejny wypad z samego rana na zalew, wędkowałem od 04:30 do 10:00. O dziwo przez pierwsze trzy godziny nic się nie działo, ryby zaczęły brać dopiero koło 8.. Udało się wyholować 5 karpi 42-49 cm 3 liny ok 25-30 cm oraz leszka 48 cm Dzień zaliczam do udanych Poniżej fotki : 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 11 Maja 2017 Share Napisano 11 Maja 2017 W końcu trafiłem na chwilę dobrej pogody i po miesiącu posuchy wyskoczyłem ze spinem na 2 godzinki pod wieczór. Woda idealna do łowienia w miejscu gdzie się ustawiłem. Przelew na kamieniach gdzie w lecie jest z 10 cm wody albo nic a teraz około 50-60 cm. Boleni nie było, nawet jednego ataku nie widziałem, szczupak tam nie stoi, na okonia nie ta przynęta bo celowałem w jazia i klenia. W związku z niewielką głębokością i zaczepami postawiłem na tonącego chrabąszcza który przy ściąganiu bardzo płytko pracuje lub lekko smuży. Pierwszy został ustrzelony mały około 25 cm klenik któremu nie warto robić fotki a następnie jazik 33 cm , później 40 cm i na końcu już prawie po zmroku największy 42 cm. Wszystko pływa dalej 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lechur1 Napisano 12 Maja 2017 Share Napisano 12 Maja 2017 (edytowane) Wczoraj wybrałem się nad Odrę w poszukiwaniu kleni ale nie miałem brania.W drodze powrotnej poszedłem nad Ślęzę i trafiłem kluskę 46cm i zaliczyłem dwa bardzo mocne brania.Dodaję też fotki bolków z poprzednich wypraw. Edytowane 12 Maja 2017 przez lechur1 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 12 Maja 2017 Share Napisano 12 Maja 2017 Na dzisiaj zaplanowałem poranne łowienie. Pobudka o godzinie 5 i zdążyłem zobaczyć słońce przynajmniej po 20 minutach już byłem nad woda i zdążyłem się rozłożyć jak zaczęło padać delikatnie ale z narastającą intensywnością. Normalnie nawet bym się nie wybierał widząc tą pogodę ale miałem ze 4 kilo zanęty ( już przygotowanej do łowienia ) która uległa by zmarnowaniu bo następny możliwy termin dopiero po niedzieli a w zamrażarce nie ma miejsca Zanęciłem i zdążyłem złowić kilka płotek, nawet ładnych, kilka ryb się wypięło przez bezzadziorowy haczyk który za chwilę i tak odpłynął razem z pięknym leszczem. Poślizgnąłem się na błocie przy podbieraniu i haczyk się nie urwał tylko odwiązał . Donęciłem bo trochę nachlapał i trafił się po chwili kolejny na 51 cm, cały w wysypce tarłowej. Złowiłem jeszcze 2 małe płotki i poddałem się . Nawet slipki miałem mokre a z butów wylałem wodę i już przed 8 byłem w domu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalvcf Napisano 13 Maja 2017 Share Napisano 13 Maja 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 13 Maja 2017 Share Napisano 13 Maja 2017 Nareszcie otworzyłem wiślany sezon. Jak na pierwszy wypad całkiem znośnie Zameldowało się kilka sportowych rybek. Woda mocno podniesiona i mętna ale jak najbardziej do lowienia. Teraz już z górki. Lecimy z tematem dalej :)! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 13 Maja 2017 Share Napisano 13 Maja 2017 Dzis Wiselka byla laskawa ... 70 cm... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 14 Maja 2017 Share Napisano 14 Maja 2017 Dzisiaj po raz kolejny odwiedziłem zalew, wędkowałem od 04:30 do ok 10:00. Udało się wyholować 5 karpi 40-46 cm, krasnopiórkę 32 cm oraz 3 liny 25-33 cm. Poniżej kilka fotek : 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 15 Maja 2017 Share Napisano 15 Maja 2017 Dziś dla odmiany pojechałem z kumplem na dwie godzinki nad Wisłę. Udało się wyjąć pierwszego bolka w tym sezonie, całe 58 cm Poniżej fotki : 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 16 Maja 2017 Share Napisano 16 Maja 2017 Maj jak na razie nie rozpieszcza pod względami wędkarskimi, pogoda w kratkę, przekrój wszystkich pór roku, wody płynące huśtawka poziomów i jeszcze czasu jak na lekarstwo.... ale coś tam od czasu do czasu udaje się wyjąć albo raczej wychodzić zarówno w rzekach jak i w wodach stojących 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salto Napisano 16 Maja 2017 Share Napisano 16 Maja 2017 Jak na Krakowskie warunki to okoń śliczny, gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salto Napisano 18 Maja 2017 Share Napisano 18 Maja 2017 Wczoraj krótka zasiadka od 15 do 21, dość długo nic się nie działo,dopiero około 20 pierwsze branie i karp 54cm, po paru minutach następny odjazd i tym razem karp 60cm. Miałem też odwiedziny zaskrońca, ogólnie wyjazd udany 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 18 Maja 2017 Share Napisano 18 Maja 2017 Dzisiaj kolejny raz wyskoczyłem z kumplem na dwie godzinki za bolkami. U mnie zameldowały się cztery 45-56 cm u kumpla dwa ok 50 cm 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 19 Maja 2017 Share Napisano 19 Maja 2017 Dzisiaj po raz kolejny wybrałem się na kilka godzin nad zalew, wędkowałem od ok 04:45 do 11:30. Udało się wyjąć karpia 44 cm kilka małych karasi oraz jakieś 20 linków, największy 37 cm, ale większość mała. Poniżej kilka fotek : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salto Napisano 19 Maja 2017 Share Napisano 19 Maja 2017 Gratuluję rybek, żeby jeszcze populacja drapieżnika była lepsza w Krakowskich wodach. Na zalewie aż się prosi o amura aby trochę tego zielska było mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 19 Maja 2017 Share Napisano 19 Maja 2017 22 minut temu, salto napisał: Gratuluję rybek, żeby jeszcze populacja drapieżnika była lepsza w Krakowskich wodach. Na zalewie aż się prosi o amura aby trochę tego zielska było mniej Dzięki Ps. Zdziwiłbyś się jakie torpedy są na zalewie.. widać je czasem przy samych trzcinach to aż serce bije szybciej 😮 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 19 Maja 2017 Share Napisano 19 Maja 2017 Dzisiaj około 3h nad wodą, na kanale w Wiśle Małej, na goczałkowicach - od 8,30 do ok 11 - wynik 14 Japońców w wymiarze 30 - 40 cm. Świetne brania, większość wędkarzy połowiła podobne ilości. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 19 Maja 2017 Share Napisano 19 Maja 2017 1 godzinę temu, mikwed1 napisał: Dzisiaj około 3h nad wodą, na kanale w Wiśle Małej, na goczałkowicach - od 8,30 do ok 11 - wynik 14 Japońców w wymiarze 30 - 40 cm. Świetne brania, większość wędkarzy połowiła podobne ilości. Kolego to przyślij dla mnie parę tych japońców - zapuszczę sobie w rzece , bo taka ujnia u mnie że nic nie mogę złapać połowa maja a ja 4 płotki 1 krąp i 1 okoń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 19 Maja 2017 Share Napisano 19 Maja 2017 Na goczałach corocznie około połowy kwietnia do połowy maja jest eldorado Japońcowe - w zeszłym roku złowiłem przez ok 6h koło 40 szt - w pewnym momencie zacząłem łowić na jedną wędkę - 2ch nie dało rady obsłużyć, jak tak biorą,to jeden, dwa wyjazdy i się nudzi. Po maju Japońce się rozchodzą i łowi się ale pojedyncze sztuki i rzadko - to znów zaczyna się tęsknić za nimi W tym roku wypuszczałem na bieżąco to zdjęć nie mam ale z zeszłego roku - dokładnie z 14 maja Wszystkie są w przedziale 30 - 40 cm takie roczniki się łowi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astrolot Napisano 20 Maja 2017 Share Napisano 20 Maja 2017 Rzeka Odra, oprocz tego sporo krapi i ploci. Woda jeszcze duza ale cos tam sie dzieje. Wszystko plywa oczywiscie dalej, pozdrawiam kolegow po kiju . 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feederalny Napisano 21 Maja 2017 Share Napisano 21 Maja 2017 Nieco spóźniona relacja ze zbiornika zaporowego Dobromierz. Piątkowa, piękna pogoda, sliczna woda. Po początkowych mękach ze spławikiem na wietrze uzbroiłem niezawodne pickery z pinką i kukurydzą. Brały dość duże płotki 30+ i leszczyki 35-40. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 21 Maja 2017 Share Napisano 21 Maja 2017 23 minut temu, feederalny napisał: Nieco spóźniona relacja ze zbiornika zaporowego Dobromierz. Piątkowa, piękna pogoda, sliczna woda. Po początkowych mękach ze spławikiem na wietrze uzbroiłem niezawodne pickery z pinką i kukurydzą. Brały dość duże płotki 30+ i leszczyki 35-40. panie kolego jak z zezwoleniami ? napisz jakie warunki trzeba spełnić że by tam wędkować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi