Lukaskr Napisano 26 Września 2017 Share Napisano 26 Września 2017 Panowie złowiona ryba pochodzi z Wisły i jest spór ja uważam że to boleń mam rację ?Bolenia jeszcze nie złowiłem z tego faktu ,że nie spininguje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom@ha Napisano 26 Września 2017 Share Napisano 26 Września 2017 jelec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 26 Września 2017 Share Napisano 26 Września 2017 Mi to za bardzo na jelca nie wygląda. Jelec ma otwór gębowy skierowany do dołu a tu jest wyraźnie górny. To najprawdopodobniej jakaś krzyżówka między gatunkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom@ha Napisano 27 Września 2017 Share Napisano 27 Września 2017 16 godzin temu, ESSOX napisał: Mi to za bardzo na jelca nie wygląda. Przyznam, nabrałem wątpliwości po Twoim wpisie, że to jelec, zwłaszcza, że liczba łusek wzdłuż linii bocznej taka bardziej boleniowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 27 Września 2017 Share Napisano 27 Września 2017 Jak dla mnie mały bolek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niki Napisano 27 Września 2017 Share Napisano 27 Września 2017 dla porównania to jest boleń a to jelec 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 30 Września 2017 Share Napisano 30 Września 2017 O 26.09.2017 o 08:57, Lukaskr napisał: Panowie złowiona ryba pochodzi z Wisły i jest spór ja uważam że to boleń mam rację ?Bolenia jeszcze nie złowiłem z tego faktu ,że nie spininguje. To mały boleń - rapa Jelców w życiu złowiłem więcej niż boleni (ale to za młodu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qare99 Napisano 4 Października 2017 Share Napisano 4 Października 2017 Jaki jelec ludzie, co wy piszecie XD Czysty boleń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ras al Ghul Napisano 5 Października 2017 Share Napisano 5 Października 2017 boleń- racja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moczykij Napisano 6 Lipca Share Napisano 6 Lipca Nie mam parcia, a jedynie ciekawość. Pierwsze zdjęcia przedstawiają rybki pływające w jeziorze Tenno. Miały po 25-30cm długości, kształtem przypominały kleniki, ale nie miały czerwonych płetw. Kolejne zdjęcia (te z przejrzystą wodą w tle) pochodzą z jeziora Garda. Ryby były dwukrotnie większe od poprzednich i sprawiały wrażenie patrolowania brzegów. Przemieszczały sie szybko w pojedynkę, czasami na chwilę łaczyły się w pary. Może ktoś się zna na włoskich rybkach, bo tam ciężko uświadczyć wędkarza, więc nie było z kim pogadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 7 Lipca Share Napisano 7 Lipca @moczykij Na tych zdjęciach z przejrzystej wody, jez. Garda, to prawie na pewno klenie. Pasują z wyglądu i z zachowania o którym napisałeś. Co do tych pierwszych zdjęć to niestety się nie wypowiem, bo nie jestem pewny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi