stocha Napisano 1 Grudnia 2017 Share Napisano 1 Grudnia 2017 Nadszedł grudzień,ostatni miesiąc wędkarskiego sezonu.Miesiąc w którym rozpoczyna się zima a więc szczytowy okres w którym możemy liczyć na spotkanie z okazałymi szczupakami i sandaczami. Na "moich" wodach szczupaki w ostatnim okresie znacznie zmieniły swoje dotychczasowe zachowania.Drobnica uciekła z trzcinowisk a za nią drapieżniki.Dotychczas bardzo skuteczne "żelazo" jest teraz odbijane z impetem jakby przynęta w ogóle nie była uzbrojonaDziś udało się wygospodarować wolne od pracy,pogoda wymarzona na drapieżnika,od samego rana opady śniegu,temp. bliska zeru,umiarkowany wiatr czyli lepiej już nie będzie.Częste zmiany przynęt,kolorów itp..na nic,a podbijanie miękkich przynęt chyba już tylko straszyło szczupaki.W cieplejszej wodzie mniej skuteczny shad teez teraz okazuje się tym co odpowiada szczupakom,mega spowolnione prowadzenie,kołysząca praca i zamiatanie ogonem.Samo przebywanie nad wodą w taką aurę daje mi mega frajdę a kilka uderzeń i trzy wyholowane zębate choć nie wielkie bo w granicach 60cm były tylko ukoronowaniem wspaniałego dniaPozostaje ponownie ruszać nad wodę póki zima nie przykryje tafli w lodowe ubranie 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
david2 Napisano 2 Grudnia 2017 Share Napisano 2 Grudnia 2017 Pierwszy grudniowy 80+ 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 2 Grudnia 2017 Share Napisano 2 Grudnia 2017 Gratulacje Panowie.. Ja od tygodnia nie byłem nigdzie, jakoś warunki pogodowe do mnie nie przemawiają. Kumple wyniki mają słabe, więc weny brak.. Może w przyszły weekend uda się gdzieś zajrzeć, czasu w tym miesiącu nie będzie za wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 2 Grudnia 2017 Share Napisano 2 Grudnia 2017 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 3 Grudnia 2017 Share Napisano 3 Grudnia 2017 Ładnie łowicie Ja niewiele jeżdżę, ale w piątek i w sobotę na zero. W tym roku u mnie jest dramat z drapieżnikiem. Nie pamiętam tak słabego roku. Dziś spróbuję pospinningować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 7 Grudnia 2017 Share Napisano 7 Grudnia 2017 Dzisiaj z bratem pojechaliśmy nad żwirownię no kill, wędkowaliśmy od 09:30 do 15:15. Brat wyjął trzy szczupaki, największy ok 55 cm. U mnie dwa wyjęte ok 45 cm, oraz 64 cm i jeden spięty.. Brań niewiele i tylko na przynęty 12 cm +, dominowały jasne kolory Poniżej kilka fotek 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 7 Grudnia 2017 Share Napisano 7 Grudnia 2017 A mój wpis zniknął jak w "Misiu": nie mamy Pańskiego szczupaka i co mi Pan teraz zrobisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 7 Grudnia 2017 Share Napisano 7 Grudnia 2017 To jak? Robimy grudzień miesiącem szczupaka? Środa, wiatr robi co chce. Lżej jak 10g i 3" gumy nie da rady opanować.Dwa zapięte z trzech ataków. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 7 Grudnia 2017 Share Napisano 7 Grudnia 2017 18 minut temu, jaceen napisał: To jak? Robimy grudzień miesiącem szczupaka? Środa, wiatr robi co chce. Lżej jak 10g i 3" gumy nie da rady opanować.Dwa zapięte z trzech ataków. kurna jakie szczupaki ? dzisiaj 10 gr. i rozmiar nr. 3 i co ? okonie i bynajmniej nie do foty 😠😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 10 Grudnia 2017 Share Napisano 10 Grudnia 2017 Dziś spacer trzy godzinny nad Wisłą , wychodziłem 73 cm szczupłego . K,,,,a coś nie mogę wstawić zdjęcia , może innym razem wejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 10 Grudnia 2017 Share Napisano 10 Grudnia 2017 U mnie sobota/niedziela po 2 sztuki - jeden nerwus spętany gumką do foci 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siluro241 Napisano 13 Grudnia 2017 Share Napisano 13 Grudnia 2017 U mnie 2 ostatnie wyprawy niestety na zero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 14 Grudnia 2017 Share Napisano 14 Grudnia 2017 Ostatnio cała "Śmietanka Towarzyska" z Wrocławia uganiała się w poszukiwaniu okoni..... zmobilizowali mnie więc też niedawno zorganizowałem sobie trochę czasu i postanowiłem ich poszukać w samotności. O dziwo nawet jakieś udało się zlokalizować. Brania bardzo delikatnie, pasiaki niemrawe i niezbyt skore do współpracy, jednak coś tam udało się wydłubać z takim gagatkiem na czele..... 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 14 Grudnia 2017 Share Napisano 14 Grudnia 2017 Wczoraj w końcu świetna pogoda na wyjście na ryby więc spinning w dłoń i na okonie . Od początku grudnia albo halny albo deszcz albo mróz więc nie było okazji połowić. Wybrałem się spacerkiem nad Wisłok i na miejscu okazało się , że woda podniesiona około metra i silny uciąg uniemożliwia łowienie. Kilkanaście rzutów i wniosek jest jeden, nie ma sensu się męczyć. Więcej czasu zajęło mi dojście nad wodę i powrót do domu niż samo łowienie. Brakło już czasu aby wybrać się autem na żwirownię. Tfu, co mnie pokusiło aby na rzekę się wybrać, straciłem tylko fajny dzień i wydaje mi się że to była ostatnia szansa na rybę w tym roku. No może jeszcze karpia w Tesco wyciągnę na Wigilię Dzisiaj miałem na żwirowni porzucać ale pogoda potrafi się zmienić o tej porze roku diametralnie, wczoraj bezwietrznie i słonecznie a dzisiaj zimnica i halny znowu szaleje. Pozostaje oglądać filmy wędkarskie na YouTube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 14 Grudnia 2017 Share Napisano 14 Grudnia 2017 Essox nie poddawaj się mimo tego sztormu dzisiaj trochę okonków podłubałem 😉 i musiałem walczyć z mewami 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niki Napisano 14 Grudnia 2017 Share Napisano 14 Grudnia 2017 Witam kolegów Niestety mój ciepły kanał jest zmienny jak kobieta raz potrafi zaskoczyć świnkami 35+ aby dzień póżniej zejść z mizernymi wynikami taka wędkarska dola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 14 Grudnia 2017 Share Napisano 14 Grudnia 2017 Gratuluję łowiącym Ja od tygodnia nie byłem nigdzie.. czasu mało, ale może się uda jeszcze raz czy dwa chociaż na kilka godzin gdzieś ruszyć za okoniem lub sandaczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 16 Grudnia 2017 Share Napisano 16 Grudnia 2017 Dziś w scenerii zimowej 2 szczupaki z tajnej zatoczki 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 16 Grudnia 2017 Share Napisano 16 Grudnia 2017 Buszmen , piękne widoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 16 Grudnia 2017 Share Napisano 16 Grudnia 2017 Po dluzszej przerwie udalo mi sie zawitac nad wode.. Cos tam nawet udalo sie zlowic.. Zanderki 50 i 58 cm na brzegu do tego leszcz kapotnik pod 60 cm.. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Don Gucak Napisano 16 Grudnia 2017 Share Napisano 16 Grudnia 2017 Gabarytowo nie powala, ale barwy na złoto 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 16 Grudnia 2017 Share Napisano 16 Grudnia 2017 Trochę nie na temat ale w temacie , po kilku próbach zdjęcie weszło , ryba z zeszłego tygodnia 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 18 Grudnia 2017 Share Napisano 18 Grudnia 2017 Coraz słabiej z braniami i coraz mniej ich, ale w dalszym ciągu można trafić coś sensownego..... 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 18 Grudnia 2017 Share Napisano 18 Grudnia 2017 No to Krzysiek pogratulować , ja wczoraj z dwoma kumplami biczowaliśmy jezioro przez jakieś cztery godziny i bez brania , na innych pływadłach a było ich pięć to samo . Echo pokazało fajne rybki ale niestety nie chciały posmakować żadnej przynęty a miały w czym przebierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 18 Grudnia 2017 Share Napisano 18 Grudnia 2017 2 godziny temu, zajac222 napisał: No to Krzysiek pogratulować , ja wczoraj z dwoma kumplami biczowaliśmy jezioro przez jakieś cztery godziny i bez brania , na innych pływadłach a było ich pięć to samo . Echo pokazało fajne rybki ale niestety nie chciały posmakować żadnej przynęty a miały w czym przebierać Może to kwestia regionu, u mnie w sobotę też na zero cały dzień. Po tych przymrozkach już wszędzie lód zaczyna wchodzić, pewnie sezon przyjdzie zakończyć na Wiśle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi