dudi Napisano 19 Lutego 2007 Share Napisano 19 Lutego 2007 Wędką muchową można łowić nie tylko pstrągowate! Ale także szczupaki znalazłem interesujący filmik : http://www.youtube.com/watch?v=Bpr9bTQetUQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 19 Lutego 2007 Share Napisano 19 Lutego 2007 ano na początku myślałam, że to przypadek, potem stwierdziłam, że eee... wieszają się tylko ołówki zwłaszcza, że kolesiowi te maluchy strasznie z rąk leciały ... szczena mi opadła przy pierwszym dużym, a potem pomyślałam, że to specyfika łowiska, i to chyba cosik w tym jest nie mniej, przyjemnie się ogląda i to baaardzo, choć jakąś choćby najmniejszą miłością do muchy nie pałam, pewnie ze względu na ceny sprzętu Dudi - fajne znalezisko ten filmik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 19 Lutego 2007 Autor Share Napisano 19 Lutego 2007 No i fajnie pokazana praca przynety Dudi - fajne znalezisko ten filmik -fenk ju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cysiu Napisano 19 Lutego 2007 Share Napisano 19 Lutego 2007 Super filmik. Ta mucha to chyba streamer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borsuk Napisano 25 Października 2007 Share Napisano 25 Października 2007 http://www.youtube.com/watch?v=AD2tZu9u5qE Ja mam podobnie, z tą różnicą że na moje muchy biorą przeważnie szczupaki wielkości tej przynęty z filmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi1122spid Napisano 27 Października 2007 Share Napisano 27 Października 2007 a prubował ktos z was łapać szczupaki na muche ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borsuk Napisano 27 Października 2007 Share Napisano 27 Października 2007 Łowiłem dotychczas na puchowce, teraz bawię się w robienie matuk, w planie zonkery i co tam jeszcze w oko wpadnie. Polecam, szczena mi opadła rysując podłoże już pierwszego dnia łowienia muchami szczupakowymi. Jak ktoś nie ma muchówki, spinning też się nada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek33333 Napisano 10 Listopada 2007 Share Napisano 10 Listopada 2007 WITAM ŁOWIĘ DOSYĆ CZĘSTO NA MUCHY TUBOWE ZESTAWEM Z BOCZNYM TROKIEM.POLECAM EFEKTY BYWAJĄ PRZYZWOITE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
element52 Napisano 10 Listopada 2007 Share Napisano 10 Listopada 2007 WITAMŁOWIĘ DOSYĆ CZĘSTO NA MUCHY TUBOWE ZESTAWEM Z BOCZNYM TROKIEM.POLECAM EFEKTY BYWAJĄ PRZYZWOITE. Sory że sie wtrące w temat w którym nie mam zielonego pojecia ale nie pisz dużymi literami. Masz jakiś problem z klawiaturą, że ci Caps Lock nie dziala (bez urazy ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniel zarzecki Napisano 14 Listopada 2007 Share Napisano 14 Listopada 2007 Maciek nie unoś się. W internecie pisanie dużymi literami oznacza, że chcesz zostać zauważony, zwrócić na siebie uwagę. Możńa to nawet podciągnąć pod krzyk. A wracajac do tematu. Jakie kolory z typowych much sprawdzały się najbardziej? Jakieś jaskrawe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borsuk Napisano 16 Listopada 2007 Share Napisano 16 Listopada 2007 Jaskrawe też (np biel z czerwienią), najlepiej z dodatkiem fleszy. Ale warto mieć i coś w spokojniejszych barwach. Kombinuję jak tu uzbroić takiego futrzaka jak ten na filmiku, tyle że ciut mniejszego. Może na bazie systemiku do martwej rybki? Robił ktoś z was coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek33333 Napisano 18 Grudnia 2007 Share Napisano 18 Grudnia 2007 czy ktoś łowi na muchy tubowe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeux Napisano 19 Grudnia 2007 Share Napisano 19 Grudnia 2007 ja łowiłem próbowałem łowić sandacza na coś takiego ale prawdę powiem nie wychodziło mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyswe1 Napisano 7 Grudnia 2013 Share Napisano 7 Grudnia 2013 Przylacze sie do tematu Do szczuplych na muche uzywam glownie tubowki Wszystko dziala w miare oki jak woda nie ma wiecej jak 3 m .....wtedy mozna liczyc na biory Jak jest glebiej.......no....mozna potrenowac rzuty- tak ja to widze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaziutek Napisano 30 Kwietnia 2014 Share Napisano 30 Kwietnia 2014 Czy jest choć jeden argument świadczący oprzewodze dowolnej techniki mucheowj nad dowolnatechniką spinningową w przypadku szczupaków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyswe1 Napisano 4 Maja 2014 Share Napisano 4 Maja 2014 No dziwne pytanie.To tak jakbys zapytal : ... pstragow wiecej nalowie na muche czy na glizde ? Lubisz dowolna technike , wiec na nia lowisz a czy miej czy bardziej skuteczna to....drugorzedne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaziutek Napisano 12 Maja 2014 Share Napisano 12 Maja 2014 No nie do końc,a po prostu większa skuteczność daje mucha - bawienie się w szczupaki to takie rzezbienie trochę. Dawno danwo tem uw Wiadomościach wędkarskich był artykuł o gościu, który wyciągał ładne szczupolce na streamery, ale to raczej wyjątek od reguły. Z kwestii czysto technicznych - jak rozwiązać problem mucha plus przypon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GaGacek Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 Z kwestii czysto technicznych - jak rozwiązać problem mucha plus przypon? Po co rozwiązywać lepiej zastosować agrafkę i rozpinać. Proszę pisz pełnymi zdaniami - będzie łatwiej się porozumiewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaziutek Napisano 18 Maja 2014 Share Napisano 18 Maja 2014 Chodzi mi o kwestie przegryzenia żylki. W bezprzyponowe łowienie szczupaków wierzę tak samo jak w uczciwość polityków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyswe1 Napisano 21 Maja 2014 Share Napisano 21 Maja 2014 zastosuj karbon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GaGacek Napisano 8 Czerwca 2014 Share Napisano 8 Czerwca 2014 Chodzi mi o kwestie przegryzenia żylki. W bezprzyponowe łowienie szczupaków wierzę tak samo jak w uczciwość polityków. Stosuje się standardowy stalowy/wolframowa/itp. przypon z agrafką. Nie robi to różnicy co zastosujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz90 Napisano 13 Czerwca 2014 Share Napisano 13 Czerwca 2014 Nie ma przewagi , ale z racji ,że mucha zawsze jest bardziej subtelna od spinningu zabawa jest większa. Spowodowane jest to również budową kołowrotka i wędki. Fakt zestaw ze stalką wygląda trochę komicznie , ale jest to obowiązkowe przy szczupakach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 14 Czerwca 2014 Share Napisano 14 Czerwca 2014 Nie wiem czy słyszeliście ale na Wyspach Brytyjskich dużo osób łowi w ten sposób szczupaki. Oglądałem jakiś czas temu program właśnie dotyczącego łowienia szczupaków na muchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graghowski Napisano 11 Października 2016 Share Napisano 11 Października 2016 Trochę odkopię temat, ale koledzy powyżej maja trochę racji, mucha potrafi otworzyć nie jedno łowisko u mnie np tak było z kanałem na którym łowiłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 11 Października 2016 Share Napisano 11 Października 2016 Cytuj Nie jesteś aż tak stary aby mieć już blokadę w krzyżu. Naprawdę tak ciężko jest się zgiąć i rybę do wody wpuścić a nie wrzucać z półtora metra ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi