Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, chcę kupić ponton 2 lub 3 osobowy do 600zł, znalazłem coś takiego ,co myślicie o tym pontonach ? inne propozycje co do zakupu mile widziane.

Szanowny użytkowniku forum haczyk.pl!

W związku z podniesionym ostatnio problemem wygasania linków do aukcji np: allegro, eBay itp.

Prosimy w przypadku ewentualnego umieszczania w postach linków do aukcji o dodawanie również: NAZW PRZEDMIOTÓW AUKCJI.

Tak aby po jej wygaśnięciu nadal możliwe było odczytanie jakiego sprzętu dotyczyło pytanie/odpowiedź/porada.

Prosimy o podobny standard także w przypadku umieszczania linków do sklepów internetowych.

Z poważaniem Administracja forum haczyk.pl

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 834
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• 2 months later...
Napisano

mam taki ponton tylko trochę większy ''już'' 2 sezony nie jest tak żle tylko po warunkiem że sam będzię łowił i wszystkie poduchy z wewnątrz pontonu usunie, mało miejsca na torbę i inne drobiazgi, łowienie na klęcząco przy większej fali lepiej nie ryzykować nadaje się na spokojne wody

Napisano

z tego co wiem ma tylko sluzyc do wywozenia zestawow i zanet wiec duzo miejsca nie trzeba

wody raczej spokojne, wywozka zestawow do 200 m i powrot, pisalem zeby kupil Kolibri , ale podstawowy model to wydatek ok1000 zl

Napisano

Ten ponton to straszne dziadostwo, ale najlepiej przekonać się na włąsnej skórze. Z całą pewnością da się go napompować i da się nim wywozić zanętę. Mozna go łatać, a jak się całkiem podziurawi, to i tak trzeba będzie kupić nowy i zdobyte doświadczenie okaże się bezcenne :) Zaletą jest niska cena i niewielki ciężar pontonu. Nie zajmuje też wiele miejsca.

Gorzej byłoby wskutek braku doświadczenia kupić ponton droższy, a mało przydatny. Np małe kolibri z miękką podłogą z takich wtykanych deseczek. Ani w tym się pomieścić, ani stanąć, ani pływać z silnikiem - po prostu dmuchana balia z lepszą powłoką :)

Napisano

Znalazłem na allegro ponton rosyjski za 255zł,zobaczcie,szukaj:ponton wędkarski rosyjski.Co o nim myślicie,opłaca się kupić ?czytałem na forum ze niema jak to rosyjski ponton gumowy..., jest okazja kupić czy nie?

Napisano

"ponton ma przyklejoną jedną łatke widoczną na zdięciu-3"

juz bym sobie podrowal ten ponton

ps. jezeli rosyjski to Ufimka21

pozdrawiam

Napisano
Maciej C.chodziło ci o takiego? :lol:

(...)tyle że bez drewnianej podłogi..

Ups... o takim nawet nie śmiałem pomyśleć ;)

Z drugiej strony patrząc, to sam kiedyś miałem polskiego Passata 4K z taką własnie podłogą/dnem i jakoś pływałem. Powietrze nawet trzymał. A jak się w nim wygodnie spało!!! :)

Gość okonia
Napisano

cześć

udało mi się zakupić w dobrej cenie Ponton Kolibri KM 330

jestem bardzo zadowolony, dołączyłem silnik 34 minikotka i jest frajda na 8 godzin pływania

jest tylko problem przy silnym wietrze ( ciężko utrzymać kierunek ale tragedii nie ma)

gorąco polecam

post-5370-14544971986407_thumb.jpg

Napisano

Chciałbym się dowiedziec czy ktoś ma taki ponton i czy jest zadowolony

Nawigator-||| 300 z pawężą

Nawigator-|| 500 lub 600 z pawężą

poz.Leszek

Napisano

Witam chciałbym zakupic ponton Madox 330 ze sztywna podloga i pawężą do 15 KM, moze ktos wie cos na temat tego pontonu, i chcialbym do niego zamontowac silniczek spalinowy do 10 KM czy to dobre polączenie ?

Napisano
cześć

udało mi się zakupić w dobrej cenie Ponton Kolibri KM 330

jestem bardzo zadowolony, dołączyłem silnik 34 minikotka i jest frajda na 8 godzin pływania

gorąco polecam

Mam taki sam. Na wietrze faktycznie trzeba manewrować, aby utrzymac kurs, jednak jestem bardzo zadowolony. Mam go juz 2 lata.

Pozdro

Napisano

Witam

Prosze o porade jaki ponton lepszy do spiningu na Czorsztyńskie

KolibriKM 300 czy Madox265? takie widziałem na allegro.

Prosze o pomoc

Pozdrawiam Andrzej z Krakowa

• 1 month later...
Napisano

Witam. Zamierzam kupić ponton firmy Wild Lake Group J-SM-360 (podłoga aluminiowa). Czy ktoś juz ma pływadełko tej marki? Silniczek Minkota Endura 36 i aku 100 Ah wystarczy do spokojnego pływania na niedużych zbiornikach :?: Pozdrawiam

Napisano
Witam chciałbym zakupic ponton Madox 330 ze sztywna podloga i pawężą do 15 KM, moze ktos wie cos na temat tego pontonu, i chcialbym do niego zamontowac silniczek spalinowy do 10 KM czy to dobre polączenie ?

Dobre połączenie, a i ładnie w ślizgu popływasz, madox ma dmuchany kil co zdecydowanie poprawia pływanie.

• 3 weeks later...
Napisano
To już nawet o rodzaj pontonu nie można się zapytać...nie mam pojęcia czemu usunięto mój post...
Zapoznaj sie z regulaminem wstawiania linków ,to zrozumiesz.
Napisano

Może inaczej...

Może mi ktoś polecić pontonik na Zegrze...oczywiście będę pływał w sprzyjających warunkach pogodowych...(mały wiatr itp.) z silnikiem elektrycznym? :mrgreen:

Napisano

Jeśli chcesz pływać nieco dalej po jeziorze, to im wiekszy ponton, tym lepszy. Problemem są fale wywoływane przez motorówki. Na trzymetrowym pontonie z podłogą pływałem po całym Zalewie zapuszczając się na Bug i Narew. oczywiście mozna kręcić się tylko pod brzegami, ale na tym akwenie to trochę zawracanie głowy.

Ciekawostka - ponton na czterokonnym silniku już mocno chlapał, ale niestety większość bryzgów wpadała do środka. Po prostu płynął za wolno :) Większy silnik rozwiązał problem.

Napisano

A jeśli chodzi o ponton z półsztywną podłogą, bądź z pompowaną? Rozważać czy odpuścić sobie? Ma to jakiś wpływ na pływanie z silnikiem elektrycznym?

Podam jeszcze model nad jakim się zastanawiam: "Navigator III 400" z pawężą, oglądałem go w sklepie, wygląda na solidny i ogólnie zrobił na mnie pozytywne wrażenie.