Skocz do zawartości
tokarex pontony

Solina

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 139
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano

Witam, ja jeżdżę co roku na solinę w miejscowości Rajskie, najlepsze miejsce na świecie dużo ryb, najczęściej na cały tycień pod namiot, w tym roku byłem w czerwcu, bardzo dużo leszczy, sandaczy łapaliśmy, zero karpia i suma. W tej miejscowości jest tyle fajnych miejscówek tylko trzeba 2km płynąć łodzią. W przyszłym roku też się wybieram na wyprawę na tydzień, zazwyczaj jeździmy we trzech i jest super.

Pozdrawiam wszystkich kochających solinę.

• 2 months later...
Napisano

Piękne miejsce pojechałem tam 10 lat temu pierwszy raz później dwa trzy razy w roku aż kupiłem malutki kawałek ziemi w zawozie.Okolice zawozu na ryby najlepsza wiosna wtedy do zatok wchodzi duża płoć a za nią drapieżniki trafia się przyzwoity karp w lato w zatokach bierze leszcz głównie w mocy w dzień zadurzy tumult , oczywiście sandacz na trupka trafiają się sumy. Pozdrawiam wszystkich i zapraszam nad soline .

• 4 months later...
Napisano

Panowie a od strony miejscowości Zawóz da sie połapać z brzegu,bo na weekend sie wybieram i nie wiem czy kupić zanęte cz skrzynke :smile:

• 1 month later...
Napisano

wędkuje ktoś na spining na Solinie a może na Solince nizinnej ?? jakie przynęty polecacie, jak ciężkie główki stosować w gumach ?? mam zamiar łowić z łodzi oraz brzegu ...

Napisano

patrz po internecie i dzwoń, ale możesz mieć problem ze znalezieniem wolnych miejsc, chyba że szarpniesz się na jakiś hotel, albo ośrodek wypoczynkowy np. Jawor tam wolne miejsca są na pewno

Napisano

Panowie czy w Polanczyku lub innej miejscowosci sa jakies sklepy wedkarskie?Glownie chodzi o biale robaki.Wybieram sie poraz pierwszy nad soline:)

Napisano

Wybieram się na Chrewt na weekend i mam pytanie. Czy woda po ostatnich deszczach nie będzie brudna w okolicach Chrewtu i w ogóle jaki jest stan wody na Solinie? Jesli nie Chrewt to może gdzieś niedaleko?

Napisano

wysoka, ale szybko opada, byłem tydzien, z czego kilka razy na rybach (okolice Polańczyka) ogólnie rybki nie brały, na spina pare szczupaków bez mary, a tak to bawiłem się z uklejami które ładnie brały :) stali poławiacze z pola namiotowego tylko kilka leszczy przez tydzień na 6 wędek niemal dzien i noc w wodzie,, tak więc słabo, zapewne przez szybko opadającą wodę,, ale zawsze możecie skoczyć na zaporę i popatrzyć na konkretne ryby, tyle pozostaje :D

• 9 months later...
Napisano

Witam kolegów! Wybieram sie od poniedziałku na 10 dni do Zawozu !

Może ktos podpowiedziec jak z woda na zbiorniku?I czy cos bierze czy martwica?

Pozdrawiam

• 3 months later...
  • 10 months later...
Napisano

Panowie podbijam pytanie zadane przez niktważny może po tym czasie ktoś był i odpowie.

Poszukuje sprawdzonego miejsca z w miarę dobrymi warunkami i dostępem do plaży tak aby rodzina mogła się pokąpać i poopalać a ja w tym czasie bym na rybki sobie skoczył.

• 3 months later...
Napisano

Poszukuje spokojnego pola namiotowego w okolicach Soliny nie musi być zbiornik może być nad rzeką do połowienia ryb i odpoczynku jeżeli ktoś ma jakieś wskazówki proszę o namiary. Mogę się odwdzięczyć tym samym w moim województwie.