kocur Napisano 1 Kwietnia 2009 Share Napisano 1 Kwietnia 2009 toyka na parterze i piętrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 1 Kwietnia 2009 Share Napisano 1 Kwietnia 2009 Czyli tę "męską enklawę" jednak trzeba opuścić za potrzebą .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 1 Kwietnia 2009 Share Napisano 1 Kwietnia 2009 Niestety tak, a tam na zewnątrz już się czają żeby zagonić do jakichś prac dziwnych, a jak się nie pije piwa to można wytrzyma długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 1 Kwietnia 2009 Share Napisano 1 Kwietnia 2009 Niestety tak, a tam na zewnątrz już się czają żeby zagonić do jakichś prac dziwnych, a jak się nie pije piwa to można wytrzyma długo I to jest minus TOY TOY'a zewnętrznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b0bek Napisano 26 Kwietnia 2009 Share Napisano 26 Kwietnia 2009 A ile wynoszą Wasze rachunki za prąd? Bo u mnie to się wydaje o wiele za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 26 Kwietnia 2009 Share Napisano 26 Kwietnia 2009 Bo u mnie to się wydaje o wiele za dużo. Tzn. ile płacisz za prąd bądź o ile za dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 26 Kwietnia 2009 Share Napisano 26 Kwietnia 2009 b0bek, zależy czy mieszkasz w w bloku w małym mieszkanku, czy masz wille z basenem i kilkunastoma sypialniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 26 Kwietnia 2009 Share Napisano 26 Kwietnia 2009 U mnie jest zawsze za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 26 Kwietnia 2009 Share Napisano 26 Kwietnia 2009 U mnie jest zawsze za dużo Pewnie jak u każdego, nawet gdyby się płaciło 20 Zeta na 2 miechy, to i tak za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 Te 20 zeta to jeszcze mogę odżałować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 Te 20 zeta to jeszcze mogę odżałować Noooo "mogę", w sumie to "muszę" bo rachunek przychodzi, a jak się nie zapłaci to uciachają U mnie rachunki klarują się tak ok. 100 zeta, czasem przed... czasem ponad 100 Ale jadą 2 TV, komp i pralka na okrągło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 U mnie czasami 300 a czasami więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 U mnie czasami 300 a czasami więcej Kurka wodna, czyżby ogrzewanie wody elektryczne? Jak to tam się nazywa bojler? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 Mam w domu osobę która ma odpalony przez 16 godzin na dobę 7 dni w tygodniu telewizor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 Mam w domu osobę która ma odpalony przez 16 godzin na dobę 7 dni w tygodniu telewizor 16 godzin O ja Cię sunę, masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 Ale jadą 2 TV, komp i pralka na okrągło mam tak samo U mnie rachunki klarują się tak ok. 100 zeta, czasem przed... czasem ponad 100 niestety tu już podobnie nie mam u mnie rachunki oscylują w okolicach 200 PLN za dwa miesiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 Ale jadą 2 TV, komp i pralka na okrągło mam tak samo Czyli to jest standard w typowej Polskiej rodzinie, tylko u kocura jakoś "ten" temat odbiega od normy Nie no mnie mogę przeboleć...... 16 godzin U mnie rachunki klarują się tak ok. 100 zeta, czasem przed... czasem ponad 100 niestety tu już podobnie nie mam u mnie rachunki oscylują w okolicach 200 PLN za dwa miesiące Tzn. jak kurcze? Droższy prąd tam macie na drugim końcu Polski czy może np. masz piekarnik elektryczny albo ogrzewanie..... No tragedia, jak u mnie jest ok. 120 zeta to się zastanawiam co takiego robiłam, że tak duuuużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 masz piekarnik elektryczny Takalbo ogrzewanie..... NieTeż mnie szlag trafia bo nie kumam o co biega Droższy prąd tam macie na drugim końcu Polski To na pewno, a może raczej opłaty "dookoła prądowe" .Na początku jak się wprowadziłem płaciłem przez ponad rok około 25 PLN co dwa miesiące, ale wtedy miałem spierdzielony licznik, który chodził ja się go lekko puknęło Piękne czasy Teraz mam nowy licznik i mam wrażenie, że jest schrzaniony w drugą stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 Cholercia no to masz problem i to nie zaliczający się do tanich Też mnie szlag trafia bo nie kumam o co biega Wiesz co nawet nie mam pomysłu, żeby coś Ci podsunąć. Droższy prąd tam macie na drugim końcu Polski To na pewno, a może raczej opłaty "dookoła prądowe" A konkretnie, że niby co? Na początku jak się wprowadziłem płaciłem przez ponad rok około 25 PLN co dwa miesiące, ale wtedy miałem spierdzielony licznik, który chodził ja się go lekko puknęło :mrgreen: Piękne czasy Teraz mam nowy licznik i mam wrażenie, że jest schrzaniony w drugą stronę A widzisz żebyś wiedział jak ten licznik poprawnie na Twoja korzyść schrzanić to byłoby po problemie, a i byłbyś konkretnie do przodu. Nie no faktyka, takie rachunki przegięcie. A może ktoś się na lewo do Ciebie dopiął, jakiś życzliwy sąsiad? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 A może ktoś się na lewo do Ciebie dopiął, jakiś życzliwy sąsiad? Większość znajomych ma takie rachunki.A konkretnie, że niby co? przesyłowe, manipulacyjne i inne opłaty za nic. W całym rachunku rzeczywiste zużycie prądu to około 25 % ceny. ENEA do tanich nie należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 Większość znajomych ma takie rachunki. No to lipa przesyłowe, manipulacyjne i inne opłaty za nic. W całym rachunku rzeczywiste zużycie prądu to około 25 % ceny. ENEA do tanich nie należy ja pierniczę prywata....dalej się nie wysłowię bo : raz - babie nie wypada, dwa- po co młodym dawać taki przykład Okropnie Was tam doją, normalnie jak młodą jałówkę Szczerze współczuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tondrom Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 Okropnie Was tam doją, normalnie jak młodą jałówkę Szczerze współczuję Młodej jałówki się nie doi bo ma małe piersi he he Ja płacę media raz na 5 miesięcy i za prąd wychodzi około 600 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czeburaszka710 Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 Jak widzę tę kwoty to mażę mieć takie . U mnie za prąd 435 za dwa miechi . I plus firma 300 na osobnym liczniku. Tam dopiero kombinacji 50% to przesył plus opłaty za moc pryłaczeniową. To dopiero problem . I niestety liczniki działą poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 Młodej jałówki się nie doi bo ma małe piersi he he A skąd Ty to wiesz Nie no tak się mówi A i tak na przyszłość: rozmiar nie ma nic do rzeczy Ja płacę media raz na 5 miesięcy i za prąd wychodzi około 600 zł No to podajcie sobie grabę z artechem U mnie za prąd 435 za dwa miechi Ała... I plus firma 300 na osobnym liczniku Tu Cię pocieszę to jest naprawdę mało, a znam to z autopsji Ale i tak boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 Ja planuję w przyszłości zastosować panele słoneczne i do oświetlenia domu halogeny 12v. Prąd bd do innych urządzeń, ale światło zawsze dużo ciągnie, a to mnie przed tym uchroni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi