Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
A skąd Ty to wiesz :?::mrgreen:

Nie no tak się mówi :wink:

A i tak na przyszłość: rozmiar nie ma nic do rzeczy :wink:

Oczywiście ze rozmiar ma znaczenie, młoda krowa z małymi cycorkami nie ma rozwiniętych gruczołów mlekowych tak jak stara. Wymie jest nieprzystosowane do "dojenia" :) Znam sie na tym pisałem pracę na temat młodych jałówek :D

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano
Jak masz 10 zamrażarek to mało , a jeżeli kom + pre biurowych perdułek + światło ? :roll:

Ja mam jeden komputer stacjonarny do gier, laptopa do leżenia i pisania na forum, i telewizor LCD który służy do ogladania filmów od czasu do czasu w połaczeniu z komputerem stacjonarnym. Komputer stacjonarny zżera troche energi ale lcd i laptop juz nie wiele, lodówka oraz mikrofalówka . W mieszkaniu mam wszedzie żarówki energooszczędne na które wydałem fortune :D A rachunki takie same he he

Napisano

A i tak na przyszłość: rozmiar nie ma nic do rzeczy :wink:

Że wyrwę z kontekstu :mrgreen:Tondrom, nie zapalaj się tego rozmiaru jak kobieta napisała że rozmiar nie ma nic do rzeczy to nie polemizuj.... :mrgreen:

Napisano
Oczywiście ze rozmiar ma znaczenie, młoda krowa

Ale ja nie o krowach w ostatnim zdaniu.......... :lol:

Znam sie na tym pisałem pracę na temat młodych jałówek :D

Wierzę na słowo :grin:

Jak masz 10 zamrażarek to mało , a jeżeli kom + pre biurowych perdułek + światło ? :roll:

Nie miałam żadnych zamrażalek, ino elektronikę. Czyli komp na stanowisku sprzedażowym jako "biuro", demo zestawu komputerowego, zwykle x 2, TV z telewizją Nowej generacji N, no i w wyposażeniu np. oświetlenie gablot z towarem, oświetlenie sklepu + nieliczące się duperele :wink:

Tondrom, nie zapalaj się tego rozmiaru jak kobieta napisała że rozmiar nie ma nic do rzeczy to nie polemizuj.... :mrgreen:

Nooo :mrgreen::twisted::wink:

Napisano
Nie miałam żadnych zamrażalek, ino elektronikę. Czyli komp na stanowisku sprzedażowym jako "biuro", demo zestawu komputerowego, zwykle x 2, TV z telewizją Nowej generacji N, no i w wyposażeniu np. oświetlenie gablot z towarem + nieliczące się duperele

To znaczy że nas kroją bo my zarabiamy. Energetyka najlepszy biznes

Napisano
tondrom witajcie w klubie :mrgreen:

Kolego sympatyczny zawsze mozesz edytować swojego posta, nie musisz pisać jednego pod drugim ;) Wkoncu wkurzysz admina i będzie draka :)

Napisano
To znaczy że nas kroją bo my zarabiamy.

Hmmm można by tak rzec :cool:

Energetyka najlepszy biznes

W sumie tak, a najbardziej z branż to jednak: knajpa i piekarnia :mrgreen:

Bo Polak pić lubi lub też napić się czasem, a i zjeść też musi :wink:

Wkoncu wkurzysz admina i będzie draka :)

Jakiś nerwowy dziś :wink:

Napisano
Kolego sympatyczny zawsze mozesz edytować swojego posta, nie musisz pisać jednego pod drugim ;) Wkoncu wkurzysz admina i będzie draka :)

Masz rację pospieszyłem się , sorrrki :oops:

ps Drak nie boję mam niezły kolor pasa w ju-jitsu.I to prawda :mrgreen:

Napisano

Jakiś nerwowy dziś :wink:

Jak mógłbym być nerwowy? Leżę, popijam moje ukochane piweczko, ogladam super ciekawy mecz, do szczęścia brakuje tylko kobity obok :D ale niestety te rzeczy sie wykluczaja nawzajem tzn jeśli kobieta to nie ma meczu :D:P

Napisano
W sumie tak, a najbardziej z branż to jednak: knajpa i piekarnia :mrgreen:

Bo Polak pić lubi lub też napić się czasem, a i zjeść też musi :wink:

Niby tak ,ale jest mała różnica.W usługach trzeba natyrać się,a tam tylko przefakurowanie. :lol: Nie biznes , marzenie. Oni tej energii nie wytworzają,oni tylko niezłą marżę dowalają

Napisano

Niby tak ,ale jest mała różnica.W usługach trzeba natyrać się,a tam tylko przefakurowanie. :lol: Nie biznes , marzenie. Oni tej energii nie wytworzają,oni tylko niezłą marżę dowalają

To nie takie proste jak piszesz. Muszą dzierżawić linie, muszą dbać o nie, konserwować , w razie problemów usuwać awarię. Mają marże, zarabiają , ale nie jest to tak do końca jak piszesz. Myślisz że energię wytworzoną mają za friko ? Muszą płacić tym którzy ją wytwarzają aby mieli co sprzedawać :) Oczywiscie do tego specjalne akcyzy, podatki ...

Napisano
To nie takie proste jak piszesz. Muszą dzierżawić linie, muszą dbać o nie, konserwować , w razie problemów usuwać awarię. Mają marże, zarabiają , ale nie jest to tak do końca jak piszesz. Myślisz że energię wytworzoną mają za friko ? Muszą płacić tym którzy ją wytwarzają aby mieli co sprzedawać :) Oczywiscie do tego specjalne akcyzy, podatki ...

Człoweku to napisane w uproszczeniu . Jak to funkcjonuję ja dobrze wiem . Z tym tylko że mają zagwarantowany zbyt nie zależnie od jakośći i ilości pracy . Praktyczny brak konkurencji to złote czasy dla każdej branży. To dobrze widać u prawników też.

Napisano
mam niezły kolor pasa w ju-jitsu.I to prawda :mrgreen:

To se łapkę możemy podać :mrgreen:

Tyle, że ja w Jiu-jitsu Goshin-Ryu :wink:

Jak mógłbym być nerwowy?
......
Leżę, popijam moje ukochane piweczko, ogladam super ciekawy mecz, do szczęścia brakuje tylko kobity obok :D

Farciarz :wink:

jeśli kobieta to nie ma meczu :D:P

To zależy jaka kobieta, i w sumie zależy ile goli chcesz walnąć :twisted:

Oni tej energii nie wytworzają,oni tylko niezłą marżę dowalają

Oj jakbyś zobaczył marżę na zwykłym "browarze z kija" w knajpie to byś cierpiał na palpitacje serca :cool: Kasa niesamowita, a już nie mówię o restauracjach czy hotelach, gdzie 0,5l Żywca kosztuje 11 zeta, o czym się dziś przekonałam :shock::shock::shock:

Nigdy więcej :evil:

Napisano

czeburaszka710, a czytać uiesz ze zrozumieniem?

Napisałem:

panele słoneczne i do oświetlenia domu halogeny 12v.

Wiadomo, że panel daje 12V, i to przechodzi przez akumulator i coś tam jeszcze i trafia do pokoju, gdzie zasila halogen.

Może i trochę ciągnąć, mi naładowany akumulator żelowy 12V 10Ah starczył na tydzień jazdy rowerem po średnio 1h dziennie.

Napisano
To se łapkę możemy podać :mrgreen:

Tyle, że ja w Jiu-jitsu Goshin-Ryu

No to fakt :grin: Pozdrawiam z sekcji w Świebodzinie

No pięknie :mrgreen:

Nowa Ruda się kłania, ale to jakiś czas temu :wink:

Napisano

warszawa24 utrzymujesz że masz w rowerze halogen?

Poza tym zajrzyj faktycznie do fizyki, to zobaczysz po jakim czasie inwestycja się zwróci ;) Chyba że to takie plany na przyszłość, powinno stanieć ;)

Napisano
czeburaszka710, a czytać uiesz ze zrozumieniem?

Napisałem:

panele słoneczne i do oświetlenia domu halogeny 12v.

Wiadomo, że panel daje 12V, i to przechodzi przez akumulator i coś tam jeszcze i trafia do pokoju, gdzie zasila halogen.

Może i trochę ciągnąć, mi naładowany akumulator żelowy 12V 10Ah starczył na tydzień jazdy rowerem po średnio 1h dziennie.

Dobrze ci radzę ucz fizykę :mrgreen: . Jeszcze masz czas. To co ty nazywasz coś jeszcze to przetwornica. Nie chcę robić wykładu bo to długo,temat znam bo elektronika to była moja praca :mrgreen: halogien 12v 35w pobiera blizko 3A ,i zobacz jak to się ma do paneli słonecznej . Dobra lekcja. U diod led najlepszy spółczynnik natężenia światła do poboru energii. :!:

Napisano

Zgadza sią, mój rower ma diody LED na kołach, jak jadę to widać jakby to był neon, radio na kierownicy, panel LED z przodu i z tyłu, tylne przeciwmgielne 21W, przedni halogen 30W i klakson 100db. Większość zasilana akumulatorem w skrzynce z licznika prądu na tylnym bagarzniku, a rower to górski Kross Hexagon V4. :mrgreen:

Napisano

No, myślę, że opłaty za prąd rzędu 600, czy nawet 500 złotych, to zdecydowanie za dużo, z tego co tu piszecie. A mieszkam w domu piętrowym.