Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Kac piękna rzecz
Zaczynam dojrzewać do wniosku, że kac, to naprawdę fajna rzecz.

Za klasykiem: Prawdziwego mężczyznę poznaję się po tym jak kończy a nie jak zaczyna :mrgreen:

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano
Za klasykiem: Prawdziwego mężczyznę poznaję się po tym jak kończy a nie jak zaczyna :mrgreen:

Zastanawiam się tylko czy trzeba dodać wyraz "długo".

Inny klasyk/czka "anonim" powiedział/a że: " nie ważne jak wchodzisz tylko jak wychodzisz" :mrgreen:

Napisano
Różne ceny na różnych stokach ale my płaciliśmy 45 zł za dwa komplety na dwie godziny tzn.

Ja narty +buty+kijki a synek narty+buty+kask . Najlepiej sprawdzić na stronie internetowej danego wyciągu narciarskiego który posiada wypożyczalnie

Super, dzięki bardzo :wink:

Madi, o dokładkę teraz mi ciężko.

Spokojnie, cierpliwa jestem.

A mój tresowany leuciscus jak popłynął po tego żywca, to od "sylwka" do tej pory siedzę o suchym pysku.

Dobre :mrgreen:

Napisano

madi, jeżeli cierpliwość to Twoja mocna cecha, to wolę odwalić robotę wcześniej. Wychodzi na to, że prędko złocistego napoju nie zobaczymy. Tak to jest jak się kombinuje :smile:

ab206abe9e91b335med.jpg

563ad0cbda1326damed.jpg

Teraz koncentruję się nad "Drzewem życia" Ch. Jacqa a jutro już chyba wkleję znaczki i czekam...oczywiście na + °C

Napisano
Zastanawiam się tylko czy trzeba dodać wyraz "długo".

Inny klasyk/czka "anonim" powiedział/a że: " nie ważne jak wchodzisz tylko jak wychodzisz" :mrgreen:

Ja się na klasykach nie opieram, sam wyznaję zasadę, że nie sztuka wypić, sztuka utrzymać. I zawsze mi się sprawdza.

Napisano
że nie sztuka wypić, sztuka utrzymać

U mnie zasady są zmienne. Jak będę się trzymał sztywno jakiejś, to prędzej czy później ktoś mi wypomni, że postąpiłem wbrew zasady. Na dzisiejszy dzień wyznaję takie że:

- sztuką jest wypić, nie dopuścić do kaca, utrzymać, wejść i wyjść, zacząć i skończyć i wiele innych :smile:

Napisano

Bronki mam w piwnicy przy warsztacie i czekają. Właśnie jestem po tłuściutkim jedzeniu i kawie więc za chwilę schodzę do podziemia knuć przy wędkach :mrgreen:

Napisano
Ja po wizycie owego księdza poprosiłabym o paragon

Świetny pomysł :twisted:

A uciekać nie mogę, dostałem ultimatum albo siedzę na kolędzie albo mam przez tydzień sprzątać w domu :sad:

Napisano

Przeżyłem jakoś kolędę, mniej w portfelu ale żyje i mam się dobrze :mrgreen:

W ogóle to trochę ślisko dzisiaj, już 2 osoby się u mnie na schodach wywróciły :mrgreen:

Napisano

:mrgreen: - ta kolęda to taki mały wywiad środowiskowy, przychodzi ksiądz i rozgląda sie po domu - jaki dobytek masz. Kiedyś na kolędzie był u mnie ksiądz , młody tak przed 40 -stką , nie wiedział poza modlitwą jak rozmawiać do czego "pić" by być sympatycznym , dzieci - fajnie , praca - fajnie ....... czekałem aż o zarobki zapyta :twisted: .

A u mojej mamy przyszedł młodzieniaszek po kolędzie , ksiądz pewnie trzydziestolatek oj jak sie znim rozmawiało , fajny -oczywiście wygląd księdza ale miał tę wojtyłową bezpośredniość i fantasyczne podejście do życia. Opowiadał że stara sie rozkręcić w parafii "ferie na stoku" , ma znajomości w Zawoji i dla małych dzieci powyżej 6 roku życia organizyje szkółkę narciarską samemu będąc instruktorem. Jest gość , choć nie korzystałem lub nie korzystaliśmy z jego propozycji uwarzam że świetnie sie do tematu kolędy odniósł. Propozycja świetna , facet fajny i takie numery chyba ciągną nas w stronę kościoła .Oj za moich czasów to ksiądz znami w piłkę grał kurcze to są "ksiądze" :mrgreen: . Teraz to sie każdy prześciga w "świętości" dramat , na wymoity mnie zbiera.

Napisano

U mnie jak ksiądz przychodzi na kolędę,to tylko wejdzie do pokoju spojrzy na ścianę ze zdjęciami i temat kolędy jest już wiadomy :mrgreen:

A na co złowiona?

A kiedy?

A gdzie?itd.

I kolęda leci :mrgreen:

Napisano

Wiadoma rzecz, że z czegoś trzeba żyć i te ogromne budowle utrzymać. Są to tylko ludzie, ale znaczna część działa w słusznej sprawie. Przy okazji spis narodowy jest przeprowadzany systematycznie, nie tak jak Rząd robi to wyrywkowo, co ileś tam lat. Raczej nie namawiają do złego. W mojej parafii biedni i bezdomni mają posiłki, są ośrodki dla bezdomnych, dzieci z mniej zamożnych rodzin mają szansę spędzać mocno dotowane wakacje lub ferie. Można otrzymać porady prawne, uczestniczyć w zajęciach tematycznych itp. itd. O wielu innych rzeczach nie wiem, bo ja jestem taki praktykujący, że kiedy przychodzę na mszę, to zawsze jest pasterka. W dodatku przypomnieliście mi, że czas kolędy, walnąłem Harnasia w pierś :razz: i zacząłem szukać lichtarza i świecy.