Tondrom Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 A skąd Ty to wiesz Nie no tak się mówi A i tak na przyszłość: rozmiar nie ma nic do rzeczy Oczywiście ze rozmiar ma znaczenie, młoda krowa z małymi cycorkami nie ma rozwiniętych gruczołów mlekowych tak jak stara. Wymie jest nieprzystosowane do "dojenia" Znam sie na tym pisałem pracę na temat młodych jałówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czeburaszka710 Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 Jak masz 10 zamrażarek to mało , a jeżeli kom + pre biurowych perdułek + światło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tondrom Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 Jak masz 10 zamrażarek to mało , a jeżeli kom + pre biurowych perdułek + światło ? Ja mam jeden komputer stacjonarny do gier, laptopa do leżenia i pisania na forum, i telewizor LCD który służy do ogladania filmów od czasu do czasu w połaczeniu z komputerem stacjonarnym. Komputer stacjonarny zżera troche energi ale lcd i laptop juz nie wiele, lodówka oraz mikrofalówka . W mieszkaniu mam wszedzie żarówki energooszczędne na które wydałem fortune A rachunki takie same he he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czeburaszka710 Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 warszawa ucz fizyku synu . Halogeny ciągną aż licznik wyję. Taniej będzie na ledach lub jarzyniówkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czeburaszka710 Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 tondrom witajcie w klubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrapek Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 A i tak na przyszłość: rozmiar nie ma nic do rzeczy Że wyrwę z kontekstu Tondrom, nie zapalaj się tego rozmiaru jak kobieta napisała że rozmiar nie ma nic do rzeczy to nie polemizuj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 Oczywiście ze rozmiar ma znaczenie, młoda krowa Ale ja nie o krowach w ostatnim zdaniu.......... Znam sie na tym pisałem pracę na temat młodych jałówek Wierzę na słowo Jak masz 10 zamrażarek to mało , a jeżeli kom + pre biurowych perdułek + światło ? Nie miałam żadnych zamrażalek, ino elektronikę. Czyli komp na stanowisku sprzedażowym jako "biuro", demo zestawu komputerowego, zwykle x 2, TV z telewizją Nowej generacji N, no i w wyposażeniu np. oświetlenie gablot z towarem, oświetlenie sklepu + nieliczące się duperele Tondrom, nie zapalaj się tego rozmiaru jak kobieta napisała że rozmiar nie ma nic do rzeczy to nie polemizuj.... Nooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czeburaszka710 Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 Nie miałam żadnych zamrażalek, ino elektronikę. Czyli komp na stanowisku sprzedażowym jako "biuro", demo zestawu komputerowego, zwykle x 2, TV z telewizją Nowej generacji N, no i w wyposażeniu np. oświetlenie gablot z towarem + nieliczące się duperele To znaczy że nas kroją bo my zarabiamy. Energetyka najlepszy biznes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tondrom Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 tondrom witajcie w klubie Kolego sympatyczny zawsze mozesz edytować swojego posta, nie musisz pisać jednego pod drugim Wkoncu wkurzysz admina i będzie draka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 To znaczy że nas kroją bo my zarabiamy. Hmmm można by tak rzec Energetyka najlepszy biznes W sumie tak, a najbardziej z branż to jednak: knajpa i piekarnia Bo Polak pić lubi lub też napić się czasem, a i zjeść też musi Wkoncu wkurzysz admina i będzie draka Jakiś nerwowy dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czeburaszka710 Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 Kolego sympatyczny zawsze mozesz edytować swojego posta, nie musisz pisać jednego pod drugim Wkoncu wkurzysz admina i będzie draka Masz rację pospieszyłem się , sorrrki ps Drak nie boję mam niezły kolor pasa w ju-jitsu.I to prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tondrom Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 Jakiś nerwowy dziś Jak mógłbym być nerwowy? Leżę, popijam moje ukochane piweczko, ogladam super ciekawy mecz, do szczęścia brakuje tylko kobity obok ale niestety te rzeczy sie wykluczaja nawzajem tzn jeśli kobieta to nie ma meczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czeburaszka710 Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 W sumie tak, a najbardziej z branż to jednak: knajpa i piekarnia Bo Polak pić lubi lub też napić się czasem, a i zjeść też musi Niby tak ,ale jest mała różnica.W usługach trzeba natyrać się,a tam tylko przefakurowanie. Nie biznes , marzenie. Oni tej energii nie wytworzają,oni tylko niezłą marżę dowalają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tondrom Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 Niby tak ,ale jest mała różnica.W usługach trzeba natyrać się,a tam tylko przefakurowanie. Nie biznes , marzenie. Oni tej energii nie wytworzają,oni tylko niezłą marżę dowalają To nie takie proste jak piszesz. Muszą dzierżawić linie, muszą dbać o nie, konserwować , w razie problemów usuwać awarię. Mają marże, zarabiają , ale nie jest to tak do końca jak piszesz. Myślisz że energię wytworzoną mają za friko ? Muszą płacić tym którzy ją wytwarzają aby mieli co sprzedawać Oczywiscie do tego specjalne akcyzy, podatki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czeburaszka710 Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 To nie takie proste jak piszesz. Muszą dzierżawić linie, muszą dbać o nie, konserwować , w razie problemów usuwać awarię. Mają marże, zarabiają , ale nie jest to tak do końca jak piszesz. Myślisz że energię wytworzoną mają za friko ? Muszą płacić tym którzy ją wytwarzają aby mieli co sprzedawać Oczywiscie do tego specjalne akcyzy, podatki ... Człoweku to napisane w uproszczeniu . Jak to funkcjonuję ja dobrze wiem . Z tym tylko że mają zagwarantowany zbyt nie zależnie od jakośći i ilości pracy . Praktyczny brak konkurencji to złote czasy dla każdej branży. To dobrze widać u prawników też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 mam niezły kolor pasa w ju-jitsu.I to prawda To se łapkę możemy podać Tyle, że ja w Jiu-jitsu Goshin-Ryu Jak mógłbym być nerwowy?......Leżę, popijam moje ukochane piweczko, ogladam super ciekawy mecz, do szczęścia brakuje tylko kobity obok Farciarz jeśli kobieta to nie ma meczu To zależy jaka kobieta, i w sumie zależy ile goli chcesz walnąć Oni tej energii nie wytworzają,oni tylko niezłą marżę dowalają Oj jakbyś zobaczył marżę na zwykłym "browarze z kija" w knajpie to byś cierpiał na palpitacje serca Kasa niesamowita, a już nie mówię o restauracjach czy hotelach, gdzie 0,5l Żywca kosztuje 11 zeta, o czym się dziś przekonałam Nigdy więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 czeburaszka710, a czytać uiesz ze zrozumieniem? Napisałem: panele słoneczne i do oświetlenia domu halogeny 12v. Wiadomo, że panel daje 12V, i to przechodzi przez akumulator i coś tam jeszcze i trafia do pokoju, gdzie zasila halogen. Może i trochę ciągnąć, mi naładowany akumulator żelowy 12V 10Ah starczył na tydzień jazdy rowerem po średnio 1h dziennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czeburaszka710 Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 To se łapkę możemy podać Tyle, że ja w Jiu-jitsu Goshin-Ryu No to fakt Pozdrawiam z sekcji w Świebodzinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 To se łapkę możemy podać Tyle, że ja w Jiu-jitsu Goshin-Ryu No to fakt Pozdrawiam z sekcji w Świebodzinie No pięknie Nowa Ruda się kłania, ale to jakiś czas temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 warszawa24 utrzymujesz że masz w rowerze halogen? Poza tym zajrzyj faktycznie do fizyki, to zobaczysz po jakim czasie inwestycja się zwróci Chyba że to takie plany na przyszłość, powinno stanieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czeburaszka710 Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 czeburaszka710, a czytać uiesz ze zrozumieniem?Napisałem: panele słoneczne i do oświetlenia domu halogeny 12v. Wiadomo, że panel daje 12V, i to przechodzi przez akumulator i coś tam jeszcze i trafia do pokoju, gdzie zasila halogen. Może i trochę ciągnąć, mi naładowany akumulator żelowy 12V 10Ah starczył na tydzień jazdy rowerem po średnio 1h dziennie. Dobrze ci radzę ucz fizykę . Jeszcze masz czas. To co ty nazywasz coś jeszcze to przetwornica. Nie chcę robić wykładu bo to długo,temat znam bo elektronika to była moja praca halogien 12v 35w pobiera blizko 3A ,i zobacz jak to się ma do paneli słonecznej . Dobra lekcja. U diod led najlepszy spółczynnik natężenia światła do poboru energii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 28 Kwietnia 2009 Share Napisano 28 Kwietnia 2009 Zgadza sią, mój rower ma diody LED na kołach, jak jadę to widać jakby to był neon, radio na kierownicy, panel LED z przodu i z tyłu, tylne przeciwmgielne 21W, przedni halogen 30W i klakson 100db. Większość zasilana akumulatorem w skrzynce z licznika prądu na tylnym bagarzniku, a rower to górski Kross Hexagon V4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubiak Napisano 28 Kwietnia 2009 Share Napisano 28 Kwietnia 2009 warszawa_24, daj fotkę tego cuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b0bek Napisano 28 Kwietnia 2009 Share Napisano 28 Kwietnia 2009 No, myślę, że opłaty za prąd rzędu 600, czy nawet 500 złotych, to zdecydowanie za dużo, z tego co tu piszecie. A mieszkam w domu piętrowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubiak Napisano 28 Kwietnia 2009 Share Napisano 28 Kwietnia 2009 U mnie jest sześciu domowników. Prawie cały czas idzie komputer, trzy TV i pralka. Rachunek-250zł za dwa miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi