bartek640 Napisano 22 Kwietnia 2007 Share Napisano 22 Kwietnia 2007 czy ktoś był na tych stawach ? ja byłem wczoraj pierwszy raz , zrobiły na mnie duże wrażenie ( kilkanaście stasunkowo dużych stawów) choć złapałem tylko leszczyka i małe płotki , podobno stawy te są doś mocno zarybiane i można złapać karpie liny itd. Jakby ktoś z forum był na tym łowisku , prosiłby o podzieleniu się informacjami..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bad_ghost Napisano 24 Kwietnia 2007 Share Napisano 24 Kwietnia 2007 mieszkam 20 km od zgierze ale nigdy nie slyszalem o tym lowisku ta nazwa "krzywie " oznacza nazwe lowiska czy wioski w ktorej sie znajduje? moglbys napisac czy to jest lowisko komercyjne czy ogolno dostepne? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strazNICK Napisano 25 Kwietnia 2007 Share Napisano 25 Kwietnia 2007 Witam! Mieszkam w Łodzi i jest to jedno z niewielu łowisk w pobliżu naszego miasta.Stawie na "Krzywiu" to sztandarowe łowisko dla wędkarzy z naszego regionu.bardzo często zarybiane złowisz tam wszystkie gatunki ryb jakie można złowić w tego typu łowiskach.Proponuję staw nr "2".Opinie sa rózne wiekszosc mówi ze to bardzo przenecone łowisko i jest w tym sporo prawdy.ale........jak sie nie ma co sie lubi....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domin77 Napisano 27 Kwietnia 2007 Share Napisano 27 Kwietnia 2007 wydaję mi się ze na krzywie jest jakaś dopłata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stkosy Napisano 2 Maja 2007 Share Napisano 2 Maja 2007 jak dojechać z łodzi na łowisko krzywie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strazNICK Napisano 13 Maja 2007 Share Napisano 13 Maja 2007 Najlepiej jest dojechac autobusem linii 51 z Pl.Dąbrowaskiego i później dojść na pieszo do łowiska.Dla zmotoryzowanych dojazd jest łatwiejszy.Jedziemy samochodem przez łagiweniki skręcamy w lewo w stronę Zgierza.Tuż przed stacją benzynową Orlenu skręcamy w czarną drogę gruntową i nią jedziemy do samego końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strazNICK Napisano 13 Maja 2007 Share Napisano 13 Maja 2007 wydaję mi się ze na krzywie jest jakaś dopłata Dopłata 10zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lee Napisano 23 Sierpnia 2007 Share Napisano 23 Sierpnia 2007 A jak zrobić tą dopłatę ???Jestem trochę początkujacy i nie wiem za bardzo.Dzieki z góry za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek640 Napisano 23 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2007 dopłate kupujesz tak samo jak opłacasz karte , kupujesz znaczek za 10 zł tam gdzie opłacasz karte.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 Stawie na "Krzywiu" to sztandarowe łowisko dla wędkarzy z naszego regionu. Zgadza się- sztandarowe. Moim zdaniem wędkowanie na Krzywiu nie ma najmniejszego sensu. Czasem można tam coś złowić. Czasem tam wędkuję, ale za każdym razem przyrzekam sobie, że więcej nie przyjadę na Krzywie. Łowisko to zarybiane jest zawsze wiosną, po każdym zarybieniu wędkarzy multum... Zakładając że każdy z odwiedzających je wędkarzy złowi karpika, po kilku dniach nie ma prawa utrzymać się tam ryba. Jaki jest więc sens odwiedzać łowisko na którym w tydzień- dwa po zarybieniu nie ma ryb??? Dodam, że zawsze po zarybieniu "Krzywie" odwiedzają tłumy Łodzian, Zgierzaków, w niedzielę trudno znaleźć miejsce na parkingu...W tym roku złowiłem tam wymiarowego szczupaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek25 Napisano 10 Października 2008 Share Napisano 10 Października 2008 robcio jak mozesz napisz na kturym stawie zlapales szczupaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 11 Października 2008 Share Napisano 11 Października 2008 Najwięcej szczupaków zawsze łowiłem na ostatnim stawie, tam gdzie jest dzikie kąpielisko. Ale z roku na rok coraz trudniej jest o rybę na Krzywiu. Dlatego w tym roku złowiłem tylko jednego, a byłem kilka razy- i wiosną i jesienią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek25 Napisano 11 Października 2008 Share Napisano 11 Października 2008 Najwięcej szczupaków zawsze łowiłem na ostatnim stawie, tam gdzie jest dzikie kąpielisko. Ale z roku na rok coraz trudniej jest o rybę na Krzywiu. Dlatego w tym roku złowiłem tylko jednego, a byłem kilka razy- i wiosną i jesienią... a nie wiesz moze czy jest tam jakis inny drapierznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 11 Października 2008 Share Napisano 11 Października 2008 Na ostatnim stawie tylko szczupak. Podobno na "jedynce" jest jeszcze sandacz ale pewnie tylko do dwóch tygodni po wiosennych zarybieniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek25 Napisano 12 Listopada 2008 Share Napisano 12 Listopada 2008 koleżanki i koledzy nie wiecie co się może dzieje na krzywiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur1791 Napisano 20 Marca 2009 Share Napisano 20 Marca 2009 No właśnie panowie co tam sie dzieje na krzywiu bierze już jakaś płotka??? Pozdrawiam Patryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba02121 Napisano 3 Kwietnia 2009 Share Napisano 3 Kwietnia 2009 No właśnie...Jak tam na Krzywiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 3 Kwietnia 2009 Share Napisano 3 Kwietnia 2009 Na "jedynce" i "dwójce" bardzo dobrze bierze karp. Byłem przejazdem na Krzywiu w niedzielę, wędkarz przy wędkarzu siedzi, każdy z siatką w wodzie, w siatkach karpiki... Niektórzy dwa razy dziennie nad wodę przyjeżdżają Podejrzewam, że za tydzień, może dwa, karpiki się skończą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba02121 Napisano 3 Kwietnia 2009 Share Napisano 3 Kwietnia 2009 Czyli norma jak co roku....Psełdo Wędkarze Wyłapią całe jesienne zarybienie....Wymiar....nie wymiar....A My jak co roku będziemy siedzieli od Maja do późnej jesieni wpatrując się w nieruchome spławiki i milczące sygnalizatory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madry_bogdan Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 Byłem na Krzywiu wczoraj i przedwczoraj i powiem tak...karp i amur nadal gryzą Przedwczoraj gość koło mnie wyciągnął karpika 2kg , wczoraj koleś 2 stanowiska obok złowił amura tez koło 2 kg, a ja miałem porządne branie na gruntówkę i...przypon 5.5 kg pękł ehhh...siarczyście przekląłem cały świat i postanowiłem ze dzisiaj i jutro tez podjade zapolować ka karpiszona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabat69 Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 madry_bogdan, A może masz ochotę zostać tam na nocną zasiadkę?We dwójkę zawsze raźniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madry_bogdan Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 można by nawet jeszcze kilka osób namówić i na którymś stawie "obstawić" któryś brzeg a wtedy żaden karp czy amur nam nie umknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba02121 Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 To ja też się zapisuje na takie spotkanie.Pisać gdzie i kiedy.Można by się umówić kiedyś na przykład na Krzywiu lub na Kotlinach poznać się,wypić jakieś piwko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 seba02121, jakbyś był zainteresowany to jutro od rana kilka osób z forum będzie na Krzywiu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba02121 Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 No akurat jutro już sie nastawiłem z sąsiadem na Kotliny.Bryczka już wypakowana sprzętem. Ale może na następną Niedziele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi