henryk_dys Napisano 9 Czerwca 2014 Share Napisano 9 Czerwca 2014 @Tomek1988, ladnie Ci wyszedł cały secik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 9 Czerwca 2014 Share Napisano 9 Czerwca 2014 @Tomek1988, ladnie Ci wyszedł cały secik W naszym sklepiku zostało jeszcze kilkanaście sztuk woblerów ze stajni Tomka1988. Woblery Basuńskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 9 Czerwca 2014 Share Napisano 9 Czerwca 2014 Dzisiaj wyszedł mi do Basonskiego sterowca taki kaban że nogi mi się ugieły Zabrakło może sekundy, gdyby zauważył wcześnie wobler, a tak podbił pod nogi i kiedy skonczyłem zwijać zrobił zwrot w nurt i tylego widzialem. Szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadziul Napisano 11 Lipca 2014 Share Napisano 11 Lipca 2014 Ostatnio dostałem bzika na punkcie boleni, więc postanowiłem cosik wystrugać. Pierwsze wobki 7,8 i 9cm już zrobione i pora dokładnie je przetestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 29 Lipca 2014 Share Napisano 29 Lipca 2014 Przynęty boleniowe ostatnio w modzie W wolnej chwili zrobiłem kilka insektów na klenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinklb07 Napisano 30 Lipca 2014 Share Napisano 30 Lipca 2014 jak zwykle mistrzostwo. Powinieneś otworzyć sklep. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 2 Sierpnia 2014 Share Napisano 2 Sierpnia 2014 Nowy model Basuńskiego bezsterowca BB9 9cm 20g, jak widać pyszczek trochę się zaokrąglił Praca delikatne lusterkowanie jak w starych siudakach a na górnym oczku dość mocne lustro A także nowy model "Sandokan" wobler sandaczowy 9cm 8g lub 9cm 12g a już niebawem wersja pływająca myślę, że wyjdzie 5-6g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadziul Napisano 5 Sierpnia 2014 Share Napisano 5 Sierpnia 2014 Tomek1988 jak zwykle piękna robota. Możesz coś więcej napisać o tych woblerkach sandaczowych, bo widzę je po raz pierwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 5 Sierpnia 2014 Share Napisano 5 Sierpnia 2014 Tomek1988, piękna robota! Tomek1988 jak zwykle piękna robota. Możesz coś więcej napisać o tych woblerkach sandaczowych, bo widzę je po raz pierwszy. Od siebie dodam, że nowe sandaczowe woblery Tomka będą wkrótce dostępne w naszym Sklepiku haczyk.pl, zostanie również uzupłeniony stan magazynowy sprawdzonych i skutecznych Basuńskich bezsterowców, Jerków Drunk Bleak i dodatkowo dojdą woblery boleniowe ze sterem. W tej chwili do nabycia jest jeszcze ostatnie 5 sztuk Drunk Bleak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 9 Sierpnia 2014 Share Napisano 9 Sierpnia 2014 Coś się mi wydaje, że pływający Sandokan znajdzie u mnie miejsce w pudełku. Wobki prezentują się rewelacyjnie. U mnie powstało jeszcze kilka smużaków. W zasadzie, to zostały mi tylko dwa. Mam ostatnio lekką rękę do rozdawania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 10 Sierpnia 2014 Share Napisano 10 Sierpnia 2014 Dzisiaj brały tylko ukleje Następna ławica płynie na haczyk.pl W nadchodzącym tygodniu będzie gotowa. kadziul, opis pracy będzie niebawem, teraz mam mało czasu a jakoś trzeba to sensownie opisać jaceen, owady mistrzostwo świata. Sandokany będą raczej wolno tonące ale może jakiś się trafi pływający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 12 Sierpnia 2014 Share Napisano 12 Sierpnia 2014 Jerk boleniowy malowany na podobieństwo klenia, 11,5cm 23g wagi, przynęta na te największe bolenie Woblery sandaczowe 9cm 9g w wersji kameleon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 31 Sierpnia 2014 Share Napisano 31 Sierpnia 2014 Czarne osy. Długie skrzydła powodują, że przynęta utrzymuje się na powierzchni a korpus jest lekko przytopiony. Druga dość istotna sprawa, to przygaszają tendencje do zbyt mocnego "zamiatania" na boki. Praca dość wyraźna z prądem i pod prąd. Można spławiać, smużyć lub prowadzić kilka centymetrów pod powierzchnią wody. Żyłka o średnicy 0,14/0,16 powinna najlepiej współpracować z przynętami. Długość korpusu +/- 27mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 8 Września 2014 Share Napisano 8 Września 2014 Minął tydzień i kolejna eskadra z powietrza wylądowała w wodzie. Jest w miarę dobrze, bo na dziesięć jeden trafia się trudniejszy do ustawienia. Ostatnie osy są neutralne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro 85 Napisano 12 Września 2014 Share Napisano 12 Września 2014 Robiony na szybko, bez zbednych szczegółów a okazał sie kilerem. Wersja ze sterem i bez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 2 Października 2014 Share Napisano 2 Października 2014 Często tak bywa, że te nasze wobki robione na szybko i niby z mniejszą starannością, stają się wiodącymi przynętami w arsenale. _______ Jeszcze pogoda sprzyja i w niektórych miejscach można jeszcze poderwać klenie do smużaków. Tym razem jestem na etapie żyłki silikonowej ___________ Ta osa (korpus 22mm) na ostatniej wyprawie potrafiła sporo ryb zainteresować. Jednego klenia, takie dobre 50cm, potrafiła ściągnąć z przeciwległego brzegu. Obserwowałem jak kleń odprowadza owada przez całą szerokość rzeki. Ustawiony lekko bokiem spływał jakieś pół metra obok przynęty. Nie wytrzymałem napięcia. Ruszyłem korbką i odbił z powrotem na swoje stanowisko. Odczekałem chwilę i posłałem kilka razy tam osę i nagle targnięcie, wyskok, salto i jak często u mnie bywa, zostałem z rozdziawioną japą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 26 Października 2014 Share Napisano 26 Października 2014 Mam nadzieję, że ten wytrzeszcz potrafi skusić drapieżniki z wrocławskich opasek zanim ugrzęźnie między kamieniami. Miały być skrzydła natural, ale pora roku nie sprzyja do szybkiego schnięcia i ozdobiłem go żyłką silikonową. Długość korpusu 50mm. Praca? No nie spodziewałem się takiego efektu. Na plecionce 0.14 lata piknie i w wodzie delikatnie merdając pupką można prowadzić go (ją?) w różnych warstwach wody w zależności od ustawienia wędki i szybkości kręcenia korbą. Nakupiłem tego silikonu kilka metrów i teraz muszę gdzieś go wykorzystać pzdr., jaceen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TwardyBoczek Napisano 2 Listopada 2014 Share Napisano 2 Listopada 2014 Jeśli można to chciałbym się dowiedzieć czym malować woblerki? Zazwyczaj używałem do tego lakierów do paznokci otrzymanych od kobiet którym się nie podobały kolory czy coś tam takiego ale dziwnie się tym maluje te pędzelki są zbyt miękkie. Prosiłbym o porady w tej sprawie bo każda się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 4 Listopada 2014 Share Napisano 4 Listopada 2014 Tymczasem coś na szczupaki Sandaczówka 9cm 5.5g wobler pływający o pracy x z lekkim lusterkowaniem.Wersja ekonomiczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 16 Listopada 2014 Share Napisano 16 Listopada 2014 Ależ ładne te woblery na szczupaki. Ja jeszcze pastwię się nad robalami. I takie: pływające 50mm pływające 43mm TwardyBoczek napisał : Jeśli można to chciałbym się dowiedzieć czym malować woblerki? Zazwyczaj używałem do tego lakierów do paznokci otrzymanych od kobiet którym się nie podobały kolory czy coś tam takiego ale dziwnie się tym maluje te pędzelki są zbyt miękkie. Prosiłbym o porady w tej sprawie bo każda się przyda To może spróbuj gąbeczką? Kropelkę na jakąś płytkę i delikatnie maczać gąbeczkę, uprzednio nadmiar paćkać na papierze. Wtedy delikatnie nanosić na woblera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daTeo00 Napisano 17 Listopada 2014 Share Napisano 17 Listopada 2014 To nic przy waszych świetnych woblerach, pod których wrażeniem jestem, ale sam zabrałem się za sandacze na poważniej i postanowiłem trochę pokręcić. http://www.garnek.pl/nokturn/28722691 http://www.garnek.pl/nokturn/28722699 Koguty na główkach 18,22,26 i 32 gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 18 Listopada 2014 Share Napisano 18 Listopada 2014 Próbowałem kiedyś kręcić pierzaki, ale łoo matko! Co mi wychodziło Zaczynam kończyć seryjkę owadów. Takie niby latające Takie niby łażące To jeszcze nie koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 21 Listopada 2014 Share Napisano 21 Listopada 2014 Mam nadzieję, że w galerii nie będzie źle odbierany temat pod tematem. Jeszcze trochę robaków jest do wykończenia. Na dzień dzisiejszy skończyłem kilka (jeszcze przed ustawieniem): cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 21 Listopada 2014 Share Napisano 21 Listopada 2014 jaceen, nieźle dajesz z tymi robalami, zimą musimy zrobić jakieś machniom chyba, że zima będzie sroga i robale będą w hibernacji To ja coś dorzucę w jesiennych barwach. Drunk Bleak 9 wersja w jesiennych kolorach, ostatnio w naturalnych kolorkach trochę namieszały w wodzie więc jest potrzeba stworzenia czegoś w agresywnych barwach. Sprawdzają się w opadzie, lusterkują dość mocno opadając idealnie w poziomie nawet na luźnej żyłce, przy podbiciach odjazdy na boki tak więc i szczupak nie pogardzi Szykuję sporą gromadę dla znajomych "zanderoholików" bo Wisła u nas pochłania sporo przynęt Wobki będą w takich kolorkach. Naturalne kolorki smakowały więc może i te przypadną mętnookim do gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 21 Listopada 2014 Share Napisano 21 Listopada 2014 Tomek1988, piękne. Ostatnie sztuki pięknych woblerów Tomka są jeszcze dostępne w naszym sklepiku. http://haczyk.sky-shop.pl/Woblery-Basunskie,c,22#t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi