DeeNhq Napisano 2 Marca 2015 Share Napisano 2 Marca 2015 Efekt dwutygodniowej harówki No ale godzinówka i tak solidna wyjdzie ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzlublin Napisano 4 Marca 2015 Share Napisano 4 Marca 2015 Kawał dobrej roboty. Chciałbym mieć w swoim posiadaniu tyle woblerów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_lca Napisano 4 Marca 2015 Share Napisano 4 Marca 2015 Zawsze podobało mi się robienie much. Na razie trenuje na owadach: Pozazdrościłem Jacenowi jego ważek: W pudełku brakowało mi typowych małych woblerów: A to jakaś improwizacja: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 4 Marca 2015 Share Napisano 4 Marca 2015 Podziwiam wasze woblerki zwłaszcza robalo owado podobne zastanawiam się nad działaniem w tą strone ale chyba brak mi cierpliwości i zdolności do takiej sztuki narazie bawie się minijigami na okonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 4 Marca 2015 Share Napisano 4 Marca 2015 Co do ważek, to chyba sobie nawzajem zazdrościmy. Po sprawdzeniu w realu przyciąłem troszeczkę skrzydełka. Okazało się w realu, że za dużo tego i świtezianki które kończę będą już uboższe w skrzydła. Takie rozwiązania z włoskami? Z "futerkiem"?, też chodziły mi po głowie;) Pajączki chyba zostaną na stałe w repertuarze. Sprawdzone modele powstają w przerwach między nowymi projektami. W klasykach ukończona mała seria improwizacji. Kilka twarzy kleników pod klenie (40mm). Jeszcze jakieś "biedronie" i moje ulubione czarne osy. Booryss, jak poszperasz i zobaczysz jakie ja jigi robiłem, to łomatko! W dwa dni powstało tego tyle, że trzeci sezon nie mogę się na zaczepach pozbyć nadmiaru. Zapadła decyzja, że woblery a później kierunek mikro wobki. Bardziej ten rodzaj mi leży. Rób, co Ciebie najbardziej rajcuje. Jest dobrze, bo już powoli wczuwam się w Twoje przynęty. Czekam na pierwsze efekty. Mam juz kilka stanowisk, które chcę nimi obłowić. Marcin_Ica, mam nadzieję, że będziemy się nawzajem wspierać w wątku, bo Tomek1988 nieprzyzwoicie zawyża poziom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_lca Napisano 5 Marca 2015 Share Napisano 5 Marca 2015 Jestem chyba lepszym majsterkowiczem niż spinningistą, więc obiecuję wspierać: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 14 Marca 2015 Share Napisano 14 Marca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 17 Marca 2015 Share Napisano 17 Marca 2015 Ładne pstrążki artech. I ryby je lubią Gratuluję! U mnie trochę różności powstało. A jak zobaczę jakiś kawałek drewienka, to już widzę w nim przynętę Dorobiłem się nowego wzornika na poppery;) Jeszcze do kotwiczki dodam skromny chwościk z marabuta. A żuczki powstały z odpadów:) Przy okazji sprawdziłem kilka pajączków. Skończyłem wreszcie ważki świtezianki. Pierwszy mój konik polny. Dziwię się sobie, że dopiero teraz powstał Jeszcze kilka os w rozmiarze +30mm I uklejki w rozmiarze do 40mm. Tutaj łuska wyciskana kombinerkami. Wycinana nożykiem. Wyciskana tulejką od nożyka. Wyciskana siatką. Wyciskana kombinerkami. W stadzie:) cdn. pzdr. jaceen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 18 Marca 2015 Share Napisano 18 Marca 2015 Jaceen masz talent do tego robactwa. Żabki też niczego sobie. Tylko dlaczego siedzące a nie płynące? Zobacz ten film Może uda się zrobić coś takiego Ja się już jakiś czas przymierzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 18 Marca 2015 Share Napisano 18 Marca 2015 Jaceen masz talent do tego robactwa. Żabki też niczego sobie. Tylko dlaczego siedzące a nie płynące?Zobacz ten film Może uda się zrobić coś takiego Ja się już jakiś czas przymierzam Siedząca, bo korpusy mają się zmieścić w określonym rozmiarze. I łatwiej mi uzyskać pracę, jaką sobie wyobraziłem do tego maleństwa. Za miesiąc pewnie pokażę, jak moja konkursowa zamiata kuperkiem:), teraz niestety nie mogę, bo konkurencja może podglądać Żaba Oleixa jest mi znana. Właśnie w tym samym konkursie podjąłem zabawę. Genialna sprawa na podniesienie swoich umiejętności. Może Tomek1 podejmie temat i późną jesienią/zimą wystartuje konkurs na najlepszą przynętę forumowych majsterkowiczów? Chętni wrzucili by swoje najlepsze dzieło (dowolny wobler, mucha, blaszka, guma, itp.) i poddali ocenie. Ot tak, bez napinki i bez oczekiwań na nagrody. Full zabawa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 18 Marca 2015 Share Napisano 18 Marca 2015 Może Tomek1 podejmie temat i późną jesienią/zimą wystartuje konkurs na najlepszą przynętę forumowych majsterkowiczów? Chętni wrzucili by swoje najlepsze dzieło (dowolny wobler, mucha, blaszka, guma, itp.) i poddali ocenie. Ot tak, bez napinki i bez oczekiwań na nagrody. Full zabawa:) Jak najbardziej- jestem za! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sikora Napisano 22 Marca 2015 Share Napisano 22 Marca 2015 Witam Ostatnio ukręciłem kilka jigów 3 sztuki z dodatkową błyskotką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczypior Napisano 28 Marca 2015 Share Napisano 28 Marca 2015 Piękne rzeczy Panowie robicie. Ja postanowiłem zrobić po części z nudów sobie formę do odlewania jigów pod okonia. Delikatny zestaw często pozbawia nas sporej ilości przynęt, a każda wizyta w wędkarskim uszczupla portfel. Więc jak pomyślałem tak zrobiłem i kupiłem w internecie haczyki pakowane po 25 sztuk w rozmiarze haka 6 oraz 1. W głowie pojawiła się forma na kilka odlewów za jednym razem , jednak domowym sposobem nie udało mi się jej wykonać. Proste błędy ( za dużo materiału wybrałem w jednej z połówce lub kulka z łożyska nie odciskała się w miejscu w którym założyłem ) szybko sprowadziły mnie na ziemię. Nawet ciężko włożyć kilka haków do formy co w ostateczność doprowadziło , iż używałem tylko jednej wielkości z całej gamy. Postanowiłem zrobić po jednej jednak dobrej formie. Efekty tego widać tutaj. Koszt zakupu w moim przypadku haków Mustad ( haczyk 0,24 zł + przesyłka) dało końcową cenę około 29 groszy za sztukę. Do tej pory zrobiłem formę pod hak 6 około 2-3 gram i hak 6 2 oraz 4 gramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 7 Kwietnia 2015 Share Napisano 7 Kwietnia 2015 Witam po dłuższej przerwie ale ostatnie 4 tygodnie miałem trochę pracowite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 13 Kwietnia 2015 Share Napisano 13 Kwietnia 2015 Ja mam maluteńki stolik, to przynęt niewiele i mniejszych rozmiarów. cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadziul Napisano 23 Kwietnia 2015 Share Napisano 23 Kwietnia 2015 coś pod klenia i jazia, pierwszy u dołu na próbę pod innym kątem wklejony ster, ale po testach wannowych nie podoba mi się praca, więc chyba będę go przerabiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 25 Kwietnia 2015 Share Napisano 25 Kwietnia 2015 pierwszy u dołu na próbę pod innym kątem wklejony ster, ale po testach wannowych nie podoba mi się praca, więc chyba będę go przerabiał Podegnij ster na zimno i po kłopocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 26 Kwietnia 2015 Share Napisano 26 Kwietnia 2015 Niech łowią jak najwięcej Piotrze Sezon zbliża się wielki mi krokami tak więc powstało trochę boleniówek ze sterem (które doczekały się nazwy...RIVER BLEAK) w tym nowości: Boleniówka 8cm waga 12.5g praca drobniutkie lusterkowanie co można zaobserwować na filmiku poniżej: https://youtu.be/vMzf13Q8aiU 9cm 14,5g 11cm 20g. 7cm 11g Boleniówka 9cm 13g o bardzo drobnej pracy z dużą częstotliwością drgań,praca na filmie: tak boleniówka pracuje postawiona w nurcie bez ściągania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daTeo00 Napisano 28 Kwietnia 2015 Share Napisano 28 Kwietnia 2015 Mały zapas na czerwcowe zmagania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 1 Maja 2015 Share Napisano 1 Maja 2015 No tak, trzeba Tomkowe woblery wrzucić do pudełka i za boleniami trochę pochodzić Maj, to kleniowe przynęty u mnie powstały. Była tego mała gromadka i jednego z nich pokazuję. Za jakiś czas pokażę wersję konkursową z filmikiem i pracą chrabąszcza na wodzie. Jedna z żab, które ostatnio pod klenie powstały. 24mm-smużak Film i praca żaby w wodzie i inna żabka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karix Napisano 5 Maja 2015 Share Napisano 5 Maja 2015 Bajeczne przynęty! Macie talent! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 14 Maja 2015 Share Napisano 14 Maja 2015 Żabka ok. 30mm, w zamyśle ma wyjść smużak. Tradycyjnie powstają u mnie również osy. Czasami trzeba jednak którąś poprawić Żuki i ala chrabąszcze. Nie każdy ma taki błysk w oku i pielęgnowany pancerzyk odżywką szybkiego reagowania;) Cały zestaw jeszcze przed wodowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 14 Maja 2015 Share Napisano 14 Maja 2015 Mistrzowskie przynęty. O skuteczności os Jaceenowych przekonałem się w zeszłym roku, a w tym roku żabka jest "rozchwytywana" przez wrocławskie klenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peekol Napisano 14 Maja 2015 Share Napisano 14 Maja 2015 No patrz, a ja swojej jeszcze nie wypróbowałem... Żebym ja jeszcze umiał łowić na smużaki... muszę to zmienić w tym sezonie @Jaceen - fantastyczna robota! Klasyki też fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 23 Maja 2015 Share Napisano 23 Maja 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi