Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wszystkie zdjęcia przedstawiają inne ryby jakie wróciły spowrotem do wody.

Hmm nie jestem może fachowcem, ale szczupak ze zdjęcia 2 i 3 od końca to na pewno ta sama ryba, świadczy o tym układ centek, chyba że złowiony ten sam 2 raz co się zdarza. Natomiast te 2 okonie z ostatniego zdjęcia raczej nie wróciły do wody, choćby dlatego że są 2 na jednym zdjęciu. Chyba nie chcesz mi powiedzieć że przemieszczając się ze spinem rozkładasz siatkę na ryby? :mrgreen:

Za to przynęty piękne, szczególnie łamańce. Pozdro

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

CarIvan, Po co pisać takie bzdury i kłamać w żywe oczy jak każdy widzi że szczupak ze zdjęć 2 i 3 to ta sama ryba a na zdjęciu nr 2 już dostała w łeb. Było oszczędzić sobie tych dwóch fotek albo chociaż szczerze przyznać że nie które idą do zjedzenia. Sam wezmę czasem rybke do zjedzenia bo lubię. W sezonie 2015 zabrałem kilkanaście ryb ale zdecydowaną większość uwalniam i nie mam problemu żeby to publicznie przyznać :shock:

• 2 weeks later...
Napisano

Cześć!

Miała być zima zła itd. :razz: Więc po zapoznaniu się z pracami kolegów powyżej postanowiłem sam też coś wydłubać. Na początek kilka robali bo z jednej strony łatwo a z drugiej na Ślęzę w sam raz :razz:.

normal_20160130_172720.jpg

Pomysł na osę żywcem skopiowany od jaceena :), któremu przy okazji bardzo chcę podziękować za rady i informacje na początek przygody z tworzeniem przynęt. Reszta robali to już moja fantazja. Ciekawe jest to, że pomimo kombinowania z kształtami po pewny czasie zaczyna tworzyć się jakiś tam mały "własny styl" i robale zaczynają się wzajemnie przypominać. :mrgreen:

Zachęcam do oceny i uwag:) każda opinia pomoże mi podnościć poprzeczkę :wink:

P.S. Mała mrówka nie dokończona bo zima odpuściła i mucha poszła w ruch :grin: Jak dokończę to też się podzielę.

• Super 3
Napisano

O to chodzi, żeby swój styl doprowadzać do perfekcji.

PPu88, pudełko zapełnia się fajnymi, kolorowymi robakami.

No i Ślęza doczekała się twórców przynęt pod jej charakterek;)

U mnie teraz konie są na tapecie.

Jeszcze brakuje detali, ale niebawem pokażę, co i jak;)

1a5211dd1e11.jpg

• 2 weeks later...
Napisano

large.20160203_201258.jpg.79d5744fdfe354

Po wykonaniu kilku prototypów i sprawdzeniu nad wodą pora zrobić nieco większą serię. Dla tych, którzy chcieli by sami spróbować wykonać takiego robaka przesyłam zdjęcie krok po kroku sposobu w jaki ja wykonuje żuki. Może komuś się przyda:)

• Super 1
  • 2 weeks later...
Napisano

@Jaceen, @artech świetne przynęty! Moja ostatnia seryjka bliska finału - w oczekiwaniu na zamówione kotwiczki i materiał na stery zrobiłem parę fotek :)

Najpierw sprawdzony model szóstek i testowe egzemplarze na łowiska no kill - piątki na jedną kotwiczkę.

large.peekol_DSCF4574.jpg.7efa795eb89bac

Tu krąpiki 4,5-5cm, te z lewej strony malowane przez moje pociechy :) różowo-niebieski to miał być różowy okoń, ale zostałem oszukany ;)

large.peekol_DSCF4578.jpg.31fdbabf438421

Kiełbik, robale i błyskająca boczkami techno-płotka na miejskie opaski :)

large.peekol_DSCF4581.jpg.6e72c3d938dd66

Kleniowe smakołyki - dwa siekopodobne - 4cm duszek i 3cm srebrna rybka, zielono-złote smużaki (ten mniejszy ma już rybki na koncie - łowił jako surówka, bez wykończenia) i mrówa na korpusie od Tommy'ego - dla @Jacolana

large.peekol_DSCF4584.jpg.abc5ffa7a9b5d2

I rodzinka w komplecie :)

large.peekol_DSCF4585.jpg.b6b289d1530eec

Sporo wystruganych korpusów czeka na wykończenie, nie wiem czy się doczekają bo wiosna tuż tuż :)

• Super 5
Napisano

Pekol nie pokazuj mi ich bo ci kilka skubne świetna robota, techno płotka powinna się sprawdzić na Wyspie jak czas miejskich imprez sie zacznie :D

Napisano

peekol - świetne wyglądają Twoje wyroby, na PW poprosiłem o dwa krąpiki malowane na pstrążki - jak pracują tak jak wyglądają to szacunek do kwadratu !

• Super 1
  • 3 weeks later...