jaceen Napisano 3 Kwietnia 2016 Share Napisano 3 Kwietnia 2016 Pięknie pomyka po bystrzach. Dzięki artech:), jeden strzał już zaliczył. Jego będę męczył w kilku upatrzonych miejscach. Ryzyko straty jest, ale tam są rybska i jest wiara w sukces:) Jak Wy to robicie, że tak fajnie te woblerki robią zwody? Od peekola takie cudo U mnie powstają cudaki. Jakieś 33mm. Jakieś 60mm:) Owadzi tryptyk. i coś w rozmiarze 40mm 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peekol Napisano 4 Kwietnia 2016 Share Napisano 4 Kwietnia 2016 @jaceen kiełbik miodzio, łamańce fantastyczne - ciekawy jestem jak wywijają tymi kuperkami, nie masz filmu? Ze zwodami/mykami to nie będę się wymądrzał bo nie mam prostej, uniwersalnej recepty - na różnych korpusach różnie to z nimi bywa - czasem mi wyjdzie @MarcinLegnica - fajowe widelnice - bombowo wyszło z tymi odnóżami! Płytko chodzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinLegnica Napisano 5 Kwietnia 2016 Share Napisano 5 Kwietnia 2016 O 4/4/2016 o 13:26, peekol napisał: @MarcinLegnica - fajowe widelnice - bombowo wyszło z tymi odnóżami! Płytko chodzą? Płytko schodzą pod wodę. 20-30 cm. Skończone stadko widelnic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinLegnica Napisano 5 Kwietnia 2016 Share Napisano 5 Kwietnia 2016 A odnóża, za poradą Jacena, zrobione są z żyłki pasmanteryjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wędkarstwo u Zbyszka Napisano 7 Kwietnia 2016 Share Napisano 7 Kwietnia 2016 Trochę naszej produkcji - RoBo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymm Napisano 7 Kwietnia 2016 Share Napisano 7 Kwietnia 2016 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 10 Kwietnia 2016 Share Napisano 10 Kwietnia 2016 Ja niedługo będę musiał przynajmniej jedną blaszkę pod klenia wyklepać. Jak ja sobie poradzę?:) Szymm, ty pokaż te swoje pijawki. Czy tylko wtajemniczeni mogą na nie łowić?;) A mnie najszło na kiełża. Znowu myślałem, że będę pierwszy, ale gdzie tam, już ktoś mnie uprzedził;) Niecałe tonące 30mm 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kondziu Napisano 10 Kwietnia 2016 Share Napisano 10 Kwietnia 2016 Fajne wobki jaceen Może pochwalę się swoimi skromnymi wyrobami klenio-jaziowego sortu Pip20. Tonący wobek o wyraźnej, wąskiej pracy X+lusterkowanie o dużej częstotliwości. Schodzi do ok. 1-1,2m. Robie go też w wersji 15mm. Igiełka35. Wobler tonący o drobnej pracy lusterkującej. Dodatkowo lusterkuje w opadzie. Głębokość pracy ok 1,5m, max 2m. Blob25. Praktycznie neutralny, o drobnej pracy X+lusterko. Schodzi do około 2m Wrzucę przy okazji filmik z pracą Pozdrawiam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymm Napisano 11 Kwietnia 2016 Share Napisano 11 Kwietnia 2016 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymm Napisano 28 Kwietnia 2016 Share Napisano 28 Kwietnia 2016 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 29 Kwietnia 2016 Share Napisano 29 Kwietnia 2016 Witam majówka już pojutrze więc trzeba było się na nią przygotować I cos na sandacze ale bolenie też nie gardzą 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 30 Kwietnia 2016 Share Napisano 30 Kwietnia 2016 Piękne te wobki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymm Napisano 4 Maja 2016 Share Napisano 4 Maja 2016 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peekol Napisano 5 Maja 2016 Share Napisano 5 Maja 2016 Klasyczne pływające trójeczki, które trafiły do kapelusza na zakończenie tury LŚ 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinLegnica Napisano 5 Maja 2016 Share Napisano 5 Maja 2016 A poza wobkami do kapelusza dużo porad dot. szczegółów wykonania, wyważania itd. Wielkie dziękuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 23 Maja 2016 Share Napisano 23 Maja 2016 Sezon na smużaki zaczął się w najlepsze. Kilka pod klenie powstało. Jeszcze nie sprawdzane i ciekawe, czy coś odpadnie? Gąsieniczka, jakieś 40mm Żuczki 22-30mm Załapałem, że tylko jedna oska powstała. A tu klenie zażerają! Żaby +/- 30mm A to moja luxtorpeda na klenie - potoczny tramwaj - kowal bezskrzydły:) U mnie debiut w 2016. I coś dla cierpliwych - powstają do smużenia i spławiania bezsterowe osy. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 23 Maja 2016 Share Napisano 23 Maja 2016 Jacek, mistrzostwo! I to wszystko co mam do powiedzenia............... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczecinianin Napisano 23 Maja 2016 Share Napisano 23 Maja 2016 bo życie bez pasji nie miałoby sensu bez komantarza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 5 Czerwca 2016 Share Napisano 5 Czerwca 2016 Luxtorpedy sprawdzają się, to powstało ich więcej. Żabka tuż po zabawie ze słomką. Żuki przy ostatnim sprawdzaniu przyniosły fajne niespodzianki. Wróciłem do mrówek, ta ma 30mm. Mniejsze już są w drodze z takim fajnym akcentem. O tym następnym razem Czarna osa. Na Ślęzie takie potrafiły poderwać pstrągi. Klasyczna osa dachowa 25mm. I pierwszy łamany szerszeń z wbudowanym pojedynczym bezzadziorowym hakiem. Trzeba zauważyć brak steru. To owad do spławiania i smużenia bez agresywnej pracy. I wersja podobna, tylko korpus monolit. cdn. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 15 Czerwca 2016 Share Napisano 15 Czerwca 2016 O 3.04.2016 o 17:04, jaceen napisał: Jak Wy to robicie, że tak fajnie te woblerki robią zwody? Wyważone na granicy. Niestety często jest tak, że tylko połowa serii nadaje się do czegoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 23 Czerwca 2016 Share Napisano 23 Czerwca 2016 Będę kiedyś musiał spróbować pokombinować ze środkiem ciężkości w woblerach. Po czterech latach wyłącznie spinningowania, doświadczyłem, że taki niepokorny, potrafi "otworzyć wodę", gdzie wydawała się martwą. Ostatnio powstałe. Największa żabka 30mm. Żuki i osy w rozmiarze 25-27mm. Korpus tradycyjnie lipa:) cdn. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romansidlo Napisano 28 Czerwca 2016 Share Napisano 28 Czerwca 2016 30 cm, drewno lipowe, malowany akrylami pędzlem. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 29 Czerwca 2016 Share Napisano 29 Czerwca 2016 Jak żywy zadbałeś o szczeguły 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peekol Napisano 29 Czerwca 2016 Share Napisano 29 Czerwca 2016 O proszę, tu się Roman ukrył hihi A serio Twoje rzeźby i malowanie miażdżące... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peekol Napisano 1 Lipca 2016 Share Napisano 1 Lipca 2016 Rzadko ostatnio dłubię, ale jak kolega poprosił to nie mogłem odmówić - arsenał na SFE Wrocław, muszą być gotowe na jutro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi