Supersobi Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 Chciałbym pokazać Wam zestawienie dwóch woblerków wystruganych przezemnie dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konktenbit Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 konktenbit, ty lepiej zrób więcej tych Slider-opodobnych bo się po nie na wiosnę zgłoszę mówisz masz... za miesiąc kilka będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Migdał Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 Jestem zachwycony tym co pokazali tu niektórzy użytkownicy! sam się za to zaraz biorę. Ale mam oczywiście pytania(ojojoj dużo, ale dwa najważniejsze): Jak zrobić ster i jak go umocować, i jak zrobić te kanaliki na drut(i jak go umieścić) aby wszystko się ładnie złożyło? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 ster robie z zużytej płyty CD wycinasz wkładasz i zaklejasz, a dziury na wkręty na kotwice itp robi się wiertarką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Migdał Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 A czy ster nie powinien być przezroczysty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 ster robie z zużytej płyty CD no i pewnie taki ster masz przez kilka rzutów przynętą, CD jest kruche i to bardzo. Potwierdzenie przydatności CD na ster jest totalna bzdurą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 Migdał, przeczytaj temat abc woblerarstwa tam znajdziesz odpowiedzi na większość nurtujących cię pytań, jeżeli czegośnie zrozumiesz lub nie znajdziesz pytaj - tu wracamy do tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzienciol Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 Są różne płyty CD. Jeżeli płyta da sie przeciąć nożyczkami i nie pęka to śmiało można zakładać. Nigdy ster nie rozwalił mi sie podczas pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konktenbit Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 Dwa, jak dla mnie giganty, wykonane z balsy, oklejone tkaniną brokatową, ster poliwęglan 2,5mm, drut przez całość o średnicy 1,5mm waga ok 20gram, pływające. Wykonane z myślą o trolingu... Fajnie pracują ale wyszły trochę za lekkie, lepiej by je było zrobić z innego drewna - cięższego albo pokombinować z ołowiem w ogonku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 konktenbit, jak zrobiłeś ten brokat jeśli można wiedziec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 Robal, wykonane z balsy, oklejone tkaniną brokatową, konktenbit, prawdziwe cacka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konktenbit Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 I kolejny z serii MAX . Materiał chyba topola, długość 20cm, waga 65 gram, drut 2mm, ster poliwęglan 2mm. Robiony dla ozdoby ale przetestuje jak pracuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 konktenbit, kiedy w końcu znajdziesz czas zeby odwiedzic Wisłę i przyjechac do Basoni??? Z chęcia bym z toba połowił i obejrzał twoje wobki na żywo Nie masz tak do mnie daleko aby 30km P.S A woblerki wypasik na prawdę spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greenlife Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 Przygotowania do sezonu trociowego I wynalazek na szczupaka 18cm sdr waga 40-50g. Pomaluje go na coś w stylu green tigera . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 Greenlife dobrze główkujesz, polecam duże przynęty.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konktenbit Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 kilka właśnie ukończonych Slider pracuje obłędnie szkoda że nie dam już chyba rady sprawdzić jego skuteczności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 konktenbit piękne wyglądają jak firmówki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 Obrazek Obrazek a ta linijke z wzorami geometrycznymi radziecka masz fajną xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konktenbit Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 Kilka robaków na klenia / jazia i dwa okonie długość 12 cm, wagi nie znam - są ciężkie ale jeszcze pływają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 super okonie jak żywe, już wiem do kogo będę pisał w sprawie wobków przed wyjazdem do Szwecji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 Mógłbyś zrobić je także w wersji jerk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Migdał Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 Dobrego jerka jest trudno zrobić, ja na przykład nie miał bym pojęcia jak rozmieścić obciążenia by dobrze pływał(?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konktenbit Napisano 29 Grudnia 2008 Share Napisano 29 Grudnia 2008 już wiem do kogo będę pisał w sprawie wobków przed wyjazdem do Szwecji Chętnie coś zrobie i dam do przetestowania na duuuzych rybach.. Miały być jerki i pewnie jakby były tonące byłoby OK a tak wyszły patyki. Dobrego jerka jest trudno zrobić Najlepiej wzorować się na Salmo Slider, ja zrobiłem ich już kilkadziesiąt i wszystkie pracowały. Obciążenie daje 2/3 przód, 1/3 tył (bliżej środkowego oczka). Te proporcje to też tak "na oko" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michcio Napisano 29 Grudnia 2008 Share Napisano 29 Grudnia 2008 już wiem do kogo będę pisał w sprawie wobków przed wyjazdem do Szwecji Chętnie coś zrobie i dam do przetestowania na duuuzych rybach.. o ooo o to ja tez się piszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Chętnie coś zrobie i dam do przetestowania na duuuzych rybach.. Jerki jak jerki ale chętnie na wiosne przetestowałbym te twoje maluszki na kleniojazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi