@Slider@ Napisano 13 Kwietnia 2008 Share Napisano 13 Kwietnia 2008 Hej Wpadłem do was po dluzszym czasie a tu galeria Wrzucam parę fotek moich zabawek. Pozdrawiam Slider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 13 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2008 Nic dodać ani ująć- piękne A jak to pracuje- możesz troszeczkę przybliżyć wykonawstwo, lakiery,oklejanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Slider@ Napisano 13 Kwietnia 2008 Share Napisano 13 Kwietnia 2008 Nic dodać ani ująć- piękne A jak to pracuje- możesz troszeczkę przybliżyć wykonawstwo, lakiery,oklejanie Pewnie ci chodzi o pierwszego. Design to poprostu lakiery do paznokci i spraye. Akcja migotliwa,wyciszona , schodzi na ok 0,6 m max 1m tak jak chcialem:), mozna nim smużyć co najwazniejsze. Pozdrawiam Slider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati Napisano 13 Kwietnia 2008 Share Napisano 13 Kwietnia 2008 Jestem pod wielkim wrażeniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ketonal Napisano 23 Kwietnia 2008 Share Napisano 23 Kwietnia 2008 no to teraz kilka moich pierwszych robaków Niestety odleciały już do Anglii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 23 Kwietnia 2008 Share Napisano 23 Kwietnia 2008 Już mówiłem, że są bardzo fajne Najtrudniejsze jest stworzenie pomysłu w głowie - bo potem już leci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 23 Kwietnia 2008 Share Napisano 23 Kwietnia 2008 ketonal, piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ketonal Napisano 23 Kwietnia 2008 Share Napisano 23 Kwietnia 2008 Dzięki panowie Brat ostatnio był na rybach i ponoć największym zainteresowaniem cieszy się stonka. Wraz z garścią informacji na temat pracy woblerów wysłał mi świetną tkaninę, którą planuje wykorzystać do zrobienia tego robaka. Niestety tkanina jest w kolorze ciemno niebieskim ze złotymi nićmi, jeśli cokolwiek wyjdzie z tego woblera to z pewnością będzie to "wariacja na temat pasków" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 24 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2008 super robale z zaskoczenia pokazałeś kunszt rzemieślniczy jestem pełen podziwu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 24 Kwietnia 2008 Share Napisano 24 Kwietnia 2008 ketonal, sam bym się chyba skusił na takiego robala Rewelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ketonal Napisano 24 Kwietnia 2008 Share Napisano 24 Kwietnia 2008 ale się zaczerwieniłem od tych pochwał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 25 Kwietnia 2008 Share Napisano 25 Kwietnia 2008 Mikefish a jak tam Twoja produkcja? Chyba ostatnio masz dużo nauki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek300 Napisano 7 Maja 2008 Share Napisano 7 Maja 2008 Oto moje cudeńka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav91 Napisano 7 Maja 2008 Share Napisano 7 Maja 2008 Janek300, ta żabka na samym dole jest zabójcza powiedz nam coś więcej o niej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek300 Napisano 7 Maja 2008 Share Napisano 7 Maja 2008 To moje pierwsze żaby więc nie spodziewałem się po nich że będą dobrze pływać. Po kolei to było tak: kształt na wzór znanego producenta kolorystyka łamańca także. Natomiast kolorystyka żaby na samym dole to wierna kopia z natury. Wyszukałem w sieci świetne zdjęcia żaby wodnej, pomyślałem że taki gatunek będzie najlepszy. Piękny zielony kolor to zasługa farby plakatowej fluorescencyjnej. Jeśli chodzi o obciążenie to po przemyśleniach chyba popełniałem błąd przy umieszczaniu obciążenia w moich woblerach. Otóż zamiast wklejać wzdłuż stelaża wierciłem otwór pionowy prostopadły do osi woblera i wkładałem skręcony wałek z paska ołowiu. Nie każdy wobler pracował, na początku myślałem że to z powodu innego gatunku drewna jaki zacząłem używać zamiast lipy, ale teraz wydaje mi się że to z powodu tego prostszego sposobu umieszczania obciążenia. Kiedyś w moich woblerach umieszczałem obciążenie wzdłuż stelaża i choć wyglądały koszmarnie (mogę wkleić zdjęcia dla jaj) nie zdarzyło się by któryś nie pracował. (teraz wkręcam uszka) Jeszcze jeden błąd przy tej żabie na dole to taki, że dałem za mało ołowiu i musiałem to poprawiać. Teraz już nie wywraca się na grzbiet i zrobiła się tonąca Jeszcze jedna ciekawostka dotyczy tego woblerka na samym dole. To mój pierwszy oklejak. Wykonany jest fatalnie, ster krzywo wklejony każde uszko wygięte w inną stronę a mimo to pracuje dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konktenbit Napisano 8 Maja 2008 Share Napisano 8 Maja 2008 Otóż zamiast wklejać wzdłuż stelaża wierciłem otwór pionowy prostopadły do osi woblera i wkładałem skręcony wałek z paska ołowiu Wierć zamiast jednego np trzy albo więcej otworów jeden koło drugiego ale płytszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek300 Napisano 8 Maja 2008 Share Napisano 8 Maja 2008 Cenna rada, nie pomyślałem o tym. Wczoraj zamówiłem frez palcowy i będę nim robił taki wpust owalny (wiertłem mi to nie wychodziło). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ketonal Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 Oto dawno obiecane zdjęcia moich boleniówek. Muszę przyznać, że w dociążaniu sporo pomógł mi roman gawlas. Za co serdecznie mu dziękuję. Natomiast koledzy Mikefish i konktenbit bardzo pomogli mi w nauce oklejania woblerów. A wracając do woblerów to: kiełbik pracuje wąsko wychylając ogonek po 1cm, na stronę, do tego wyraźnie lusterkuje dzięki nietypowemu kształtowi głowy. Ukleja to typowa boleniówka 0 pracy ogona dostrzegłem jedynie typowe lusterkowanie. W tak małym korpusie uklei zmieściłem sporo ołowiu co spowodowało, że wobler jest przynętą tonącą o dalekim zasięgu. Niestety nie posiadam odpowiedniej wagi by podać dokładną gramaturę tych przynęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 27 Maja 2008 Autor Share Napisano 27 Maja 2008 łaał aż nie mogę uwierzyć że z tego projektu coś takiego wyszło, super teraz dawaj do degustacji zainteresowanym, zobaczymy co Ci odpowiedzą , pewnie im posmakują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ketonal Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 Nie mogę się już doczekać kiedy je wypróbuję. Kupiłem nawet nową żyłkę pod te wobki DRAGON HM 62 0,16mm. Wybuliłem za nią 20zł ale myślę, że jest warta swojej ceny. Tak patrzę właśnie na umieszczony na opakowaniu znak Dragona ( smok ), i się zastanawiam ... a jak by tak wystrugać takiego ... hmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ketonal Napisano 16 Lipca 2008 Share Napisano 16 Lipca 2008 A oto moja nowa seria chrabąszczy wśród których jest również dawno zapowiadana „wariacja na temat pasków” ( góra pierwszy od lewej ). Fotka zrobiona przez znajomego, dlatego wygląda jak wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 17 Października 2008 Autor Share Napisano 17 Października 2008 Chciałbym pokazać Wam zestawienie dwóch woblerków wystruganych przezemnie na wielllkkkiiiee ryby i takie sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konktenbit Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 Dawno nic nie pisałem... Oto kilka moich ostatnich wobków po długiej przezwie spowodowanej.... lenistwem... Ten ostatni inspirowany dziełem Romana (kiedyś widziałem zdjęcie)... mam nadzieję że nie ma mi tego za złe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 konktenbit, ty lepiej zrób więcej tych Slider-opodobnych bo się po nie na wiosnę zgłoszę te z aukcji kapitalnie pracują, tylko muszę kijek bardziej do nich pasujący nabyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzienciol Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 Kilka moich nowych wobków Tylko stery i nad wode... A ostatnio robie sobie coś takiego Chodzi to to prawie jak pokazuje filmik na dole strony. Wobek powstał praktycznie na wzór tego opisanego przez autora.KLIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi