gregorxix Napisano 1 Lutego 2014 Share Napisano 1 Lutego 2014 Tomek1988, piękne wobki i oryginalnie zaprezentowane. KKlures widzę że pchełki/wobki z jajem coraz popularniejsze wśród strugaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KKLures Napisano 1 Lutego 2014 Share Napisano 1 Lutego 2014 Te z jajkiem robię już od ok. 4-5 lat. Dla mnie żadna nowość, ani hit. Tylko niektóry z tych którzy podchwycili trend mają problem z wytłumaczeniem sobie po co tak właściwie podczepiają jajko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 2 Lutego 2014 Share Napisano 2 Lutego 2014 Zacząłem przeglądać zdjęcia naszych pospolitych gąsienic i stwierdziłem, że w tym temacie można sobie pozwolić prawie na wszystko. Jeden gatunek może zaczynać się od jasnego a kończyć na czarnym. Na próbę pociapałem jednego woblerka według swojej wyobraźni nie wnikając, czy coś takiego jest w naturze i w Google znalazłem podobnego Głównie jednak próbowałem odwzorować w przybliżeniu gąsienice: pazia królowej, spichrzankę, trocinarkę, wszelkie zawisaki, larwę jelonka, ciołka matowego, itd. i itp. Długość nie przekracza 40mm. Praca-smużenie. Przypuszczam, że na głębokość 0,5m da się je sprowadzić. W malowaniu gąsienic nie liczy się tak bardzo zachowanie przejść tonalnych, co mi sprawia ogromny problem. Ostre odcięcia kolorów są często wskazane. Poniżej tylko fragmenty czegoś, co pozwolę sobie zaprezentować pod koniec lutego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abc Napisano 2 Lutego 2014 Share Napisano 2 Lutego 2014 jaceen, możliwe że nadasz nowy kierunek w wędkarstwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 2 Lutego 2014 Share Napisano 2 Lutego 2014 No Jacen piękna robota , jestem pod wrażeniem , myślę że pochwalisz się niebawem pięknymi rybkami złowionymi na te robale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 2 Lutego 2014 Share Napisano 2 Lutego 2014 Fajne robale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 2 Lutego 2014 Share Napisano 2 Lutego 2014 jaceen, możliwe że nadasz nowy kierunek w wędkarstwie Oby nie. U mnie jest mała powierzchnia reklamowa myślę że pochwalisz się niebawem pięknymi rybkami złowionymi na te robaleJasne, że chciałbym. Może te kilka nocek poświęconych na struganiu przyniosą efekt i wiosną jakieś fajne klenie pokażą mordki na forum Artech, dzięki Tobie, Tomkowi 1988 i jeszcze kilku innym rękodzielnikom wątek ma się dobrze i przyjemnie tu zaglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 7 Lutego 2014 Share Napisano 7 Lutego 2014 Kurcze jaceen dajesz czadu,moze sprawisz że leniwy słoń marek też cos wystruga Oczywiście dam znać na forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 8 Lutego 2014 Share Napisano 8 Lutego 2014 ja w ciagu roku aż tyle zrobiłem ostatni rząd na dole to moje struganie i malowanie reszta to kupne korpusy a malowanie moje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 14 Lutego 2014 Share Napisano 14 Lutego 2014 U mnie jeszcze ostatki gąsienic. Jak zaczną łowić, to będę do nich wracał. Kończę powoli żabki. Już powoli nabierają wyrazistości. Oby nie spartolić końcówki. Ostatnia fotka, to żabka po reanimacji z tamtego sezonu. Następne prace jeszcze w "pieluchach". Dla urozmaicenia będzie trochę innych wzorów w tym klasyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczypior Napisano 14 Lutego 2014 Share Napisano 14 Lutego 2014 Piękne to mało powiedziane. Gratuluje jaceen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadziul Napisano 14 Lutego 2014 Share Napisano 14 Lutego 2014 Piękne Jaceen, ja też coś pod jaśki sobie skrobie, ale nie są to takie cudeńka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 22 Lutego 2014 Share Napisano 22 Lutego 2014 Specjalna ciężka edycja DB9 22g. DB8 13-14g DB7 12-14g DB6 10g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Kilo Napisano 24 Lutego 2014 Share Napisano 24 Lutego 2014 Świetne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 24 Lutego 2014 Share Napisano 24 Lutego 2014 Witam, dzisiaj w końcu mogę wstawić fotki mojej ławicy uklejek. 4 tygodnie temu odbyło się tarło Po dwóch tygodniach zaczęło się coś wylęgać Tu juz po 4 tygodniach dorosłe osobniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 24 Lutego 2014 Share Napisano 24 Lutego 2014 wow, podziwiam ludzi,którzy mają czas na hand made. Szacunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 24 Lutego 2014 Share Napisano 24 Lutego 2014 A propos, dziś o 21 Marek Malman na kanale youtube Marfish prowadzi hangout o samodzielnej produkcji woblerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrapek Napisano 24 Lutego 2014 Share Napisano 24 Lutego 2014 Tomek1988, co to za armia!!!! Widzę, że szykujesz się na wojnę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 25 Lutego 2014 Share Napisano 25 Lutego 2014 Tomek ale żeś tego naprodukował niezły przerób masz. Tyle to ja przez rok robię i to jak mam wenę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 28 Lutego 2014 Share Napisano 28 Lutego 2014 Tomek1988 zgasiłeś uklejami wszystkich Jakby nie patrzeć, to cały batalion! Wspominałem, że pod koniec lutego pokarzę kilka lipnych woblerków. Pływak żółtobrzeżek, dł. 30-35mm. U mnie tylko pluton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 28 Lutego 2014 Share Napisano 28 Lutego 2014 @Jaceen, piękne robale. Masz talent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorxix Napisano 3 Marca 2014 Share Napisano 3 Marca 2014 Bardzo ładne i starannie wykonane wobki. I pięknie pracują. Aż szkoda że ostatnimi czasy tak zaniedbałem mini/micro wobki. Trzeba brać się do roboty i nadrobić zaległości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 4 Marca 2014 Share Napisano 4 Marca 2014 Panowie armia bezsterowców już w bazie (czyt. w pudełku) w pełnej gotowości na 1 maja Jaceen robale klasa światowa Tymczasem u mnie w pracowni na taśmę weszły jerki. Jerki boleniowe z ostatniej partii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1 Napisano 6 Marca 2014 Share Napisano 6 Marca 2014 Piękne aż by się chciało je mieć. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 6 Marca 2014 Share Napisano 6 Marca 2014 Liczę również na krytyczne spostrzeżenia. Nie wszystko wychodzi tak, jakby się chciało, ale krok po kroku i do przodu Tym razem podglądając robaczki zapragnąłem biegacza, kałdunicę, trzmiela i szerszenia. Woblerki w rozmiarze 30-35mm. W domowym "basenie" było przyzwoicie. Jednak rzeka zweryfikuje jak zwykle wszystkie ułomności smużaków. Kałdunica Biegacz Trzmiele Szerszenie Stelaż przez całość i wyważane taśmą ołowianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi