marcinryba Napisano 7 Kwietnia 2011 Share Napisano 7 Kwietnia 2011 w środe kupiłem sobie kołowroteczek okuma travertine 55 zaczeniemy polowac na drapieżniki z gruntu................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stacho Napisano 7 Kwietnia 2011 Share Napisano 7 Kwietnia 2011 R23, wszystko zależy jakie karpie chcesz łapać. Jeśli niewielkie (do 5 kg) to żyłka 0.25 mm powinna być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafi Napisano 8 Kwietnia 2011 Share Napisano 8 Kwietnia 2011 Kołowrotek traubuco asahi crt 5000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek_mar Napisano 8 Kwietnia 2011 Share Napisano 8 Kwietnia 2011 A możesz mi coś polecić do niskiej ceny tzn 200zł jakiś zestaw ?? R23, witaj! Jeżeli poszukujesz karpiówki na początek plus kołowrotek to, aby był to w miarę tani i dobry zestaw poleciłbym ci coś z mistralla. Sam dwa sezony temu kupiłem sobie kijek i kręcioł z tej firmy dokładnie te modele: mistrall carp max 50 oraz kijek mistrall-x-treme-carp-3-60-m I muszę przyznać że po dwóch latach intensywnego używania nie mam na co narzekać. Taki zestaw kosztował cie będzie około 130 zł, wędkę którą posiadasz przeznaczysz na spławik, a tą na grunt i karpiki. Zostanie ci jeszcze 70 zł na drobne akcesoria, za to kupisz plecionkę przyponową ok 8 zł na przypony włosowe, kup też ciężarki ok 60-70 gr na początek z 2 sztuki starczą, mocne haki z oczkiem większe do kulek i mniejsze do kukurydzy. Jeżeli łowisz bez długich zasiadek w nocy, na wodzie gdzie karpie znają kulki to polecam koszyczki do metody zamiast ciężarków i do tego kulki na włos (o tym poczytaj na forum), a jeżeli nie znają to troche kiepsko bo nęcenie kulkami jest dość kosztowne, ale możesz łowić i nęcić tradycyjnymi ziarnami i zanętami. Najważniejsze to zaopatrz się w dobrą żyłkę i na nią nie żałuj pieniędzy. Reszta zakupów przyjdzie z czasem tkj i w moim przypadku. POŁAMANIA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaZST Napisano 8 Kwietnia 2011 Share Napisano 8 Kwietnia 2011 salmo pike od kolegi kaftann zobaczymy jak sie sprawdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R23 Napisano 9 Kwietnia 2011 Share Napisano 9 Kwietnia 2011 3 spławiki 2,3,4 gramowe, żyłka 0.18 250m, krętliki, krętliki z agrafką, żyłkę przeponową 0,16, paczkę śrucin, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 11 Kwietnia 2011 Share Napisano 11 Kwietnia 2011 Haha, nie ma to jak wpaść w wir zakupów i licytacji ;p. Kupiłem na Allegro woblery z roztocza, nie wszystkie te co chciałem, ale jeden koronny model na pstrąga nie odpuściłem i wygrałem za 33 złote (strach nim łowić teraz). Do tego jeszcze 3 inne pstrągowe, 1 szczupakowy i 3 boleniowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petryk_05 Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Trochę zanęt na ten sezon: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konanik Napisano 14 Kwietnia 2011 Share Napisano 14 Kwietnia 2011 Zamówiony Spro Passion 730FD . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 14 Kwietnia 2011 Share Napisano 14 Kwietnia 2011 ja dzisiaj zapodałem żyłkę p-line 0,2 , pletke ppro 10lb , kilka puchowców okoniowo -pstrągowych i parę sandaczowych do tego pakiet agrafek spinwala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
korsiara 20 Napisano 14 Kwietnia 2011 Share Napisano 14 Kwietnia 2011 Dziś dopadłem w LIDLU hhehee świetliki 50szt za 18 zł. Od dawna mnie kusiły, już połamałem zobaczymy ile wytrzymają :]] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek1395 Napisano 14 Kwietnia 2011 Share Napisano 14 Kwietnia 2011 Torbe TB Protect XL Krętliki Haczyki TB Impact attract booster Woreczki PVA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 14 Kwietnia 2011 Share Napisano 14 Kwietnia 2011 teleskop na spławiczek FIUME BRAVE 4,20m. ...pięknie w ręku się trzyma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gaca Napisano 14 Kwietnia 2011 Share Napisano 14 Kwietnia 2011 Dzisiejszy mój zakup to ,haczyki Ownery ,przypony karpiowe Kamatsu ,dwie rurki antysplątaniowe ,atraktor Melisa ,zanęta na płoć . Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiperg Napisano 14 Kwietnia 2011 Share Napisano 14 Kwietnia 2011 kulki i jeszcze raz kulki wanilia z Tandem baitsa - pierwsza wyprawa karpiowa na cały weekend pod namiocik trzymać kciuki jak coś się złowi na pewno będą zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SQra Napisano 17 Kwietnia 2011 Share Napisano 17 Kwietnia 2011 Cztery swingery Traper Magic + Walizka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaloo Napisano 17 Kwietnia 2011 Share Napisano 17 Kwietnia 2011 A ja zakupiłem u siebie trochę akcesoriów firmy York ;-] Na wypróbowanie: - haczyki - koszyki - rurki antysplątaniowe - gumy itp, itd zaoszczędziłem na tym około 200 zł w porównaniu z tym co bym wydał w wędkarskim, ale mam spory rabat ;-p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość asasyn78 Napisano 21 Kwietnia 2011 Share Napisano 21 Kwietnia 2011 ostatni zakup wobków salmo,gloog i dorado na pstrąga i okonia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 23 Kwietnia 2011 Share Napisano 23 Kwietnia 2011 dzisiaj 2 sztuki ELEKTRONICZNY SYGNALIZATOR BRAŃ Z CZUJNIKIEM ZMIERZCHU+BATERIA > http://allegro.pl/show_item.php?item=1563731101 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oszolom87 Napisano 23 Kwietnia 2011 Share Napisano 23 Kwietnia 2011 Wczoraj doszły sygnałki Askon Xtreme Kit, na pierwszy rzut oka wyglądają solidnie. Wrzuciłem do nich baterie i jestem mile zaskoczony, jeżeli chodzi o dźwięk to od zupełnej ciszy po prawdziwy pisk wybudzą nawet z mocno zakropionego snu hehe i diody super jasne które widać z daleka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tench Napisano 24 Kwietnia 2011 Share Napisano 24 Kwietnia 2011 Kleniojaziowka odebrana, niestety fotka tylko z kom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 25 Kwietnia 2011 Share Napisano 25 Kwietnia 2011 Muchówka Team Dragon do klasy linki 5 długość 2,75 Kołowrotek Okuma Vashon Linka pływająca Cortland a więc zaczynamy przygode z muszkarstwem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 26 Kwietnia 2011 Share Napisano 26 Kwietnia 2011 uderzyłem w kołowrotek Quantum energy E30 PTiB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endryou Napisano 27 Kwietnia 2011 Share Napisano 27 Kwietnia 2011 Kolejny w rodzinie Penn - tym razem Slammer 360 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Umberto Napisano 10 Maja 2011 Share Napisano 10 Maja 2011 Wczoraj kupiłem wobka małego na klenie/jazie, oraz typowego na bolenia oraz dwie blachy numer "3" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi