Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano
A możesz mi coś polecić do niskiej ceny tzn 200zł jakiś zestaw ??

R23, witaj! Jeżeli poszukujesz karpiówki na początek plus kołowrotek to, aby był to w miarę tani i dobry zestaw poleciłbym ci coś z mistralla. Sam dwa sezony temu kupiłem sobie kijek i kręcioł z tej firmy dokładnie te modele:

mistrall carp max 50

oraz kijek mistrall-x-treme-carp-3-60-m

I muszę przyznać że po dwóch latach intensywnego używania nie mam na co narzekać. Taki zestaw kosztował cie będzie około 130 zł, wędkę którą posiadasz przeznaczysz na spławik, a tą na grunt i karpiki.

Zostanie ci jeszcze 70 zł na drobne akcesoria, za to kupisz plecionkę przyponową ok 8 zł na przypony włosowe, kup też ciężarki ok 60-70 gr na początek z 2 sztuki starczą, mocne haki z oczkiem większe do kulek i mniejsze do kukurydzy. Jeżeli łowisz bez długich zasiadek w nocy, na wodzie gdzie karpie znają kulki to polecam koszyczki do metody zamiast ciężarków i do tego kulki na włos (o tym poczytaj na forum), a jeżeli nie znają to troche kiepsko bo nęcenie kulkami jest dość kosztowne, ale możesz łowić i nęcić tradycyjnymi ziarnami i zanętami.

Najważniejsze to zaopatrz się w dobrą żyłkę i na nią nie żałuj pieniędzy.

Reszta zakupów przyjdzie z czasem tkj i w moim przypadku.

POŁAMANIA!

Napisano

3 spławiki 2,3,4 gramowe, żyłka 0.18 250m, krętliki, krętliki z agrafką, żyłkę przeponową 0,16, paczkę śrucin,

Napisano

Haha, nie ma to jak wpaść w wir zakupów i licytacji ;p.

Kupiłem na Allegro woblery z roztocza, nie wszystkie te co chciałem, ale jeden koronny model na pstrąga nie odpuściłem i wygrałem za 33 złote (strach nim łowić teraz). Do tego jeszcze 3 inne pstrągowe, 1 szczupakowy i 3 boleniowe :P.

Napisano

ja dzisiaj zapodałem żyłkę p-line 0,2 , pletke ppro 10lb , kilka puchowców okoniowo -pstrągowych i parę sandaczowych do tego pakiet agrafek spinwala

Napisano

Dzisiejszy mój zakup to ,haczyki Ownery ,przypony karpiowe Kamatsu ,dwie rurki antysplątaniowe ,atraktor Melisa ,zanęta na płoć .

obraz3882.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Napisano

kulki i jeszcze raz kulki wanilia z Tandem baitsa - pierwsza wyprawa karpiowa na cały weekend pod namiocik :arrow: trzymać kciuki jak coś się złowi na pewno będą zdjęcia

Napisano

A ja zakupiłem u siebie trochę akcesoriów firmy York ;-]

Na wypróbowanie:

- haczyki

- koszyki

- rurki antysplątaniowe

- gumy

itp, itd

zaoszczędziłem na tym około 200 zł w porównaniu z tym co bym wydał w wędkarskim, ale mam spory rabat ;-p

Gość asasyn78
Napisano

ostatni zakup wobków salmo,gloog i dorado na pstrąga i okonia:)

04af09ec7ef9ff17m.jpg

Napisano

Wczoraj doszły sygnałki Askon Xtreme Kit, na pierwszy rzut oka wyglądają solidnie. Wrzuciłem do nich baterie i jestem mile zaskoczony, jeżeli chodzi o dźwięk to od zupełnej ciszy po prawdziwy pisk wybudzą nawet z mocno zakropionego snu hehe i diody super jasne które widać z daleka.

Napisano

Kleniojaziowka odebrana, niestety fotka tylko z kom.

post-7792-14544972833811_thumb.jpg

post-7792-14544972834142_thumb.jpg

Napisano

Muchówka Team Dragon do klasy linki 5 długość 2,75

Kołowrotek Okuma Vashon

Linka pływająca Cortland

a więc zaczynamy przygode z muszkarstwem :mrgreen:

• 2 weeks later...
Napisano

Wczoraj kupiłem wobka małego na klenie/jazie, oraz typowego na bolenia oraz dwie blachy numer "3"