brosaczony Napisano 6 Marca 2015 Share Napisano 6 Marca 2015 Ja wracam do wędkarstwa po jakichś trzech latach, więc musiałem zakupić parę drobiazgów: - haczyki - żyłki - pokrowiec na wędkę - koszyczki - stopery i jakieś pierdoły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 13 Marca 2015 Share Napisano 13 Marca 2015 W moje łapki wpadły dwa nowe kije Shimano SM450SPC oraz Daiwa Spectron Match River/Control - 17ft/20ft 2-8lbs Nigdy w życiu nie sądziłem, że hobby zamieni się w manię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feederalny Napisano 18 Marca 2015 Share Napisano 18 Marca 2015 Trzy koszyki "kwadratowe" 100g z denkiem - do feedera. Zakup w the catlonie - cena bodaj 4.19zł/szt.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aquarius Napisano 19 Marca 2015 Share Napisano 19 Marca 2015 Wyposażyłem się w kilka różnych gumiaków przed nowym sezonem spinningowym. Tym razem nie mogłem się oprzeć chęci sprawdzenia nowych produktów na naszym rynku i zamówiłem pstrągi 3D Savage gear line throu trout, żaby z tej samej firmy, oraz D-frog Daiwy. Wpadły też węgorze Real eel i jeden wobler Savage Gear 4-play na próbę. Ogólnie rzecz biorąc jestem bardzo zaciekawiony ekspansją produktów ww firmy, mają ciekawe produkty i testy pokażą czy drapieżnikom będą się również podobały. Foto nie dałem, bo jakoś nie zrobiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wernicjusz Napisano 19 Marca 2015 Share Napisano 19 Marca 2015 Kupiłem już kukurydzę Pudliszki w kartoniku nowość na rynku ciekawe czy rybki zauważą różnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaczuszka Napisano 9 Kwietnia 2015 Share Napisano 9 Kwietnia 2015 A też się pochwalę Mikado inazuma Flash zander <28 gram 220 cm Ryobi artica 2000. Plecionka Varivas. No i kilka gumek, lunatici pro i Soft 4 Play. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarthSuoniu Napisano 14 Kwietnia 2015 Share Napisano 14 Kwietnia 2015 A ja wracam do wędkrastwa i trochę musiałem przeczyścić kiesznie... - kilka przynęt - przypony, plecionka - multik Team Dragon MF250iL - patyk Team Dragon cast 1.98m 30-70g Będzie się działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ister Napisano 21 Kwietnia 2015 Share Napisano 21 Kwietnia 2015 - przypony, plecionka Jakie firmy są najlepsze? Kupiłam ostatnio, chyba jakieś cholerstwo i zerwał się na rybie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarthSuoniu Napisano 23 Kwietnia 2015 Share Napisano 23 Kwietnia 2015 - przypony, plecionka Jakie firmy są najlepsze? Kupiłam ostatnio, chyba jakieś cholerstwo i zerwał się na rybie :/ Plecionka: TOURNAMENT 8xBRAID Jeśli chodzi o przypony to na próbę kilka fluorocarbonów, jakieś sztywne druty i Dragonowskie Tytany.. Nie mam ich przy sobie więc nie pomogę do końca. Wiem, że tanio nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 23 Kwietnia 2015 Share Napisano 23 Kwietnia 2015 Ja dzisiaj miałem niezłą niespodziankę. Po powrocie do domu zastaję zawiadomienie Inpost o konieczności odebrania sądowej przesyłki poleconej. W ponurym nastroju idę po odbiór a tu koperta z Wrocławia i w środku... Pamiątkowy znaczek Ligi Ślęzy i przepiękne woblery roboty Jaceena! Jacku, dziękuję za miły prezent. No i ta radość, że czeka mnie wyprawa na klenie a nie do sądu. Przypuszczam, że kobicie dostarczającej paczki zabrakło druczków i wypisała jaki miała. A jak już zabrałem głos w tym temacie- chyba pierwszy raz- to w ostatnich dniach zafundowałem sobie karpiówki i za kolejnych kilka stów troszkę drobnych akcesoriów, przynęt i zanęt- z uwagi na planowaną na jutro pierwszą zasiadką na karpia i amura. Oczywiście ku niezadowoleniu domowej "ministry finansów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 23 Kwietnia 2015 Share Napisano 23 Kwietnia 2015 Przypuszczam, że kobicie dostarczającej paczki zabrakło druczków i wypisała jaki miała. Tomku przepraszam, że tak się to odbyło. Kto by się spodziewał? Znaczek podarował Ci peekol. Jak wiesz, to on zaprojektował jego wygląd. Potraktuj to, jako honorowe uczestnictwo w lidze:) pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 23 Kwietnia 2015 Share Napisano 23 Kwietnia 2015 Tomku przepraszam, że tak się to odbyło. Kto by się spodziewał?Znaczek podarował Ci peekol. Jak wiesz, to on zaprojektował jego wygląd. Potraktuj to, jako honorowe uczestnictwo w lidze:) pzdr. W takim razie dziękuję Wam obu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peekol Napisano 24 Kwietnia 2015 Share Napisano 24 Kwietnia 2015 No ładnie - niezła przygoda! W sumie miała być niespodzianka, ale nie taka... Dobrze że to pomyłka w tą stronę a nie odwrotnie Pozdrawiam! Żeby nie było całkiem off top - też poczyniłem małe zakupy ostatnio: - żyłka P-Line Extrussion 0.18 i 0.16 - woblerki Huntera Instinct 3 i 4, oraz Champion 4 - woblerki D.Lipki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Atlas Napisano 5 Maja 2015 Share Napisano 5 Maja 2015 Ostanio uzupełniłem braki gum. Kupiłem trochę przynęt Performer Robinsona sczególnie te 11 cm są fajne. Trochę gumek Relaxa i wahadłówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominik poznan Napisano 9 Maja 2015 Share Napisano 9 Maja 2015 pewnie będzie śmiech ale kołowrotek jaxon hector 400 2 teleskopy no name z bazaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 12 Maja 2015 Share Napisano 12 Maja 2015 Dzisiaj kurier dostarczył mi moją wyczekiwana paczkę, w której w skład wchodziło pokrowiec na dległościówki RIVE oraz torba na akcesoria RIVE, oraz na zdjęciu wcześniej zakupiony pokrowiec na kołowrotki SPRO oraz proca do zanęt DRENNAN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janusszr Napisano 13 Maja 2015 Share Napisano 13 Maja 2015 pewnie będzie śmiech ale kołowrotek jaxon hector 400 2 teleskopy no name z bazaru Sprzęt markowy sam łowi? Największe swoje sukcesy wędkarskie zawdzięczam sprzętowi (wędziska spinningowe i swego czasu nawet kołowrotki) z bazaru. Kiedyś miałem kołowrotek kultowy Abu Garcia Cardinal C4, kilka Mitcheli. Oryginały! Dopiero zakupiony na bazarze chiński kołowrotek Hemingway uświadomił mi, że istnieją kołowrotki które praktycznie nie skręcają żyłki. Kultowy Abu Garcia i Mitchele exelence żyłkę skręcały niesamowicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 13 Maja 2015 Share Napisano 13 Maja 2015 dominik poznan napisał/a: pewnie będzie śmiech ale kołowrotek jaxon hector 400 2 teleskopy no name z bazaru Sprzęt markowy sam łowi? Największe swoje sukcesy wędkarskie zawdzięczam sprzętowi (wędziska spinningowe i swego czasu nawet kołowrotki) z bazaru. Kiedyś miałem kołowrotek kultowy Abu Garcia Cardinal C4, kilka Mitcheli. Oryginały! Dopiero zakupiony na bazarze chiński kołowrotek Hemingway uświadomił mi, że istnieją kołowrotki które praktycznie nie skręcają żyłki. Kultowy Abu Garcia i Mitchele exelence żyłkę skręcały niesamowicie. Sama prawda. W większości przypadków sprzęt nie decyduje o efektach tylko podnosi komfort. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 13 Maja 2015 Share Napisano 13 Maja 2015 dominik poznan napisał/a: pewnie będzie śmiech ale kołowrotek jaxon hector 400 2 teleskopy no name z bazaru Sprzęt markowy sam łowi? Największe swoje sukcesy wędkarskie zawdzięczam sprzętowi (wędziska spinningowe i swego czasu nawet kołowrotki) z bazaru. Kiedyś miałem kołowrotek kultowy Abu Garcia Cardinal C4, kilka Mitcheli. Oryginały! Dopiero zakupiony na bazarze chiński kołowrotek Hemingway uświadomił mi, że istnieją kołowrotki które praktycznie nie skręcają żyłki. Kultowy Abu Garcia i Mitchele exelence żyłkę skręcały niesamowicie. Sama prawda. W większości przypadków sprzęt nie decyduje o efektach tylko podnosi komfort. No niestety, ale wędkarstwo poszło w Polsce do przodu i teraz np. ja nie wyobrażam sobie łowić kijem ważącym 500g... Również bardzo lubię nowinki oraz nowe patenty, które niestety swoje kosztują Ale tak jak wspominał kol, powyżej, to kiedyś i na leszczynie się łowiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janusszr Napisano 13 Maja 2015 Share Napisano 13 Maja 2015 Waga sprzętu kupowanego na bazarach jest niejednokrotnie korzystniejsza od tego kupowanego w renomowanych sklepach, renomowanych firm. Wiem, gdyż mam sporą kolekcję i jednych i drugich. Nie widziałem na bazarach kija "normalnego"o wadze 500g. Chyba, że była to tyczka 10-cio metrowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jocer1990 Napisano 3 Czerwca 2015 Share Napisano 3 Czerwca 2015 Drobne zakupy pod kątem nocnych sandaczy model '' Rapala original " gumy ''dragon lunatic'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 8 Lipca 2015 Share Napisano 8 Lipca 2015 W tym roku mam zamiar nastawić się na mocarne certy jak w zeszłym roku i choć wiem jak się do nich dobrać w zwyczajny sposób z normalną zanętą na płocie/leszcze, to w tym roku dla odmiany zamówiłem sobie kilka kg. zanęt typowo na certy, świnki i brzany z firmy lorpio. Jestem bardzo ciekawy wyników i już się nie mogę doczekać kuriera Do tego zamówiłem sobie 4 spławiki do przepływanki bacci, trzy czapeczki z daszkiem 1x drennan, 2 rive oraz pokrowiec na 2 odległościówki drennana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielantus Napisano 8 Lipca 2015 Share Napisano 8 Lipca 2015 Swingerek,a na necie zamówiłem w końcu wymarzoną Jaxon Variant Pro Texa Micro Spin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Festusus Napisano 27 Lipca 2015 Share Napisano 27 Lipca 2015 Dla 3 letniego syna kupiłem 3m bacik Angry Birds A sobie ostatnio też kilka gratów, m.in. wędkę Golden Lion Feeder c.w. 100g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjjzaw Napisano 12 Sierpnia 2015 Share Napisano 12 Sierpnia 2015 Dla 3 letniego syna kupiłem 3m bacik Angry Birds A sobie ostatnio też kilka gratów, m.in. wędkę Golden Lion Feeder c.w. 100g. Mój też ma coś takiego, a że jest fanem ptaków, więc chętniej jeździ ze mną na ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi