keri Napisano 11 Maja 2007 Share Napisano 11 Maja 2007 jak się pewnie domyślasz nie służy do holowania ryby bo to jest poprostu nie możliwe.Tak mysle, tylko w jakim celu przełozenie tego multika daje mozliwosc holu ciezaru 45kg-takich pilkerów nie ma /tak mi sie wydaje/. No chyba ze czesci wraków jako zaczepy.A wracając do tematu nowosci zakupionych przez szacownych kolegów.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_N Napisano 11 Maja 2007 Autor Share Napisano 11 Maja 2007 A wracając do tematu nowosci zakupionych przez szacownych kolegów.......... No Irek, podpisuje sie...nowosci....a nie co kupilem rok temu Dawac chlopcy i babeta Wiem ze kupujecie...kazdy z nas ma na deklu w tej sprawie Ja kupilem we wtorek 2 obrotowki Mepps, nie wiem czy sens robic fotke Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniel zarzecki Napisano 11 Maja 2007 Share Napisano 11 Maja 2007 A ja w tym roku kupiem koowrotek Okuma Epix Pro, spinning Dragon Contact Jig 2.70m i c.w. 3-20g no i bat 4m Jaxona. Nazwy nie pamietam. Wktce planuje zakup jeszcze jakiego apraciwa cyfrowego. Fotek nie pokaze bo niestety nie mam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_N Napisano 12 Maja 2007 Autor Share Napisano 12 Maja 2007 No, wlasnie wrocilem ze skelpu wedkarskiego i przynioslem pare rzeczy.. Nic wielkiego, 150m Fireline 0,15 (zolta) , 2 obrotowki Fox i puszeczke do nowego plecaczka Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiningista Napisano 12 Maja 2007 Share Napisano 12 Maja 2007 Tomek_N, ładne blaszki, ile kosztowała szt.?? pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_N Napisano 12 Maja 2007 Autor Share Napisano 12 Maja 2007 3,99€ - tragedia, wiem...ale sasiadowi musze jedna oddac bo mu zerwalem, a niby na nie szczupaki biora. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 13 Maja 2007 Share Napisano 13 Maja 2007 Tomek szczupaki biorą na wszystko co sie rusza i koło pyska im przepływa. A za taką "wypaśną błystką" to będą pewnie na brzeg wyłazić Juz Ci mówiłem kupuj w polskich sklepach . Za taką cenę miałbyś trzy .......tylko pewnie mniej kolorowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 13 Maja 2007 Share Napisano 13 Maja 2007 szczupaki biorą na wszystko co sie rusza i koło pyska im przepływa Jest w tym trochę racji, szczupak to dosyć "głupia" ryba w porównaniu np z sandaczem, czy sumem. Mimo tego kilka razy zdarzyło mi się łowić dłuższą chwilę w ciekawym miejscu bez brania- do czasu aż założyłem perłowego relaxa- branie w pierwszym rzucie Ja o zakupach nawet nie mówię Już przekroczyłem tysiąca w tym roku Nie wynika to z zakupów drogiego sprzętu a raczej z uzupełniania mocno niedoinwestowanego "parku maszynowego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiningista Napisano 13 Maja 2007 Share Napisano 13 Maja 2007 szczupaki biorą na wszystko co sie rusza i koło pyska im przepływa. Całkowita nie prawda!! Nie raz stoje w jednym miejscu i żucam jedną przynętą, zmieniam przynete nic, a dobre i znane i łowne miejsce. Stoje z 15 min. i nic. Zmieniam w końcu sposób prowadzenia przynety i jest!! Tak więc nie biorą na wszystko!! A teraz łowię w takim jeziorku żeby mieć branie min. dwóch szczupłych musisz mieć gumę z dużą ilością brokatu i najlepiej perłowa guma. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_N Napisano 13 Maja 2007 Autor Share Napisano 13 Maja 2007 Robert (Essox) , nie zgodze sie z Toba! Szczupaki w Niddzie sa baaaaardzo, ale naprawde bardzo wybredne. Potwierdzil mi to juz niejeden wedkarz ktory tutaj lowi. Przynety gumowe sa brane tylko w pewnych kolorach, blystki nie wiem - sprobuje ta...moze sie wreszcie cos skusi (w koncu jest sprawdzona - sasiad w 2 godziny zlowil 8 sztuk!). Nie mozna byc takim skapym - jasne ze jak bede w Polsce to sobie tez kupie rozne rzeczy, ale powiedz mi czy jak mi sie skoncza to mam czekac pol roku zeby znow kupic i miec mozliwosc wedkowania? - troche bezsens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 13 Maja 2007 Share Napisano 13 Maja 2007 Tomek jak kupisz 3 to Ci się szybko skończą . Ale jak kupisz 30 to na parę miesięcy powinno styknąć . Co do szczupaków to ......ci co się wypowiedzieli ........widzieliście ,że ten szczupak tam stał i przynęty przepływały mu koło pyska ? I dopiero zmieniona inna przynęta , inaczej prowadzona sprowokowała go do brania ? Szczupak to nie drzewo w jednym miejscu korzeni nie zapuszcza . Ma swoje miejscówki ale potrafi pływać w poszukiwaniu żeru na całkiem pokaźnym terenie . Wiem to opowiadania płetwonurka fotografa którego spotkałem kilka lat temu na Mazurach. I w tv oglądałem film o życiu pod wodą w dużych jeziorach i sam się dziwiłem że szczupak jest taką wędrującą rybą , bo byłem przekonany że ma swoje miejsce które zajmuje i poluje tylko tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 14 Maja 2007 Share Napisano 14 Maja 2007 Tomku jak chcesz kupowac w Polsce to moze sklepy internetowe Duzo wiecej niz za krajowa przesylke raczej nie zaplacisz a nawet jak dodasz koszty przesylki to przy wiekszych zakupach raczej wyjdzie ci sporo taniej (wtedy jednak odpada kupowanie po 2 szt ) Skoro w DE blyska kosztuje raptem 4 ojro Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_N Napisano 14 Maja 2007 Autor Share Napisano 14 Maja 2007 Hehe, dzieki za propozycje... ale ale : Normalnie blaszka (Mepps) kosztuje od 1,5-2,5€ - to nie jest majatek! Tylko przy okazji kupilem sobie ta do sprobowania bo musialem oddac jedna sasiadowi - zerwalem mu. Nie badzmy juz tacy skapi...nie bede czekal pare tygodni na przesylke z Polski, wole pojsc do sklepu i sobie kupic to co wlasnie potrzebuje. Jak bede w Polsce to sobie cos kupie, ale bez przesady...nie trzeba wpadac w szal . Lepiej mi pokazcie co Wy nowego kupiliscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 14 Maja 2007 Share Napisano 14 Maja 2007 Tomek ich nie lubi P bo kiedyś podczas wysyłki pękła mu wędka i 1,5 miesiąca czekał na następną Wobler wszystko wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_N Napisano 14 Maja 2007 Autor Share Napisano 14 Maja 2007 No, Maciek...trafiles w 10! Nigdy wiecej wysylki (Wedka i Kolowrotek) Pzrynety kupuje (gumowe) w jednym niemieckim sklepie internetowym i jest naprawde cacy. Ceny tez bardzo dobre! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 15 Maja 2007 Share Napisano 15 Maja 2007 .nie bede czekal pare tygodni na przesylke z Polski A co listonosz na rowerze dowoził z Polski tą paczkę ? Trzeba było dopłacić za ekspresowe dosłanie , a nie być skąpym ...... Idę dzisiaj jakiś kręciołek kupić do spina . Jak kupie to sie pochwalę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiningista Napisano 15 Maja 2007 Share Napisano 15 Maja 2007 Jak kupie to sie pochwalę . no to czekamy Tylko jakiś fajny ma być hehe. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_N Napisano 15 Maja 2007 Autor Share Napisano 15 Maja 2007 .nie bede czekal pare tygodni na przesylke z Polski A co listonosz na rowerze dowoził z Polski tą paczkę ? Trzeba było dopłacić za ekspresowe dosłanie , a nie być skąpym ...... Idę dzisiaj jakiś kręciołek kupić do spina . Jak kupie to sie pochwalę . Robercik , czy ja gdzies napisalem ze juz czekalem . Jeszcze nie zamawialem z Polski, wiec luuuz. A wracajac do tematu Pochwal sie jak wrocisz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 15 Maja 2007 Share Napisano 15 Maja 2007 Dzisiejsze zakupy. Kołowrotek LARUS Silwer 2000 .........nie mam pojęcia co to za firma , i czego mogę po nim oczekiwać . Firma jest z Litwy i są odnośniki do litewskich forów wędkarskich w necie. Ale nie mam pojęcia co tam piszą. Więc dlaczego ten kołowrotek ? Miałem w rękach ze 30 sztuk różnych kołowrotków od 30 -200 zł. Daiwy, Mitchele, Okumy, Zebco, Cormorany, i inne mniej znane firmy. Ten najbardziej mi przypasował . Kosztował 60 zł i wcale nie cena zadecydowała za jego zakupem . Powiem szczerze nawet nie znając ceny a mając wyłożone te kołowrotki które oglądałem wybrał bym właśnie jego. Jak się będzie spisywał nad wodą zobaczymy ? Ma roczną gwarancję więc będę go próbował zatrzeć w tym czasie O plusach i minusach będę relacjonował na bieżąco. Żyłki Mikado Dino Dynamic........dlatego takie,że łowię na nie już dość długo i nie narzekam . 150 metrów na szpuli za 7 zł. Woblerki Gębskiego po 8 zł . Bardzo solidnie wykonane , ładna kolorystyka i dobrej jakości kotwiczki , chociaż może za bardzo delikatne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 15 Maja 2007 Share Napisano 15 Maja 2007 Dzisiejsze zakupy. kotwiczki , chociaż może za bardzo delikatne . taaaak ale na jazia/klenia wystrczają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiningista Napisano 15 Maja 2007 Share Napisano 15 Maja 2007 ESSOX, no zakupy może i udane, ale nie ma się czym chwalić. Kołowrotek, ani ładny, ani zgrabny, ale może dobrze kręci Ma chociaż oporowe?? Woblerki----nie znam się więc siedze cicho A żyłka tania ale za to baaardzo dobra, sam takiej używam!! Pisz jak kołowrotek się sprawuje!! pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Napisano 15 Maja 2007 Share Napisano 15 Maja 2007 Woblerki----nie znam się więc siedze cicho A ja jak najbardziej będę chwalił woblery Gębskiego, osobiście mam ich dosyć dużo i sprawują się naprawde bardzo dobrze, starannie wykonane i kolory odpowiednio dobrane. Szkoda, że mam możliwość kupna ich tylko przez internet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garsija Napisano 15 Maja 2007 Share Napisano 15 Maja 2007 Ja dziś zakupiłem spining Mikado Matrix 888 2,75 m cw. 5-15 g co o tym myslicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MagnuM Napisano 15 Maja 2007 Share Napisano 15 Maja 2007 5-15 g Ja mam 10-35, też Mikado Matrix 888, i ma on moim zdaniem jedną wadę. jest ciut za cięzki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiningista Napisano 16 Maja 2007 Share Napisano 16 Maja 2007 Garsija, dobry wybór, ja miałem 777 i super!!! Polecam. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi