Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czy ta promocja "odzwierciedla" się jakoś kijka?

Trzeba by było mieć 2 kije - sprzed promocji i w czasie promocji. Ja swój kijek przetestuje już w piątek - musi tylko dobrze przenosić brania - pstryki, puknięcia itd.

Mi się wydaje, że nie mogło to się przenieść na jakość - przecież to wymagało by przestrojenia linii produkcyjnej itd. Setki poprawek i zmian przy produkcji.

Mnie się wydaje, że po prostu opisy im się pomyliły.

Rozmawiałem ze znajomym ze sklepu przed kupnem - mówił, że nie obchodzi go dlaczego tak tanio dystrybutor je rozprowadza. Nie wnika tylko korzysta :wink:

Ten Millenium do 40g wydaje się być bardziej twardy, sztywny i mocny niż kijek do jerków do 70g z tej samej serii :shock: Po samym ugięciu kija to widać. Kij do jerków wygina się swobodniej, jest miękki przy dużym obciążeniu. Ten kij jest do końca twardy i sztywny jak na moje oko :grin:

przynęty na klenia   Dragon
Napisano
Mi się wydaje, że nie mogło to się przenieść na jakość - przecież to wymagało by przestrojenia linii produkcyjnej itd. Setki poprawek i zmian przy produkcji.

Mógł się wkraś jakiś bubel w tą całą sytuację (błąd fabryczny, jakiś tanszy zamiennik) i dlatego próbują zgonic towar, no bo jak to inaczej nazwac taką promocję jak cena spada z 230 na 85... i sklep musi zarobic itd...

tak biedole, bo coś mi tu nie pasuje :wink:

Napisano
Ten Millenium do 40g wydaje się być bardziej twardy, sztywny i mocny niż kijek do jerków do 70g z tej samej serii :shock: Po samym ugięciu kija to widać. Kij do jerków wygina się swobodniej, jest miękki przy dużym obciążeniu. Ten kij jest do końca twardy i sztywny jak na moje oko
kije castingowe z założenia mają "cieplejszą" bardziej paraboliczną akcję. Wydaje misie że rację może mieć kolega Sandacz. Nie zauważyłem aby kij był wadliwy, po za tym posiada roczną gwarancję tak jak inne kije.
Napisano

Ja kupowałem tą wędkę parę dni po artechu, z tego samego źródła, po tej samej cenie. Dzisiaj przyszła opisana Millenium Heavy Duty Zander Jerk 18-42.

Napisano

Ja też nie kupiłem go w FM. Kupiłem w Orce :grin: Mam tam znajomego i rozmawiałem z nim dokładnie o wszystkim.

cena spada z 230 na 85... i sklep musi zarobic itd...

Sklep też ma dość tanio jak na cenę, jaką otrzymują kije od dystrybutora. Nie mogę podać dokładnej ceny, ale uwierzcie mi, że nie zdzierają za bardzo :cool:

kije castingowe z założenia mają "cieplejszą" bardziej paraboliczną akcję.

Tak w kiju przy mniejszym obciążeniu występuje akcja szczytowa. Przy większych obciążeniach kij wchodzi w pół prarabola - nie wiem jak to dokładnie nazwać i nie wiem czy trafnie to nazwałem.

Napisano

30 kopyt o długości 7-9cm i 30 główek jigowych 12-20g :grin: Jutro testy :mrgreen::twisted:

Napisano

Nooo... Teraz czekamy tylko na relacje i fotki :grin:

Ja nieco więcej napiszę jutro - zobaczymy czy dalej sandacze dobrze gryzą koło 13:00 :wink:

Napisano
nono widac ,że się kolega sandacz na szczupako-sandały nastawia
Nooo... Teraz czekamy tylko na relacje i fotki

Taki jest plan, zobaczymy co z tego wyjdzie... w weekedn atakuje :twisted:

Musze jeszcze tylko skombinowac jakies cieple buty. Myslalem nad tym by kupic skarpety neoprenowe i wlozyc to do zwyklych gumowcow, bo nie bardzo mi sie usmiecha kupowac jakies nowe,w tym roku tyle juz wybulilem a jeszcze tyle przede mna, a kieszonkowe nie ma tedencji wzrostowej :lol:

Napisano

No to ja dzis:

-Dragon Mystery Turbo Spin 2,70m 10-30g

-troche kopyt Mann'sa i głowek do tego

-pudeleczko na przynety...

i zaczynamy zabawe ze spinningiem....:)

Napisano
Dragon Mystery Turbo Spin 2,70m 10-30g

mam taka sama, ile zaplaciles daj na pw

wg mnie fajne wedzisko, ale teraz zdecydowalbym sie na serie millenium, turbo spin jest ciezki, po kilku godzinach daje sie we znaki, ale cos za cos, wzmocniony blank troche wazy.

ja zaplacilem chyba ok 140 zl

Napisano
A ja dzisiaj trochę złomu na jesiennego szczupaka. Czyli 10 blaszek

Witaj mogłbys sie fotografia pochwalic :?: Bo nie wiem jakie trendy na złom w tym sezonie :lol: Pozdrawiam :grin:

Napisano

Póki nie dorobię się kogutów własnego autorstwa, na razie kompletuję potrzebne narz edzia i materiały, zakupilem taki zestaw Pana Krzyszczyka

461bfb4a28242632m.jpg

Napisano

bboobb, można wiedzieć na jakich główkach? :wink: Chodzi mi o ciężar :wink:

Napisano
wobler129, na początek 10 i 12 gram.

Super, bardzo uniwersalne :wink: Dobry wybór bboobb :)

Napisano

Szykuje sie na drapiezniki, sprzecik powinien przyjsc w przyszłym tygodniu, a od wczoraj zaczałem zaopatrywac sie w przynety :cool: o to zakupy

4d8285893aba00e8m.jpg

92372da4c29f55c9m.jpg

Mam nadzieje ze nie beda miały lekko, byle nie w zaczepach :lol: