ememiks Napisano 11 Lipca 2007 Share Napisano 11 Lipca 2007 ///Jak się nauczy to dość daleko bo multiki nie mają stałej szpuli./// - moze ktos mi powiedziec bardziej tresciwiej. Bo nie rozumiem wiem ze bardzo rozni sie budowa jak i wlasnie brakiem stalej szpuli i mniej wiecej wiem na jakiej zasadzie jest uwalniana zylka ale z tego co wiem to raczej na glebokie akweny i najlepiej z lodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
śledzik1977 Napisano 11 Lipca 2007 Share Napisano 11 Lipca 2007 Rójka jętki majowej się skończyła. Kupilem trochę posezonowych, łownych jęteczek za 1/2 normalnie serwowanej ceny. Niech leżą i czekają na mojowe święto i żniwa w przyszłym sezonie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 11 Lipca 2007 Share Napisano 11 Lipca 2007 ememiks ruchoma szpula jak naciśniesz przycisk to żyłka ucieka luźno szpula się rusza i żyłka się wysuwa. w zwykłym kołowrotku chjwytasz za żyłkę i żyłka się nie wysuwa. Dziwnie się to tłumaczy... Gdy zarzucasz multikiem to musisz przytrzemać palcem szpulę tak jak w zwykłym kołowrotku przytrzymujesz żyłkę palcem bo inaczej żyłka się wysunie. Gdy już przynęta jest w powietrzu szpula jest rozpędzona i kręci się wysuwając żyłkę. Dlatego jest wiele splątań z początku bo jak przynęta wpada do wody to szybko trzeba zatrzymać szpule np. przekręcając korbką multika lub palcem zatrzymując szpulę. Ja rozumiem co piszę ale nie wiem czy Wy zrozumiecie Utwierając kabłąk w kołowrotku żyłka sama się wysuwa. Naciskając przycisk w multiku zwalniasz szpulę i ona się kręci odwijając żyłkę dlatego trzeba ją placem przytrzymać i jak weźmiesz zamach to puszczasz. Szpula jest rozpędzona i żyłka wylatuje z multika , rozpędzona szpula wysuwa żyłkę i trzeba zatrzymać szpule po wpadnięciu przynęty do wody bo inaczej szpula będzie dalej rozpędzona i będzie wysuwać żyłkę i będzie się plątało bo przynęta stoi w miejscu a żyłka się wysuwa... Myślę że troszkę rozumiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_N Napisano 11 Lipca 2007 Autor Share Napisano 11 Lipca 2007 Ja rozumie bo juz sam probowalm Super zabawa, i na pewno predzej czy pozniej sobie tez kupie zestawik castingowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ememiks Napisano 12 Lipca 2007 Share Napisano 12 Lipca 2007 Nie no spoko ja rozumiem tez wiem mniej wiecej jak dziala bo mialem cos takiego przez 5min I wlasnie wydaje mi sie ze raczej na duze przynety ale i tak dalekiego rzutu sie nie wykona. A z tym zatrzymaniem zylki tez rozumiem przyneta wodzie a rozpedzony sila ciagu obrotowa szpula dalej by sie krecila. Wiec zasada dzialania jest mi znana tylko wlasnie chodzilo mi o to jak mozna tym miotac przyneta skoro raczej moim zdaniem jest to kolowrotek do zadan jak pisalem z lodzi lub glebokiego zbiornika z brzegu. Ale czy w polsce sprawdza sie taki sprzet? poza baltykiem? mysle ze idealne dla osob lowiacych w morzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość omen93 Napisano 12 Lipca 2007 Share Napisano 12 Lipca 2007 A ja sobie wczoraj zafundowałem wędke spining york attacker 3-14 g ,240 cm, Kołowrotek okuma travertine 20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 12 Lipca 2007 Share Napisano 12 Lipca 2007 ememiks pewnie że się sprawdza wejdź i sprawdź inne fora typu multiplikator.pl - te fora są poświęcone specjalnie castingowi. Jest to normalne - jak spinning wiec łowimy tym na rzekach oraz jeziorach. Na morze ten mój by się nie nadał... bo jest na wody słodkie... na może są specjalne na wody słone A co do długich rzutów - to da się to zrobić. A co do dużych przynęt... to nie koniecznie. Mój multik rzuca od 10g. Są multiki co rzucają od 4g.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Napisano 12 Lipca 2007 Share Napisano 12 Lipca 2007 A oto mój ostatni zakup kołowrotek Dragon Maxima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 12 Lipca 2007 Share Napisano 12 Lipca 2007 ememiks, zdziwiłbyś się jak pięknie latają pstrągowe wobki z zestawu castingowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marewel Napisano 12 Lipca 2007 Share Napisano 12 Lipca 2007 A ja Ryobi Zauber,i musze powiedziec ze jestem pod wrazeniem tego sprzetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_N Napisano 12 Lipca 2007 Autor Share Napisano 12 Lipca 2007 Ememiks, wszystko zalezy od sprzeciku no i przedewszystkim tez od umiejetnosci wedkarta Maciek wie o czym mowie, no nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ememiks Napisano 13 Lipca 2007 Share Napisano 13 Lipca 2007 W czoraj kumpel zakupil wlasnie multiplikatora dzis powinien dostac wiec w weekend przetestuje sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_N Napisano 13 Lipca 2007 Autor Share Napisano 13 Lipca 2007 Jakiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 13 Lipca 2007 Share Napisano 13 Lipca 2007 Po długim zastanowieniu i przeczytaniu wszystkiego co znalazłem na forum zakupiłem dzisiaj Shimano Catanę RD2500. Będąc w sklepie trzymałem jeszcze w ręku Dragona Maximę, ale koniec końców zdecydowałem się na Catanę. Czy zrobiłem dobrze okaże się w praniu czyli nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 13 Lipca 2007 Share Napisano 13 Lipca 2007 Ememiks, wszystko zalezy od sprzeciku no i przedewszystkim tez od umiejetnosci wedkarta Maciek wie o czym mowie, no nie A co do multika to dalej się uczę... rzuty wychodzą coraz lepsze i celniejsze Łowiłem nim okonie lecz... ripper na 10g. główce na mojej rzeczce na okonia to nieporozumienie... dlatego tylko parę sztuk okonków łowię dziennie. 5g. błystką rzucam na połowę swojej malutkiej rzeczki i nią często łowię bo jest rozmiaru okoniowego Wobkami typu Slider, Skinner, Perch rzuca się dość dalek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
element52 Napisano 13 Lipca 2007 Share Napisano 13 Lipca 2007 Po długim zastanowieniu i przeczytaniu wszystkiego co znalazłem na forum zakupiłem dzisiaj Shimano Catanę RD2500. Będąc w sklepie trzymałem jeszcze w ręku Dragona Maximę, ale koniec końców zdecydowałem się na Catanę. Czy zrobiłem dobrze okaże się w praniu czyli nad wodą. Ja jak byłem z nim 1 raz nad woda to byłem bardzo zadowolony. Wczensiej miałem jakiegos jaxona I dużo dalej sie zarzuca na Catanie bo łądnie układa zyłke i ma aluminiową szpule. P.S i nadal jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 13 Lipca 2007 Share Napisano 13 Lipca 2007 Mam nadzieję, że wybrałem dobrze. Do tej pory uzytkowałem Dragona Vipera i też nie mogę na niego nażekać. Jak wcześniej napisałem "wszystko wyjdzie w praniu", po próbach ale to najwcześniej w przyszłym tygodniu, w odpowiednim dziale zdam relację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_N Napisano 13 Lipca 2007 Autor Share Napisano 13 Lipca 2007 Po długim zastanowieniu i przeczytaniu wszystkiego co znalazłem na forum zakupiłem dzisiaj Shimano Catanę RD2500. Będąc w sklepie trzymałem jeszcze w ręku Dragona Maximę, ale koniec końców zdecydowałem się na Catanę. Czy zrobiłem dobrze okaże się w praniu czyli nad wodą. Ja jak byłem z nim 1 raz nad woda to byłem bardzo zadowolony. Wczensiej miałem jakiegos jaxona I dużo dalej sie zarzuca na Catanie bo łądnie układa zyłke i ma aluminiową szpule. P.S i nadal jestem zadowolony Wstydzilbys sie Jaxona z Shimankiem porownywac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
element52 Napisano 13 Lipca 2007 Share Napisano 13 Lipca 2007 Tak tylko napisałem jakie miałem wrażenia po pierwszym wypadzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ememiks Napisano 14 Lipca 2007 Share Napisano 14 Lipca 2007 Jakiego? Jaxon expres cos tam kurde ale jeszcze nie ma chyba dopiero po weekendzie bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_N Napisano 14 Lipca 2007 Autor Share Napisano 14 Lipca 2007 Nie oczekiwal bym za wiele od niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MagnuM Napisano 14 Lipca 2007 Share Napisano 14 Lipca 2007 Ja kupiłem dość tanio bo był zakupiony tylko do testów - tak robią bogaci ludzie. Czy tym stwierdzeniem aby nie wywyższasz się ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmk81 Napisano 14 Lipca 2007 Share Napisano 14 Lipca 2007 wobler129 napisał/a: Ja kupiłem dość tanio bo był zakupiony tylko do testów - tak robią bogaci ludzie. Czy tym stwierdzeniem aby nie wywyższasz się ? Wobler129 kupił ten multi od bogatego gościa który kupił go tylko do testów. Nic tu z wywyższania się MagnuM , a multi bardzo ciekawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MagnuM Napisano 15 Lipca 2007 Share Napisano 15 Lipca 2007 Ja rozumiałem to tak, że wobler go kupił do testów, tym samym uważa się za bogacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmk81 Napisano 15 Lipca 2007 Share Napisano 15 Lipca 2007 Ja rozumiałem to tak, że wobler go kupił do testów, tym samym uważa się za bogacza No to źle to zinterpretowałeś ale już wszystko jasne. A wracając do tematu: Ostatnio kupiłem kołowrotek Dragon Maxima http://www.fishing-mart.com.pl/pl/products.php?groups=3&assortment=17&producer=39&kind=210 Promocyjna cena a kręcioł BOMBOWY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi