Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

madi, :wink: chyba wszyscy mamy ten problem; "czekam na reakcję mojej połowy"

Homegeon, fajne gumeczki. Tylko dla czego już uzbrojone, później na łowisku będziesz każdą przezbrajał? Po co niszczyć gumy?

Napisano

zazwyczaj nie przezbrajam gumek :)często mam po 2szt tej samej przynęty i jeśli akurat potrzebuje to uzbrajam ją w główkę która jest potrzebna ;)

Napisano

keri spoko było :mrgreen: zaczęłam od najgrubszych zakupów = blachy.... co usłyszałam :?::roll: matka zwariowałaś, ileś ty dzisiaj wydała :?::!: Yhy poszłam z grubej rury zawyżyłam totalnie cenę, potem się zdekonspirowałam i poszło jak po maśle :mrgreen:

Haha nie ma to jak kobiece umiejętności perswazji :twisted:

Gość wobler129
Napisano

Homegeon jeśli chcesz łowić sandacze to moim zdaniem źle uzbrojone gumy :wink:

Napisano

niestety nie nowe i nie wędkarskie, ale sprawiłem sobie jeździdło...

8361d0a473c3f371m.jpg

:mrgreen::mrgreen::grin:

Homegeon jeśli chcesz łowić sandacze to moim zdaniem źle uzbrojone gumy

moim zdaniem porawnie, co w nich macieju jest nie tak :?:

Napisano
Mimo, iż ostatnio kupiłam sobie nowy sweterek (właściwie znalazłam sponsora) to dziś poszalałam :twisted::mrgreen:

- 4 duże gumy

Aż spadłem z krzesła ..................oj będzie sie działo .................

Na razie to tyle, czekam na reakcję mojej połowy jak wróci z pracy :roll:

po powrocie z pracy .......................Nie za małe kupiłaś ..................ostatnio na siłownie trochę chodziłem ............

:mrgreen:

:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Napisano
Homegeon jeśli chcesz łowić sandacze to moim zdaniem źle uzbrojone gumy :wink:

te kupiłem z myślą o szczupakach, do sandaczy używam nieco cięższych główek. Jeżeli chodzi Ci o hak to jest w sam raz na sandacza, choć czasami jeszcze bardziej go chowam w gumie zaś znajomy z którym jeżdżę na ryby zupełnie wystawia hak że sam sie dziwie jak one sie zahaczają :D

31e280749c3a8cc6m.jpg

Gość wobler129
Napisano
zaś znajomy z którym jeżdżę na ryby zupełnie wystawia hak że sam sie dziwie jak one sie zahaczają

I znajomy robi dobrze. Jak najszersze łuki kolankowe! Sprawdź a zobaczysz, że lepiej się zahaczają.

Napisano

kaczor,

Iluletnie i ile dałeś?

świecą 10 lat, i są to typowe knypki do swingerów zamiast świetlików,

cena za 1szt. to 20pln. i świecą na niebiesko to tyle co mogę na ich temat powiedzieć :grin:

Napisano
świecą 10 lat, i są to typowe knypki do swingerów zamiast świetlików,

A na jakiej zasadzie świecą i jak się je przechowuje?

Napisano
A są inne kolory?

z tego co wiem to są :grin: i nazywają się świetlikami trytowymi :grin:

A na jakiej zasadzie świecą i jak się je przechowuje?

Jarosławie nie jestem chemikiem, ale ten link może przybliży Tobie zasadę działania gegoż ustrojstwa :grin:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Tryt

Napisano
ten link może przybliży Tobie zasadę działania gegoż ustrojstwa

Kapara mi opadła, co rzadko się zdarza :shock: Ale ten świat gna :neutral: A co by było gdybym połknął :?:

Napisano
A są inne kolory?
Są ,widziałem jeszcze żółto-pomaraniczowy,ale bardziej blady.
cena za 1szt. to 20pln.
To jak za darmoche :mrgreen: ja wiem o wielo większej cenie.
Napisano
To jak za darmoche :mrgreen: ja wiem o wielo większej cenie.

tak i to prawda :idea: z tego co się oriętuję to 4-ki kosztują ze jakieś 150pln,

ale proszę nie sugerować się moją wypowiedzią, ponieważ napisałem "z tego co wiem" :grin:

i niekiedy nie warto brać coś pod uwagę, jak jakiś ksiądz lub Mikołaj powie :mrgreen::grin::grin::grin:

Gość wobler129
Napisano

andi64 ja tam wolę zwykłe, bo kupię i przepiję je gdzieś i potem tydzień szlochania :grin:

Napisano
andi64 ja tam wolę zwykłe, bo kupię i przepiję je gdzieś i potem tydzień szlochania :grin:

wobler129, w końcu mamy demokrację, a co z tym się wiąże :idea: każdy ma prawo do wybrania swojej drogi życiowej no nie :grin:

obyś w tym wieku nie doznał takich doznań, hmmm... :???:

Napisano

splawiki shark balsa 9g na zywca i shark english model 6g - waggler, przypony 50 cm z hakami 6 Mistrall, 3 haczyki zywcowe 4/0 bodajże, 2 glowki jigowe 13g 5/0, 3x stalki 10kg po 30cm, zaneta dragon classic karp 0,75 kg

Napisano

No to dziś zrobiłem konkretne zakupy :mrgreen: Wędka Konger Spin Aviator 2,7 m 8-30 g, kołowrotek Shimano Catana 2500 FA, trochę kopytek, ripperów, twisterów i główek Gamakatsu o różnej garamaturze i wielkości haka. W końcu skompletowałem sprzęt do spiningu. W najbliższym wolnym czasie testy nad wodą. Już się na to cieszę :grin::grin: