Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A ja kupiłem kołowrotek. A mianowicie shimano catane 1000RA (ktoś kiedyś napisał że wygląda jak kołowrotek podlodowy... miał rację :wink: ), do okoni i pstrągów.

Następna pozycja na liście zakupów to okoniówka TIGER CROSS MAX Kongera :smile: .

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Zapomnialem dodac ze to druga taka sama wedka w moim posiadaniu. Popszedniego kupilem w kwietniu ale niestety przez nieuwazne zmkniecie bagaznika z dwuczesciescowki zrobila sie trzyczesciowka. Dlczaego drugi taki sam - poporstu sprawdzil sie a w dodatku uniwersalny jest dosyc lowi sie nim przyjemnie paprochami jak i woblerkami i obrotowkami.Polecam

Napisano

Witam :) Ja zakupiłem sobie nowy kijek: KONGER AIR COBRA 270L, 5-25 SPINING :) Co myślicie o tej wędce ? Dobry wybór?

Napisano

Widze ze wszyscy kupują sobie wędki :D mh...

no to ja tez(po kilku miechach oszczędzania :mad: ) :twisted:

okonióweczka - Konger Maxim Twist 2,7m CW 2-12g

kołowrotek - Shimano Catana 2500FA

Napisano

Właśnie nabyłam spodnie z materiału jakby to nazwać kurtkowego :roll: wewnątrz wyścielone cieplutkim polarkiem, kolor bliżej nieokreślony jakiś khako - podobny :lol:

Będzie cieplutko :mrgreen:

Gość wobler129
Napisano
Już pomału widać koniec zakupów zimowych- na szczęście :neutral:

To coś szybko :mrgreen: U mnie się dopiero zaczną i trwają do marca :shock:

Napisano
To coś szybko :mrgreen:
No z tego trzeba się cieszyć :wink: Im szybciej tym lepiej.
U mnie się dopiero zaczną i trwają do marca :shock:
i u mnie też będą tyle trwały :wink: Ale "najważniejszy sprzęt już kupiony :mrgreen: Teoretycznie jeszcze tylko żyłka i mogę łowić :wink:
Gość wobler129
Napisano
Teoretycznie jeszcze tylko żyłka i mogę łowić :wink:

Teoretycznie jeszcze ciężarki, stopery, pletka na przepony, igły nowe do kulek, sygnalizatory, ciepły śpiwór, lampa do oświetlenia brzegu, mini kucheneczka na gaz bez przewodowa - bez prącd, 2x sztyce do widełek bo ze stoiskiem karpiowym nie wyszło :twisted: bo kupiłem kręcioł nowy i resztę sprzętu do kulek i też mogę łowić :lol::lol::lol:

Chyba, że o czymś zapomniałem jeszcze :mrgreen:

Napisano
igły nowe do kulek, sygnalizatory
to już jest
ciepły śpiwór, lampa do oświetlenia brzegu, mini kucheneczka na gaz bez przewodowa - bez prącd,
mi niepotrzebne. Nie jadę na biwak tylko na ryby. Komfort na 2 miejscu. Wystarczy namiot.
2x sztyce do widełek bo ze stoiskiem karpiowym nie wyszło
tata zrobi (mam nadzieję)
ciężarki, stopery, pletka na przepony
To faktycznie mam jeszcze do kupienia+haczyki+zestawy(na początek)

Z tego widać że brakuje mi jeszcze około 50-100zł na żyłkę i ok.150 zł na ww rzeczy

wobler129, wydaję mi się że nie musimy mieć wszystkiego na początku! Z czasem zobaczysz co tak naprawdę będzie Ci potrzebne! Pewne minimum musi być i już prawie jest!

Gość wobler129
Napisano
wobler129, wydaję mi się że nie musimy mieć wszystkiego na początku! Z czasem zobaczysz co tak naprawdę będzie Ci potrzebne! Pewne minimum musi być i już prawie jest!

Może masz rację :grin:

Gość wobler129
Napisano
To widzę ze karpie już muszą "dygotać" przed wami ,zbroicie się ostro.

Ma się rozumieć :grin:

Zobaczymy co z tego wyjdzie ;)

wobler129, szkoda że nie możemy sie gdzieś ugadać na zasiadkę :neutral:

No jak dla mnie to troszkę daleko :cry: Zawsze chciałem tam w Waszych okolicach być, Maniek myślę, że by mnie dużo nauczył i na zlotach bym był bo bliżej :roll:

Napisano
To widzę ze karpie już muszą "dygotać" przed wami ,zbroicie się ostro.
Podobno z tego powodu część wyjechała już do Irlandii :twisted:
Gość wobler129
Napisano
Podobno z tego powodu część wyjechała już do Irlandii

:lol::lol::lol:

Ja w następnym roku biorę się za karpie, sandacze i okonie, ale wiosną - szczególnie karpie :cool:

Napisano

zaczynam zimowe zakupy;)

Na razie pod choinkę kupiłem sobie York Attacker Feeder 330/100

w planach spinning i bolonka.

U żony zamówiłem sobie pod choinkę kołowrotek, nawet trochę ją naprowadziłem (dałem linka w necie :mrgreen:) jaki, zobaczymy jak sie spisze.

Napisano

Dwa ogrzewacze żelowe :mrgreen: Na zimne wieczory do podratowania rączek, ewentualnie do rozgrzania zamarzniętych łączeń kija :lol:

Napisano

Hmm bardziej dostałem niż kupiłem - ale chyba też podchodzi pod temat ;D A więc pokrowiec Shakespeare 150 cm jednokomorowy. Bajka - ogólnie polecam każdemu ;D

Napisano
Napisz czy zdają egzamin

Na razie sprawdzone w domu. Dają ciepło przez około godzinę. Do zagrzania rąk powinny się nadać