Gość wobler129 Napisano 1 Października 2008 Share Napisano 1 Października 2008 Czy ta promocja "odzwierciedla" się jakoś kijka? Trzeba by było mieć 2 kije - sprzed promocji i w czasie promocji. Ja swój kijek przetestuje już w piątek - musi tylko dobrze przenosić brania - pstryki, puknięcia itd. Mi się wydaje, że nie mogło to się przenieść na jakość - przecież to wymagało by przestrojenia linii produkcyjnej itd. Setki poprawek i zmian przy produkcji. Mnie się wydaje, że po prostu opisy im się pomyliły. Rozmawiałem ze znajomym ze sklepu przed kupnem - mówił, że nie obchodzi go dlaczego tak tanio dystrybutor je rozprowadza. Nie wnika tylko korzysta Ten Millenium do 40g wydaje się być bardziej twardy, sztywny i mocny niż kijek do jerków do 70g z tej samej serii Po samym ugięciu kija to widać. Kij do jerków wygina się swobodniej, jest miękki przy dużym obciążeniu. Ten kij jest do końca twardy i sztywny jak na moje oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 1 Października 2008 Share Napisano 1 Października 2008 Mi się wydaje, że nie mogło to się przenieść na jakość - przecież to wymagało by przestrojenia linii produkcyjnej itd. Setki poprawek i zmian przy produkcji. Mógł się wkraś jakiś bubel w tą całą sytuację (błąd fabryczny, jakiś tanszy zamiennik) i dlatego próbują zgonic towar, no bo jak to inaczej nazwac taką promocję jak cena spada z 230 na 85... i sklep musi zarobic itd... tak biedole, bo coś mi tu nie pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 1 Października 2008 Share Napisano 1 Października 2008 Ten Millenium do 40g wydaje się być bardziej twardy, sztywny i mocny niż kijek do jerków do 70g z tej samej serii Po samym ugięciu kija to widać. Kij do jerków wygina się swobodniej, jest miękki przy dużym obciążeniu. Ten kij jest do końca twardy i sztywny jak na moje oko kije castingowe z założenia mają "cieplejszą" bardziej paraboliczną akcję. Wydaje misie że rację może mieć kolega Sandacz. Nie zauważyłem aby kij był wadliwy, po za tym posiada roczną gwarancję tak jak inne kije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 1 Października 2008 Share Napisano 1 Października 2008 Ja kupowałem tą wędkę parę dni po artechu, z tego samego źródła, po tej samej cenie. Dzisiaj przyszła opisana Millenium Heavy Duty Zander Jerk 18-42. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 1 Października 2008 Share Napisano 1 Października 2008 kolega ma ten sam model o tej samej nazwie(Zander Jerk), ale nie przypominam sobie żeby kupował go w F-M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 1 Października 2008 Share Napisano 1 Października 2008 Ja też nie kupiłem go w FM. Kupiłem w Orce Mam tam znajomego i rozmawiałem z nim dokładnie o wszystkim. cena spada z 230 na 85... i sklep musi zarobic itd... Sklep też ma dość tanio jak na cenę, jaką otrzymują kije od dystrybutora. Nie mogę podać dokładnej ceny, ale uwierzcie mi, że nie zdzierają za bardzo kije castingowe z założenia mają "cieplejszą" bardziej paraboliczną akcję. Tak w kiju przy mniejszym obciążeniu występuje akcja szczytowa. Przy większych obciążeniach kij wchodzi w pół prarabola - nie wiem jak to dokładnie nazwać i nie wiem czy trafnie to nazwałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lawdzoj82 Napisano 1 Października 2008 Share Napisano 1 Października 2008 wchodzi w pół prarabola - nie wiem jak to dokładnie nazwać i nie wiem czy trafnie to nazwałem. Semi paraboliczna akcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 1 Października 2008 Share Napisano 1 Października 2008 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 30 kopyt o długości 7-9cm i 30 główek jigowych 12-20g Jutro testy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandacz Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 Dzisiaj: - Szpulka Power Pro 10lb - rekawice neoprenowe - peleryna przeciwdeczowa - z 10 przyponow stalowych - 10 gum i glowek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 nono widac ,że się kolega sandacz na szczupako-sandały nastawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 Nooo... Teraz czekamy tylko na relacje i fotki Ja nieco więcej napiszę jutro - zobaczymy czy dalej sandacze dobrze gryzą koło 13:00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandacz Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 nono widac ,że się kolega sandacz na szczupako-sandały nastawia Nooo... Teraz czekamy tylko na relacje i fotki Taki jest plan, zobaczymy co z tego wyjdzie... w weekedn atakuje Musze jeszcze tylko skombinowac jakies cieple buty. Myslalem nad tym by kupic skarpety neoprenowe i wlozyc to do zwyklych gumowcow, bo nie bardzo mi sie usmiecha kupowac jakies nowe,w tym roku tyle juz wybulilem a jeszcze tyle przede mna, a kieszonkowe nie ma tedencji wzrostowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plebsik Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 No to ja dzis: -Dragon Mystery Turbo Spin 2,70m 10-30g -troche kopyt Mann'sa i głowek do tego -pudeleczko na przynety... i zaczynamy zabawe ze spinningiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patbaj Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 Dragon Mystery Turbo Spin 2,70m 10-30g mam taka sama, ile zaplaciles daj na pw wg mnie fajne wedzisko, ale teraz zdecydowalbym sie na serie millenium, turbo spin jest ciezki, po kilku godzinach daje sie we znaki, ale cos za cos, wzmocniony blank troche wazy. ja zaplacilem chyba ok 140 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czoczo Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 Dragon Mystery Turbo Spin 2,70m 10-30g on nie ma wyrzutu 10-35 czasem?? zastanawiam się nad kupnem tego wędziska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_barti_ Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 A ja dzisiaj trochę złomu na jesiennego szczupaka. Czyli 10 blaszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaross Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 A ja dzisiaj trochę złomu na jesiennego szczupaka. Czyli 10 blaszek Witaj mogłbys sie fotografia pochwalic Bo nie wiem jakie trendy na złom w tym sezonie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 dokupiłem jeszcze 5 gum z najwyraźniej chyba brakujących mi odcieni, przypony i 5 główek. 3 predatory trójki mann'sa i dwa twistery herbata z pieprzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_glogow Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 shimano alivio FB 100 i 100m żyłki 0,16mm fluo berkleya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 Póki nie dorobię się kogutów własnego autorstwa, na razie kompletuję potrzebne narz edzia i materiały, zakupilem taki zestaw Pana Krzyszczyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 bboobb, można wiedzieć na jakich główkach? Chodzi mi o ciężar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 wobler129, na początek 10 i 12 gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 wobler129, na początek 10 i 12 gram. Super, bardzo uniwersalne Dobry wybór bboobb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaross Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 Szykuje sie na drapiezniki, sprzecik powinien przyjsc w przyszłym tygodniu, a od wczoraj zaczałem zaopatrywac sie w przynety o to zakupy Mam nadzieje ze nie beda miały lekko, byle nie w zaczepach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi