Gość Anonymous Napisano 18 Czerwca 2005 Share Napisano 18 Czerwca 2005 witam wszystkich zapalonych wędkarzy ma do was wielką prośbe a zarazem pytanie. czy ktoś z was łowił może na regalicy w okolicy podjuch jakies szczupaki jeżeli tak to prosze o zdradzenie jakiejś miejscówki łowie z kolegą z brzegu na najrozmaitsze przynęty ale bez skutku .nie wiemy gdzie szukać ,jaką techniką najlepiej łowić poprostu potrzebujemy pomocy z góry wszystkim dziękuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 20 Czerwca 2005 Share Napisano 20 Czerwca 2005 ... nie wiemy gdzie szukać ,jaką techniką najlepiej łowić ... Podgladaj "miejscowych" ... gdzie i na co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 20 Czerwca 2005 Share Napisano 20 Czerwca 2005 Sądze że tylko Artech ci pomoże , ale pisał ostatnio że jest krucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 22 Czerwca 2005 Share Napisano 22 Czerwca 2005 Witam serdecznie kolejnego Szczecinianina niestety z Regalicą w Podjuchach niewiele miałem wspólnego, poza małym epizodem w tamtym roku, pracowałem w zakładzie znajdującym się 20 m od brzegu rzeki, więc siłą rzeczy musiałem sprubować, niestety efekty były mizerne ot pare okoneczków, jakisik śledzik (czytaj boleń poniżej 30 cm) i to wszystko. A swoją drogA to nigdy jeszcze nie złowiłem szczupłego na Regalicy na Odrze to i owszem ale Regalicą według mnie Rządzą sandacze . Proponuję Ci sprawdzić kanały w Kluczu - to niedaleko od Ciebie, ewentualnie okolice Wiskordu. Pozdrawiam i połamania kija na taaaaaaakiej rybie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master1 Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 mojemu kuzynowi ostatnio się szczupak zerwał na regalicy najlepiej łowić koło tego mostu kolejowego tylko że po drugiej stronie lub na konałku odyńca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 13 Września 2008 Share Napisano 13 Września 2008 A ja mam pytanie, czy na tym odcinku Regalicy mogę łowić z zezwoleniem PZW Szczecin? Bo nie jestem pewien a mandatu płacić nie chcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 13 Września 2008 Share Napisano 13 Września 2008 Deuuu, zobacz na stronie PZW Szczecin http://www.pzwszczecin.com/informacje.php?id=47 tu masz mapkę gdzie wolno łowić z zezwoleniem PZW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 14 Września 2008 Share Napisano 14 Września 2008 " Rogalica w ok. Podjuch - szukam rady " Niby to tylko "literówka" ale śmieszna "Rogalica" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 15 Września 2008 Share Napisano 15 Września 2008 Niby to tylko "literówka" ale śmieszna "Rogalica" :lol: dzięki za info już poprawione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robko Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 Witam, w sobotę wybieram się na ryby do Szczecina czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć co wybrać o tej porze roku Odrę czy Regalicę? Do pokonania mam około 150 km więc poradźcie proszę co wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 Mógłbyś chociaż "podpowiedziec" jak zamierzasz łowic i jakiej ryby szukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robko Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 Wybacz ominalem tak istotna kwestię. Njalepszą dla mnie rybką do wyciagniecia z wody jest płoteczka (płoć) Jestem wyposażony w feeder, spławikowe kije i baciki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robko Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 Supersobi, będzie uprzejme z Twojej strony jak załączysz kilka ciekawych informacji, co załozyć na haczyk i czym podrzucić do wody, o ile wogóle jest taka potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 A to ja ci nie pomoge bo nie bardzo jestem na czasie z braniami białej ryby.. ale z tego co widzę to na cegielince ostro łapią ...i poszarpac bez stresu mozna, jak lubisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robko Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 no nic dzięki za odpowiedź, gdybym ja jeszcze wiedział co to ta"cegielinka" Zorietowałem się że szarpiesz drapiezniki he he mam i spinning to moze coś w tej kwestii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 http://www.pzwszczecin.com/informacje.php?id=46 Cegielinka na czerwono - kliknij prawy, drugi od dołu kawałek mapki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robko Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 Dzięki barzo, a jest jakiś punkt (ulica) baym na automapkę wrzucił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 Wbij sobie ul. Łozowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 Witam wszystkich zainteresowanych tym łowiskiem, potrzebuje info na temat brań białej ryby, czy ta gruba morska płoć weszła już na Cegielinke, pamietam że w tamtym roku o tej porze ładnie brała i to właśnie ta duża. Z góry dziekowa za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 robko, cichy, na Cegielince płoć jest i to duża, powyżej 30 cm to norma. Leszcze i leszczyki, krąpie i krąpiki, sumy, rozpióry - tak to wygląda. Trafiają się też liny Ryba bierze na białego, czerwonego, kukurydzę. Z robakami jest mały problem bo są jazgarze i małe okonki czyli wiadomo co się dzieje Generalnie jak pojawicie się uzbrojeni w kukurydzę to dacie radę trzeba nęcić żeby przytrzymać rybę w łowisku i nie zrażać się tłokiem czasem panującym tam a szczególnie w weekendy bo jest to bardzo rybne miejsce. Czasami miło jest popatrzeć jak przy powierzchni atakuje drapieżnik którego też tu jest niemało z tym że co i jak to już nie powiem bo ja ćwiczę białoryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robko Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 Kocur,Cichy potwierdzam co napisałeś, niestety w otatnią sobotę była mała zmiana planów. Trafiłem na.... właściwi nie wie jaki to odcinek Odry, pomiędzy dwoma mostami kolejowym i przejazdowym. A już przypominam sobie-należy kierować się do Portu Ewa i tam znajdują się wspomniane mosty. I bijąc się w pierś muszę Wam powiedzieć ,że płocie brały przepięknie i to tkie ładne okazy ,że oczka z zadowolenia latały na prawo i lewo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robko Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 Szkoda tylko,że w moich okolicach (Koszalin,Kołobrzeg )na jeziorach płoć o takich gabarytach i taka waleczna nie bieże No nic czasem wrto i pokonać te 150 parę kilometrów i powalczyć ze stadem ładnej płoci. I reczywiście uzbroiłem się tylko w kukurydzę, bo na białego jazgaże nie dawały za wygraną nawet z gruntu czasami do nich dołaczały krąpie,więc tylko kukurydz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 Cieszę się że udała się wyprawa na kukurydzę krąpie też biorą jak głupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 Panowie spróbujcie na ślimaka (tego z wody) a gwarantuje że wtedy zobaczycie co to duża płoć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 Tak dzisiaj robiłem, z zaczepów czasami miałem dostawę ślimaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi