cichy Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 Witam wszystkich i najlepsze życzenia noworoczne, Supersobi malduj co na Regalicy? lodem jej nie skulo???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 panowie co słychac na Regalicy Kocur co tam w trawie piszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 Do połowy marca nie robię nic i nigdzie się nie ruszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 ooooo a to mnie Kocur teraz zaskoczyles, tylko jaki tego powod taka lipa na wodzie czy brak czasu, bo troche niewiem co myslec po Twojej wypowiedzi, pytam dlatego ze kawalek mam i niechce na darmo jechac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 Praca, brak opłat na nowy rok, pogoda, obowiązki domowe i jeszcze parenaście powodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 dzieki za odp. poprostu trzeba samemu powęszyć na Regalicy i bedzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vasyl Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 Jako, ze Regalica to moje "matczyne" łowisko i wedkuje tu od 9 lat to z checia odpowiem . Obecnie nie ma co nawet moczyc kija. Z białorybu pierwsza pojawi sie ploc i megapłoc morska - jak temperatura utrzyma sie z tydzien na poziomie +/- 10'C. Na splawik ( leciutki splawik, puszczony z nurtem) bedzie mozna polowic, ale te wieksze to tylko na delikatny grunt - ja uzywam pickera. Najlepsza przyneta to peczak i kukurydza, a do zanety polecam dodac starta skorke pomaranczy. Jesli marzec bedzie cieply, to bedzie mozna smialo zaczac sezon feederowy z nastawieniem na leszcza w tym tzw "łopaty" . W marcu na spina na pewna przynete mozna polowic okonie ponad 0,5kg, ale ja juz tego nie robie, bo bardzo czesto zahacza sie szczupaczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 Vasyl, o którym odcinku Regalicy piszesz Słyszałem że przy dąbskim krąży płoć ta morska i kombinuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 na spina na pewna przynete mozna polowic okonie ponad 0,5kg Cóż to za pewna przynęta ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vasyl Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 Witam wszystkich, kocur, moja mała wedkarska ojczyzna jest odcinek Regalicy w Podjuchach oraz kolo Żabnicy. Duza morska ploc bierze na calym odcinku Regalicy, ale tutaj w Podjuchach moim zdaniem najlepiej. Oplaca sie tu ją lowic, bo czesto w zanete wchodzi obudzony leszczoch. Zapomnialem cos dodac a propo tej płoci z morza. Sam nie stosuje slimaka o tej porze roku. Zauwazylem, ze wowczas do lowiska wchodza krapie, ktore odstraszaja te najwieksze płocie. Chyba, ze nic nie skubie i kombinuje jak tu przechytrzyc rybsko. Do zanety mozna dodac prazone konopie, ale w malej ilosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 więc powtórzę: na spina na pewna przynete mozna polowic okonie ponad 0,5kg Cóż to za pewna przynęta ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vasyl Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 Nie zaczyna sie zdania od "wiec" . Przyjedz, sam pokombinuj . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 Oliwkowe kopyto 5 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy Napisano 27 Lutego 2009 Share Napisano 27 Lutego 2009 Vasyl normalnie spadles mi z nieba chlopie, dzieki za wyczerpujaca odpowiedz, widze po Twojej stronie takie samo zainteresowanie białorybem, jeszcze jakbys byl tak mily to powiedz jak dojechac na te podjuchy, ja wjezdzam do Szczecina od strony Chociwela, jesli to nie problem to podaj nr GG to dogadamy sie lepiej, pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vasyl Napisano 27 Lutego 2009 Share Napisano 27 Lutego 2009 1197179 to moje GG Jako skarbnica wiedzy nt lowiska w Podjuchach chetnie udziele wyczerpujacych odpowiedzi Dzis juz bylo na dworzu stosunkowo cieplo. Jeszcze przez tak tydzien i wio na Regle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vasyl Napisano 1 Marca 2009 Share Napisano 1 Marca 2009 Byl juz ktos na Regalicy?? Ja sie chyba za tydzien wybiore troche pospinowac okonia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 1 Marca 2009 Share Napisano 1 Marca 2009 Jak pogoda utrzyma się to za tydzień też mam zamiar przewietrzyć kije i tak właśnie zastanawiam się czy nie w Twoich rejonach Vasyl tylko co jak i gdzie to gdybyś mógł to opisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vasyl Napisano 1 Marca 2009 Share Napisano 1 Marca 2009 kocur, jesli pogoda sie utrzyma ( 5-7') to mam takie 3 miejsca na ta pore roku na sumika, okonia no i mietusa ( rok temu niezle go polowilismy na spina). Czekam tylko na odpowiednie glowki jigowe (zamowilem w necie, jak nie dojda do piatku to bede musial kupic w sklepie stacjonarnym). Trzeba sie przejsc koniecznie. Sprawdzic temperature, stan wody i pomyslec kiedy mozna zarzucic feederka. Co do przynet to polecam biale kopytko 7cm z czerwoną glowka, albo niebieskie. Technika z opadu. Mozna tez sprobowac lowic na twisterka 4-5cm fluo albo inny jasny kolor. Glowki najlepsze sa o wadze 14-18gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 1 Marca 2009 Share Napisano 1 Marca 2009 Bardziej myślałem o łopatach i płociach ale w sumie spina też można potrenować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vasyl Napisano 1 Marca 2009 Share Napisano 1 Marca 2009 Oj jeszcze za predko na czarne lopaty i plocie. Musi sie jeszcze ocieplic, a i woda powinna byc ciut cieplejsza. Wazne tez aby troche gleba odtajała (wtedy splywaja z niej robaczki). Co jak co, ale trzymam reke na pulsie. Jeszcze tylko dokupie resztki sprzetu na ten sezon i jazda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk1234 Napisano 2 Marca 2009 Share Napisano 2 Marca 2009 Ja też planuje w najbliższym tygodniu wyskoczyć gdzieś, może na okonka? Łowił ktos ostatnio na dziewokliczu? Jest sens tam jechac? A z feederkiem też się bede zasadzał, ale to dopiero gdzies za miesiac moze pozniej jak sie cieplo zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vasyl Napisano 2 Marca 2009 Share Napisano 2 Marca 2009 luk1234, jakbys chcial to mozemy skoczyc razem na Podjuchy, albo na Dziewoklicz. Proponuje dla odmiany Dziewoklicz, co Ty na to/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk/szczecin Napisano 2 Marca 2009 Share Napisano 2 Marca 2009 a'propos dziewoklicza to w sobote i niedziele byłem.... smutno troszke ..nikogo niema i ryb tez...próbowałem troche zachecic okonie...ale chyba niemiałem odpowiedniej przynety ..jak bedziecie sie wybierac dajcie znak..chetnie sie przylacze .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vasyl Napisano 2 Marca 2009 Share Napisano 2 Marca 2009 Mowisz, ze nic nie pukalo? probowales na Dam'a coca cole albo kopytko? No az mi sie nie chce wierzyc, ze pod mostem nie bylo okonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość okonia Napisano 2 Marca 2009 Share Napisano 2 Marca 2009 kurczę słyszę że pomału się rusza a mnie się zjazdy na polibudzie zaczęły chociaż poczytam Wasze posty :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi