Wojciech Napisano 2 Marca 2009 Share Napisano 2 Marca 2009 kurczę ... a mnie się zjazdy na polibudzie zaczęły już nie ma polibudy ;/ Teraz jesteś studentem ZUT ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość okonia Napisano 2 Marca 2009 Share Napisano 2 Marca 2009 ZUT hheeeeee jak to brzmi ale w sumie masz racje no niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 2 Marca 2009 Share Napisano 2 Marca 2009 Oj, aż przez was nabrałem chęci żeby polatać za Okonkiem I tak czytam o tym dziewokliczu, tylko za cholerę nie rozumiem tego co jest napisane na stronie naszego cudownego PZW, chodzi mi o ten zakaz spinningu do 30.04. Dotyczy on koryta odry czy także kanału? No i tak przy okazji, czy któryś z was mógłby podrzucić mi jakieś miejsce na okonka gdyż to będzie mój pierwszy sezon w większości poświęcony na spinning, a ładnego okonia jeszcze na swoim koncie nie posiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vasyl Napisano 2 Marca 2009 Share Napisano 2 Marca 2009 Deuuu, nie rozumiem polityki PZW. Okonek nie jest moim glownym celem. No, ale jesli chodzi o miejsca to dobry jest mostek na Dziewokliczu i okolice, tam gdzie stala zjezdzalnia oraz kolo osrodka wypozyczalni sprzetu wodnego. Natomiast najlepsze lowisko okonia jakie w ogole w zyciu widzialem, znajduje sie troszke dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 2 Marca 2009 Share Napisano 2 Marca 2009 No az mi sie nie chce wierzyc, ze pod mostem nie bylo okonka Vasyl, jeżeli chodziło Ci o duży most na Odrze, to tam teraz jest zakaz spinningowania - do lini energetycznej poniżej mostu (od ujscia kanału Odyniec). Na samym kanale można łowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 2 Marca 2009 Share Napisano 2 Marca 2009 Na samym kanale można łowić Właśnie czekałem aż ktoś to potwierdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vasyl Napisano 2 Marca 2009 Share Napisano 2 Marca 2009 Jacek, mialem na mysli mostek na Dziewokliczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 2 Marca 2009 Share Napisano 2 Marca 2009 Też zaczynam myśleć o tym mostku bo opłaty porobione dzisiaj i trzeba nowego spina przetestować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 2 Marca 2009 Share Napisano 2 Marca 2009 Jacek, mialem na mysli mostek na Dziewokliczu Dlatego napisalem "jeżeli" A co z tym mostkiem, łatwo tam o okonia? W zasadzie nigdy tam nie rzucałem, kiedyś tylko przy ujściu kanału, ale od strony Odry, złowiłem na grunt okonia 38 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vasyl Napisano 2 Marca 2009 Share Napisano 2 Marca 2009 Wedkujac na Dziewokliczu zaczynajcie lowic od plazy, tam gdzie byla zjezdzalnia. 5-6 rzutow na 2 przynety (blystka/kopyto/twister) i kierowac sie w strone mostka. Najpiew najlepiej oblowic mostek z tego betonu. Z kazdej strony, nawet rzucac pod most. Najwiecej bran jest centralnie pod mostkiem oraz przy trzcinach z obu stron mostka. Mozna tez zahaczyc o miejsce kiedy woda z Odry wplywa na Dziewoklicz. Generalnie to bardzo ciekawe lowisko. Jakby ktos chcial pojechac w sobote to priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 2 Marca 2009 Share Napisano 2 Marca 2009 Mnie tylko zawsze odstraszały te tłumy które tam się przewijają w weekendy - wędkarze i spacerowicze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vasyl Napisano 2 Marca 2009 Share Napisano 2 Marca 2009 Jacek, osobiscie nienawidze i mnie to bardzo wk... kiedy ktos sie patrzy jak lowie, daje durne rady itp. Dlatego do feederka wybieram miejsca gdzie nikt mi nie bedzie trul, a Dziewoklicz to tylko w tygodniu i tylko skoro swit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk/szczecin Napisano 3 Marca 2009 Share Napisano 3 Marca 2009 Mowisz, ze nic nie pukalo? probowales na Dam'a coca cole albo kopytko? No az mi sie nie chce wierzyc, ze pod mostem nie bylo okonka prawda...prawda...w zeszłym roku okonie waliły w co popadło...i jakos ich starczylo dla wszystkich...ale narzie cisza...prubowałem na cole..pieprz ..i inne kolorowe swiecidełka...ale jak juz wspomniałem ....dufa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vasyl Napisano 3 Marca 2009 Share Napisano 3 Marca 2009 Patryk, mozna sie przejsc jakos w weekend rano. Zawsze dobre wyniki mialem tam o tej porze roku skoro swit. Patrze wlasnie na pogode i wyglada obiecująco. Noce sa juz na poziomie 0, a nawet +4' w czwartkowa noc. Temperatura w dzien tez rosnie. Jesli pogoda sie sprawdzi, to chyba przejde sie wlasnie na Dziewoklicz w sobote. Patryk chetny? A moze ktos inny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk/szczecin Napisano 3 Marca 2009 Share Napisano 3 Marca 2009 Vasyl...czemu nie.. ja zawsze chetny tylko musimy omówic o której i na co idziemy.....zeby sie wypakowac ze zbednego sprzeta w tej chwili dosyc spory uciąg jest na dziewokliczu i lod stoi jeszcze jakies 70-100 m od mostku w strone zatoki suma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 3 Marca 2009 Share Napisano 3 Marca 2009 Jacek, osobiscie nienawidze i mnie to bardzo wk... kiedy ktos sie patrzy jak lowie, daje durne rady itp. jak ja Cię rozumiem Przyszedł mi raz taki jeden, zaczął mi montować bombkę do DS i opowiadać o sumie 10kg złowionym dzięki jego radzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vasyl Napisano 3 Marca 2009 Share Napisano 3 Marca 2009 Patryk, odbierz priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 3 Marca 2009 Share Napisano 3 Marca 2009 Jesli pogoda sie sprawdzi, to chyba przejde sie wlasnie na Dziewoklicz w sobote. Patryk chetny? A moze ktos inny? Jeżeli w piątek nie trafi się jakaś impreza i nie będę miał więcej czasu żeby wybrać się gdzieś dalej, to możliwe że w sobotę tez się pojawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 3 Marca 2009 Share Napisano 3 Marca 2009 hmmm... kusicie i wodzicie na pokuszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vasyl Napisano 3 Marca 2009 Share Napisano 3 Marca 2009 Nie grymascie ( kocur) tylko dawajcie na Dziewoklicz w sobote . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 3 Marca 2009 Share Napisano 3 Marca 2009 Niczego nie obiecuje ale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 lod stoi jeszcze jakies 70-100 m od mostku w stronę zatoki suma . Dzisiaj zajrzałem tam na chwilę, niski stan wody, ciągle jest trochę lodu, ale do soboty powinno być czysto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 niski stan wodyAż wam zazdroszczę u mnie już woda podniesiona i śluzy pootwierane . naj mniej dwa tygodnie trza czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 maniek, ale ta woda od Ciebie przypłynie do nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 Coby te jego sumy też do nas przypłynęły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi