Skocz do zawartości
Dragon

Regalica szukam rady

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak połowy na Cegielince? Jak z płocią i sandaczem?

Mam pytanie odnośnie karty - mam kartę wykupioną w Złotowie, okręg Nadnotecki. Czy mogę bez żadnych problemów łowić na Cegiełce?

Pozdrawiam.

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano

bobson, Strefa I i Porozumienia http://www.pzwszczecin.com/informacje.php?id=9

"5. UWAGA: W obwodzie rybackim rzeki Odry Nr 5 wprowadza się dodatkowo ograniczenia w wędkowaniu, zmierzające do ograniczenia połowu metodą tzw. „SZARPAKA”.

* Zakaz dociążania zestawu spinningowego dodatkowym obciążeniem powyżej 20g /cały rok/.

* Zakaz spinningowania w okresie od 01.12. do 30.04. /każdego roku /na Wyznaczonych obszarach:

a/ Odra Zachodnia – od Wyspy Zielonej do granicy obwody na Trasie Zamkowej.

b/ Kanał Parnicki w granicach obwodu.

c/ Odra Zachodnia – od ujścia Kanału Leśnego /Odyniec/ i Kanału Kurowskiego do linii wysokiego napięcia w odległości o k. 300m. poniżej mostu drogowo-kolejowego przy Dziewokliczu.

d/ Odra Zachodnia – od mostu na Autostradzie Berlin-Szczecin do śluzu Kanału Żeglińskiego przekop na wysokości Siadło Dolne.

e/ Odra Wschodnia i Cegielinka – od mostu Cłowego do mostu kolejowego w Podjuchach.

Podstawa : Uchwała Nr 67/07r. z dnia 10.09.07r." :wink:

Napisano

Kiedyś był zakaz wszelkich czynnosci szkodliwych rybom od 1.01, a teraz widzę zmieniło się trochę.. pewnie dlatego teraz nie widać kłusoli przy Długim i na cegielince :) Pare ciekawych miejsc wyłączyli, ale może da to odetchnąć rybkom troszki, to to badziewie szarpiące się w ciągu kilku lat strasznie rozpleniło..

Ma ktoś pomysł, gdzie teraz można by sandaczyka na wigilię złowić :)? W Podjuchach lipa..

Napisano
W Podjuchach lipa..

W Podjuchach (od mostu Cłowego do kolejowego w tej właśnie dzielnicy) też jest zakaz spinningowania... :)

Jeżeli zatem spinningujesz, to w Szczecinie na wodach PZW w zasadzie nie ma gdzie w tej chwili, pozostają wody SUM lub SR Regalica.

Napisano
to w Szczecinie na wodach PZW w zasadzie nie ma gdzie w tej chwili, pozostają wody SUM lub SR Regalica.
eeeeeeeeeee tam :wink:
  • 3 weeks later...
Napisano

A czy chodzicie na lód na regalicy ostatnio przejeżdzałem i siedziało tam po drugiej stronie z 10 wędkarzy powiedzicie coś o tym :mrgreen:

Napisano

Serdecznie Witam,

chciałem pogłębić pytanie bobiczh'a: Czy może Ktoś z Kolegów był ostatnio na lodzie na Regalicy w Podjuchach lub na pobliskim Torze Regatowym?? jaka jest grubość pokrywy lodowej (czy ma już z 10 cm), no i jeszcze czy jest szansa na wiekszego okonia na mormychę???

Sława

Pawel vel SKUBI

Napisano

Znajomy był w weekend w okolicach toru reagtowego. Bez problemu siedział na lodzie a chłopak swoje waży :mrgreen: Grubości lodu dokładnie nie znam ale wiem ,że złowił parę ładnych okonków i przez przypadek szczupaczka. Oczywiście all wróciło ...

• 1 month later...
Napisano

Sprzyjać może i zaczyna, ale brakuje miejsc do połowienia. 2 dni temu byłem na Parnicy, po godzinie rzucania bez brania postanowiłem objechać kilka innych miejscówek, niestety ciągle za dużo kry by łowić. Pozostaje próba przechytrzenia trotki, której jutro się podejme :)

Napisano

Dziś miałem wolny dzionek ( L4 ) ale musiałem skoczyć na chwile do firmy na prawym brzegu więc z ciekawości zajechałem na cegłę. Moim oczom ukazała się masa spływającego lodu.

IMG_4290.jpg

IMG_4297.jpg

IMG_4300.jpg

Mały filmik -> http://www.youtube.com/watch?v=BJ4sLEUIjIg

Najciekawszy był widok w drodze powrotnej do domku. Wjeżdżam na poznańską patrze w prawo w okolice zatoki bryneckiej a na lodzie pełno wędkarzy - temperatura według termometru w aucie +9 :mrgreen: odważni

Napisano
Do 15 maja i tak na Cegle nie połowisz bo zakaz jest :razz:

zakaz zakazem ale jak to w polsce :mrgreen: na miejscu spotkałem jednego spławikowca oraz jednego pana który bardzo szybko się zmył jak mnie zobaczył :mrgreen:

Napisano

słyszał ktoś o kryzysie na regalicy w okolicach Gryfina ? niby po wybuchu w elektrowni ilość pływających ryb gwałtownie zmalała ...

Napisano
Może przy okazji wielkiego bum poszły w długą przed gorzowskimi mięsiarzami :roll:

nie wiem ale z tego co słyszałem to ogólnie jest tragedia od tamtego czasu

• 3 weeks later...
Napisano

dodatkowo nad Gryfinem jest plaga cormoran'ów - aż czarno. Został rozpoczęta akcja kill im. Są miejsca gdzie rybę można znaleźć na lądzie a nie w wodzie. Koleś tak ostatnio znalazł sandacza ok 1Kg

• 3 weeks later...
Napisano

Dzisiaj zaliczyłem pierwszy dzień w tym roku na Regalicy - okolice Podjuch - efekt ok 50 płotek, kilka w granicy 28-30cm jednak większość 15-20cm. Wszystko na spławik i kukurydzę. Jak na wędkowanie z marszu dzień całkiem udany :mrgreen:

• 2 weeks later...