Skocz do zawartości
Dragon

Regalica szukam rady

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano

pod mostem jest sucho i tak do połowy w stronę Eneji miejsca troszkę jest

wody ok 20 cm ponizej betonu i spada dziś byłem ok godz. 18 tak zobaczyć

wędkarzy kilku było

Napisano

dzisiaj ogolnie slabe brania, zlapalem od 7 rano do 13 okolo 30 ploci i 2 podleszczaki, szalu nie wszystko do wody, jedna plotka wazyla 1.2kg wiec dzieki niej polow uwazam za udany

Napisano

na koszyczek z gruntu na feederka, do godziny 8 rano bylo nas kilkunastu, o 10 kilkudziesiecu przypuszczam bo gdzie nie spojrzalem to siedzieli ale ogolnie kulturka, tylko woda bardzo spada i prad jest dosyc silny ze 100 gr koszyk ssalo masakrycznie i bylo trzeba uwazac na wedki sasiada, woda w ciagu 6 godzin spadla o 20-30 cm, na godzine 14 wody bylo okolo pol metra (moze nawet wiecej) do przelania, jade dzis znow z tym ze na nocke troche sie alkoholizowac z kolegami i zajac miejsce na rano, moze jutro bedzie lepiej, ojciec zlapal sandacza na zywca karasiowego takiego moze z 1,2kg ale bran mial 3, z tym ze lowil tak ze nie mial ciezarka wiec podpial karasia pod koszyczek 100gr i tak sciagalo ale duzo mniej

Napisano

Witam, ja również wczoraj byłem na rybkach na Cegielince, ludzi dość sporo było, od 7 do 18 mieliśmy z tatą około 15-17 kg płoci, leszczy i rozpióra.

Jak na pierwszy wypad do Szczecina na ryby byliśmy jak najbardziej zadowoleni:)

W niedziele najprawdopodobniej też będziemy.

Pozdrawiam.

Napisano

no ja dzis bylem od 24 do 12 w poludnie, w nocy leszczyk 1 kg, kilka krapi na czerownego, zaczelo sise robic jasno w koncu po woli ryba zaczynala sie splawiac, zaczely plocie brac jak glupie do godziny 9 rano, pozniej sporadycznie i tak mial w sumie kazdy na betonach, jakich zanet tam uzywacie jesli to nie tajemnica bo moze nie moge sie wstrzelic z zaneta do koszyczka

Napisano
zanet tam uzywacie jesli to nie tajemnica bo moze nie moge sie wstrzelic z zaneta do koszyczka

Żadna tajemnica, zanęta zwykła podstawowa, magnum, dragon doprawione kukurydzą lub/i białymi. Żadna filozofia byle by była leszczowo - feederowa. Płociowa też jest całkiem OK. W sumie na tej wodzie nie ma wielkiej filozofii bo jest tyle ryby że nie ma stresu. Czasami jest tak że bez zanęty na spławik można nieźle połowić i to całkiem duże okazy.

Ja niestety dzisiaj nie połowiłem bo w domu siedziałem. Nawet na drapieżnika nie wyskoczyłem :evil:

Napisano

a jak tam lowic na zywca? tzn jak zmontowac zestaw bo jestem zielony i nie mam pojecia jak to zrobic by nie sciagalo za bardzo rozumiem ciezarek z 100g ale jak to zamontowac, olow przelotowy 100G+ stalka? i karasek za ryjek czy za grzbiet bo lowia i tak i tak, hak czy kotwica? ojciec lowil na sestaw wlasnego pomyslu ogolnie zlapal ale pomysl nie trafiony wiec pytam jak to robia rzekowcy bo ja lapalem glwonie na jeziorze a wiadomo na cegielince tyle ludzi siedzi wiec nie chce komus poplatac zestawu, najgorsze sa te dziadki co zarzuca koszuk 20 g i zaraz trzeba zwijac bo poplatane i jeszcze sapie do ciebie nie wiadomo dlaczego

Napisano

dersonik, ogólnie uważam łowienie na żywca za NIEHUMANITARNE (tak wiem, całe wędkarstwo jest niehumanitarne :twisted: ) jeśli już to myślę że możesz zastosować zestaw z podwodnym spławikiem. Z tego co wiem w którymś z wątków o sumach był przedstawiony schemat jak go zmontować.

najgorsze sa te dziadki co zarzuca koszuk 20 g i zaraz trzeba zwijac bo poplatane i jeszcze sapie do ciebie nie wiadomo dlaczego

Miałem coś podobnego kiedyś, tyle że mało brakowało do mordobicia :smile: Ogólnie ludzka głupota nie zna granic.

Napisano

witam

polecam taki zestaw, w sumie jest ich wiele ale to jeden z częściej używanych

post-5370-14544972226896_thumb.jpg

Napisano

panowie jak wygląda sprawa płoci na Cegielince???

Kocur wypowiedz sie tak uczciwie na ten temat :wink:

Jest juz przy brzegu, czy trzeba szukac daleko na głębinie :?:

Napisano

Nie wiem nie byłem i nie wiem kiedy będę :???: czasu brak i wiele innych powodów jest jeszcze. W weekend mam zamiar zaatakować Regalice ale w okolicach Gryfina.

Ale z tego co słyszałem to płoć jest i ładnie bierze nawet przy brzegu.

Napisano

dziś byłem rano o 7 i płoć brała ładnie, ale tylko płoć. Leszcza nie widziałem na horyzoncie. Co wiecej zaobserwowałem zę od jakiegoś tygodnia znowu szaleje jazgarz i czepia się na wszystko co przypomina bądź w istocie jest robakiem :)

Napisano

a dzisiaj płoć brała bardzo słabo, wiem bo byłem, kto miał federa ten widział rybe, spławik jak zaczarowany pływał, a na federa brania niezwykle delikatne, i jeden mankament- brak jakiejkolwiek kultury wędkarskiej przez łowiących obok sasiadów :!::evil:

Napisano

potwierdzam, dzis byla slabizna, najslabszy polow od 3 tygodni, ale ludzi tez byla masa, okolo 2 w nocy ciezko bylo znalezc miejsce, o 23 ponad 50% miejsc zajete, ludzie sie pchali kij przy kiju, musialem kilu wyprosic bo znow sie przyturlali z koszykiem 20g

Napisano

Dla tego wolę inne miejsca niż cegła :mrgreen: Na pocieszenie mogę powiedzieć ,że jeszcze troszkę - zrobi się zimniej i połowa 20-40 gramowców zniknie. A w okolicach ruin mostu bądź na plaży ( wjazd od ogrodnika ) był ktoś ?

Napisano

Na szczęście w ten weekend z artone połowiliśmy na ciepłym w Gryfinie. Na Cegłę można będzie pojechać jak skończą się desanty z ościennych województw i emerytów kotleciarzy.