wozju Napisano 22 Maja 2009 Share Napisano 22 Maja 2009 Generalnie z leszczem jest nad zalewem coraz gorzej. Kłusownicza chołota i niestety też "wędkarze" - mięsiarze robią swoje. Ile to razy słyszałem na brzegu - "Panie kiedyś to było ryby, pełne siaty się wyciągało, nie było co już z tym robić to się rozdawało po ludziach"... Ręce opadają bo takich pacanów jest cała masa...Pozdrawiam prawdziwych wędkarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat6665 Napisano 22 Maja 2009 Share Napisano 22 Maja 2009 Witam, Pewnie zgadzam się w zupełności. Ja mam 27 lat i jeśli moje dziecko się kiedyś zapyta Tato gdzie są ryby to powiem że twój dziadek i pradziadek spuścili je do klozetu. Bo taka jest prawda młodzi wędkarze, nasi ojcowie i dziadkowie odpowiadają za taki kolej rzeczy. Również pozdrawiam wszystkich prawdziwych wędkarzy. Ja ogólnie jestem za radykalną zasadą w ogóle nie zabierania rybek do domu (złap i wypuść). A jak mi ktoś powie, ze niepotrzebnie kaleczę ryby to mu odpowiem, że pewno jak je zabijam to ich nie kaleczę , tylko głaszczę tłuczkiem po głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 1 Czerwca 2009 Share Napisano 1 Czerwca 2009 http://foto.onet.pl/52p1p,gkvqvso44v9k,u.html byliśmy na zalewie i cały dzień we troje bez brania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 12 Czerwca 2009 Share Napisano 12 Czerwca 2009 Pytanie do zorientowanych w temacie... Czy na zalewie cos sie ruszyło jeśli chodzi o leszcza? Jak z sandaczem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milan_25 Napisano 13 Czerwca 2009 Share Napisano 13 Czerwca 2009 Jestem nad zalewem co tydzień od początku maja siedzimy z kumplami całe dnie i noce i jak dotąd mamy w sumie 6 leszczy ogólnie chyba słabiej jak w ubiegłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxipiter Napisano 19 Czerwca 2009 Share Napisano 19 Czerwca 2009 Byliśmy w trójkę 9 czerwca i noc na 10 w Karolinowie - zero brań leszcza, a w nocy zero snadacza. Następny wypad dwudniowy w trzyosobowym składzie 17 i 18 czerwca w Zarzęcinie niestety podobnie. Za pierwszym razem przeszły trzy burze, a z kolei drugim razem w nocy temperatura spadła nad wodą do plus 5 st. C. I tylko nadzieja w tym, że nietrafiliśmy w pogodę, chociaż drugim razem w zarzęcinie gościu obok nas złowił nad ranem dwa leszcze ( my w tym czasie rozgrzewaliśmy się w samochodzie, a wcześniej zanim przyjechaliśmy wieczorem złowił dwa niewymiarowe sandaczyki na spinnig). Ale nie poddajemy się 24 lub 25 czerwca znów dwudniowy wypad Barkowice Mokre albo ponownie Zarzęcin. Jak ktoś wyczai, że się gdzieś, coś ruszyło proszę dać znać. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabat69 Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 maxipiter, Byliśmy w trójkę 9 czerwca i noc na 10 w KarolinowieA widzieliscie może w niedzielę rano gościa z kitką na głowie ,który przyjechał zielonym audi kombi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 A my byliśmy na czterodniowej zasiadce (czwartek-niedziela) w okolicach Tresty. Padło kilka leszczy w przedziale 1,5-2 kg. Co ciekawe, wszystkie brania miały miejsce zawsze między godziną 8.00 a 9.00 rano... Były jeszcze dwa sandaczowe brania ale ryby za każdym razem się spinały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 24 Czerwca 2009 Share Napisano 24 Czerwca 2009 Robert gratulacjie piękny leszczyk ,wygrzbiecony się wie poważna rybka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat6665 Napisano 3 Lipca 2009 Share Napisano 3 Lipca 2009 Tylko szkoda że jest już zjedzony i nikt go nigdy nie złapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 3 Lipca 2009 Share Napisano 3 Lipca 2009 Pyszny był, zresztą nie tylko ten jeden został skonsumowany, moi kumple to też mięsiarze i każdy wziął po jednym do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabat69 Napisano 4 Lipca 2009 Share Napisano 4 Lipca 2009 robcio, moi kumple to też mięsiarzeSprostuj to , bo nie wszyscy Twoi kumple to mięsiarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat6665 Napisano 9 Lipca 2009 Share Napisano 9 Lipca 2009 No a co ten leszczyczek ma takie plamki jak by chory był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomala_24 Napisano 9 Lipca 2009 Share Napisano 9 Lipca 2009 Witam Wybieram sie w sobote na tydzien do Anpola nad zalew. Mam takie pytanie na co lowic szczupaka i okonia, na jaka technike , czy lepiej z lodki czy z brzegu? pozdro dla wszystkich Wedkarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 23 Lipca 2009 Share Napisano 23 Lipca 2009 1. Data: 2009-07-22 2. Łowisko: Zalew Sulejowski 3. Pogoda: Słonecznie lecz wietrznie . 4. Przynęta/zanęta/sprzęt: Zanęta leszczowa Gutkiewicza STRONG , czerwia które zostały z pinek. 5. Ocena: 6/10 6. Podsumowanie/wnioski: Złowione 3 rybki leszcze , jeden około 1,5 kg ; dwa jakieś 2,5 kg . Zdjęcia poniżej : i kto powiedział że nie można złowić na zalewie Sulejowskim, to nie ja złowiłem a spisałem z Wędkarze Info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 23 Lipca 2009 Share Napisano 23 Lipca 2009 Zdjęcia poniżej A gdzie one? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 23 Lipca 2009 Share Napisano 23 Lipca 2009 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d513785813a43025.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/450770fd372d73ae.html bardzo prosze bez zgody autora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boger88 Napisano 8 Września 2009 Share Napisano 8 Września 2009 Witam wszystkich. Zamierzam wybrać się nad zalew w sobotę w okolice Zarzęcina. Biorą jakieś rybki? Ostatni raz nad zalewem byłem wczesną wiosną i nie jestem zorientowany. Dzięki za info i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 11 Listopada 2009 Share Napisano 11 Listopada 2009 W najbliższych dniach wybieramy się nad zalew z nastawieniem na szczupaka. Znajdzie się ktoś zorientowany w temacie szczupaka na Sulejowie? Planujemy wędkować z łodzi w okolicach Bronisławowa. Dzięki za wszelkie informacje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 11 Listopada 2009 Share Napisano 11 Listopada 2009 Witam witam kope lat co tam na zalewie napewno zimno i do domu daleko i jeszcze może padać , pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 11 Listopada 2009 Share Napisano 11 Listopada 2009 Sulejowskie opowieści - Podbieranie - przytulanie Facet siedział na pontonie kilkanaście metrów ode mnie. Łowiliśmy na skraju trzcinowiska: ja płotki, on coś kombinował z żywcem. I to sporym żywcem w postaci pokaźnych krąpi. Od czasu do czasu kątem oka kontrolowałem duży, jaskrawy spławik sąsiada, ale brania nie zauważyłem. Dopiero nagły ruch kazał mi spojrzeć w bok. Facet coś holował, a właściwie robił co mógł, by to "coś" nie wyholowało jego. Zapierał się o burty pontonu, a żyłka aż furczała. W końcu ryba zaczęła słabnąć. Mój sąsiad wziął się za "pompowanie", odzyskując mozolnie utracone metry dystansu. Na wodzie pojawił się gejzer, później następny... Duży szczupak! Był coraz bliżej. Jeszcze chwila i zobaczę go przy burcie pontonu. Ale gdzie tam! Burta pontonu wyraźnie nie spodobała się szczupakowi. Nagle zmienił taktykę i energicznym ślizgiem wbił się w trzcinowisko. Koniec? Facet parę razy bezradnie machnął wędką, a potem... powoli zsunął się do wody! Sięgała mu do połowy piersi, gdy brnął rozgarniając trzciny. W pewnym momencie pochylił się, obiema rękoma przytulił szczupaka i tak trzymając w objęciach wyniósł go na brzeg. Ryba miała prawie 9 kg to opowieść dla Roberta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konanik Napisano 12 Listopada 2009 Share Napisano 12 Listopada 2009 Ile ta mamuśka miała cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boger88 Napisano 26 Marca 2010 Share Napisano 26 Marca 2010 Ja zamierzam pojechać nad zalew za jakiś tydzień. Łowił ktoś wiosną w zalewie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek_paw Napisano 1 Kwietnia 2010 Share Napisano 1 Kwietnia 2010 Witam, dołączam się do pytania kolegi Boger88, był ktoś może ostatnio? Co słychać nad zalewem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
śfagier Napisano 4 Kwietnia 2010 Share Napisano 4 Kwietnia 2010 za tydzien zobaczymy co słychać wybieramy sie (z wiosny jest szansa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi