DAWID Napisano 17 Lutego 2012 Share Napisano 17 Lutego 2012 Chwilowe trzymanie małej ryby w ten sposób raczej nie robi jej krzywdy, gorzej z cięższą rybą. W tym przypadku luzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon-zawodowiec Napisano 17 Lutego 2012 Share Napisano 17 Lutego 2012 Wiec na poważnie !! Dla mnie to wygląda jak pstrąg tylko ze ja z mazur pochodzę i nie znam sie za bardzo na potokowych rybkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 Jeśli chodzi o odróżnienie czy to pstrąg czy troć, wstawiłeś małe zdjęcie, nie widać pyska, nie widziałem na rybie czerwonych kropek, może to być przerośnięta wpuszczona troć, która nie spłynęła do morza. Jeśli zauważyłeś choć jedną czerwoną kropke to jest to pstrąg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 Fińczyk to jest pstrag potokowy na 1000% a tu fotka porównawcza Dawid wszystko zależy od zdjęcia tutaj na fotce też nie ma czerwonych kropek a jest to pstrag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macko Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 Dał bym inne fotki, z pyskiem, i dokładne ujęcia z bliska, no ale regulamin zabrania, juz 2 warny dostałem za napisanie 2 postów, wystarczy mi .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 macko, swoją drogą strażnik SSR nie powinien mieć żadnego problemu z rozpoznaniem ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 no no ale pocisk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Finczyk Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 Zrobiłem tylko jedno zdjęcie, a rybie sie nie przygladałem. Nie mierzyłe i nie ważyłem. Przytrzymałem przez chwilę, zrobiłem zdjęcie i wypusciłem. Nie wiem wiec czy miała czerwone kropki na pysku. Pytałem czy to pstrąg, gdyz po raz pierwszy łowiłem w górskiej rzece, a po drugie ryba była poza wodą może z 4 sekundy więc sie jej nawet nie miałem czasu przyjrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 Finczyk, twoja ryba to napewno pstrąg, już rozmawiamy o innej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macko Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 aleś ty Dawid spec ichtiolog, wyobraź sobie ze rozpoznaję ryby (te łowione najczęsciej), ale raz na kilka lat trafia sie u nas troć, troć jeziorowa, głowacica, nawet łosoś, więc mając kontakt z tymi rybami jedynie na fotkach z internetu, jest problem dokładnie na 100 % określić co to jest i skąd się wzieło. Jednak obstawiam że był to wielki pstrągal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Złowiony w rzece, ostro zakończona płetwa odbytowa - tak jak jaź, smukły jak kleń, ubarwienie jak kleń ... Co o tym sądzicie? Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Lord Konrad I, bo to własnie Jaziolek ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Tak też kiedyś orzekłem, ale chciałem się upewnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Placek Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 A ja sądzę że to kleń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzis Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Za drobne łuski jak na klenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Placek Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 no to nie wiem,już sam głupieje co kleń a co jaź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Jaz ma mniejszy pyszczek i dużo drobniejszą łuske od klenia. Trudno pomylić te dwie piękne ryby. Do tego kleń ma bardziej walcowaty kształt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 100 % jaz łowie je wiec wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek_ONY Napisano 4 Kwietnia 2012 Share Napisano 4 Kwietnia 2012 Złowiony w rzece, ostro zakończona płetwa odbytowa - tak jak jaź, smukły jak kleń, ubarwienie jak kleń ... Co o tym sądzicie?Obrazek Uploaded with ImageShack.us Na 100% jaź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardo Napisano 4 Kwietnia 2012 Share Napisano 4 Kwietnia 2012 Ja też na tym zdjęciu widzę Jazia na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viragolo Napisano 5 Kwietnia 2012 Share Napisano 5 Kwietnia 2012 Jak dla mnie ma inny pyszczek niż kleń. Kleń ma większy, szerszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
virus Napisano 5 Kwietnia 2012 Share Napisano 5 Kwietnia 2012 Śliczny Jaź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sander Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Czy to boleń? Rybka miała 15cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzyś xD Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 tak, to Boleń, kiedyś też taki maluch (no może miał 20cm) powiesił mi się na twistera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 też takiego złowiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi