tomek104 Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 mój hybrydus robalus to był jaź liczyłem łuski naliczyłem 60 i wszystkie płetwy czerwone i odbytowa wklęsła Hybrydy mają cechy wspólne obu gatunków , ale jakich obu, tego niestety w tym przypadku pewien nie jestem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skrętek Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 No i wszystko jasne , zasięgnąłem języka gdzie trzeba i okazało się że staw został zarybiony jaziem. Więc mały jazik, widocznie nabrał dość nietypowego wyglądu ze względu na środowisko w którym żyje, no chyba że jazie skrzyżowały sie z tamtejszą płocią ew. wzdręgą... A dużego zdjęcia, ni cholery nie mogę wrzucić... Dzięki, Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_glogow Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Wg mnie to jaź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michcio Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 dla mnie to 100000% Jaź, ale dla pewności policz sobie ilość promieni miękkich i twardych w płetwach. wedle opisu powinienes uzyskać: płetwa odbywowa: II - twardych 8- miękkich płetwy piersiow: I 13-15 płetwa ogonowa: III 8-9 płetwu brzuszne: II 8 a jak złapiesz ponownie dziwoląga , to po zabicu i odpowienim spreparowaniu sprawdź zeby gardłowe, są one ułożone w 2 szeregach o wzorze 3.5 - 5.3 heheh epowodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 ale dla pewności policz sobie ilość promieni miękkich i twardych w płetwach. Myślisz że do dzisiaj trzyma tą rybkę ? Bo na tym zdjęciu to nawet Copperfield nie policzy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras Napisano 5 Września 2008 Share Napisano 5 Września 2008 Będąc na nocnej wyprawie na węgorze zauważyłem przy brzegu bardzo dziwną rybkę, która będąc na piaszczystym dnie była prawie niewidoczna. Nie mogłem powstrzymać ciekawości i złowiłem ją podbierakiem. Obchodziłem się z nią bardzo ostrożnie mając na uwadze że może być to gatunek chroniony. Oczywiście rybka wróciła do wody cała i zdrowa, nawet jej nie dotykałem rękoma. Co to może być? Mój typ to koza, ale czekam na waszą opinię. O to zdjęcie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 5 Września 2008 Share Napisano 5 Września 2008 Charakterystyczne ubarwienie to z pewnością koza choć nie widać dokładnie pyska i płetw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras Napisano 5 Września 2008 Share Napisano 5 Września 2008 No właśnie coś mi w głowie świtało, że jest taki temat, ale myślałem, że na innym forum. Przepraszam i proszę moderatora o przeniesienie posta we właściwe miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 5 Września 2008 Share Napisano 5 Września 2008 No właśnie coś mi w głowie świtało, że jest taki temat, ale myślałem, że na innym forum. Przepraszam i proszę moderatora o przeniesienie posta we właściwe miejsce przeniesiono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daTeo00 Napisano 8 Września 2008 Share Napisano 8 Września 2008 Koza.. zdecydowanie koza.. Która na marginesie jest pod ochroną, występują u nas coraz rzadziej. Gratuluję delikatnego obchodzenia się z rybą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość DareczeK Napisano 11 Września 2008 Share Napisano 11 Września 2008 sympatyczna rybka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Co powiecie o tym karasiu? http://www.haczyk.tv/karas-srebrzysty,468f.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Co powiecie o tym karasiu? duży i wygląda jak krzyżówka z karpiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 fiu fiu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek104 Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 A nie masz lepszego ujęcia? Bo ja myślę, że to pełnołuski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daTeo00 Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Wycierus z karpiem, nie zauważam wąsików, z resztą fotka niezbyt wyraźna.. Ale mnie to wygląda na krzyżówkę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 A nie masz lepszego ujęcia? Bo ja myślę, że to pełnołuski... To nie moje zdjęcie. Zobaczyłem na Haczyk.tv i skłaniam się właśnie do Twojej opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubiak Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 Według mnie to pełnołuski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepe341992 Napisano 24 Kwietnia 2009 Share Napisano 24 Kwietnia 2009 Witam Mam duży problem... Co to jest?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 24 Kwietnia 2009 Share Napisano 24 Kwietnia 2009 Miętus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubiak Napisano 24 Kwietnia 2009 Share Napisano 24 Kwietnia 2009 A może koza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawido Napisano 24 Kwietnia 2009 Share Napisano 24 Kwietnia 2009 Koza, Cobitis taenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tondrom Napisano 25 Kwietnia 2009 Share Napisano 25 Kwietnia 2009 Koza, Cobitis taenia. Mnie to wygląda na ślimaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 25 Kwietnia 2009 Share Napisano 25 Kwietnia 2009 Ja również obstawiam kozę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vasyl Napisano 25 Kwietnia 2009 Share Napisano 25 Kwietnia 2009 koza na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi