newson Napisano 9 Marca 2010 Share Napisano 9 Marca 2010 witam czy moze ktos potwierdzic ze jeden z tych kolowrot bedzie dobry wyborem na Odre, do feedera??ktorego za chwilke sobie wybiore??a moze jakies propozycje do 350 zl za zestaw(węda i kołowrot)tylko prosze sie nie rozpisywac..krociutko:).. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konanik Napisano 9 Marca 2010 Share Napisano 9 Marca 2010 Wędkę to polecę Ci z czystym sumieniem Mikado Golden Bay. Cw do 140g więc na Odrę w sam raz. 4 szczytówki, lekki kijek, dobrej klasy przelotki i generalnie ładnie wykończony. Co do kołowrotka to myślę, że nie ma znaczenia, który kupisz bo jest to praktycznie ta sama klasa. Oba kołowrotki są zachwalane. Zauważ tylko, że Crossfire 3500 jest większy niż Catana 4000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek26 Napisano 27 Marca 2010 Share Napisano 27 Marca 2010 witam planuje zakóp kołowrotka gruntowego z wolnym biegiem cena jaką moge przeznaczyć to 400-500zł chodzi mi o to by był mocny najlepiej z aluminium nie jakieś grafitowy co myślicie o nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolat66 Napisano 27 Marca 2010 Share Napisano 27 Marca 2010 Kolego o tym kreciolku masz napisane tu http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=10127&postdays=0&postorder=asc&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek26 Napisano 27 Marca 2010 Share Napisano 27 Marca 2010 dzięki kolego za link pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mizerd Napisano 29 Marca 2010 Share Napisano 29 Marca 2010 Witam! Zastanawiam się nad kupnem kołowrotka do feeder shimano beast master cw 150g. Sprzedawca zaproponował shimano exage 4000 z hamulcem walki wydaje się fajną rzeczą. Co o nim sądzicie pod względem trwałości itd . Może coś polecicie innego w granicach 300-350zł. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt Napisano 30 Marca 2010 Share Napisano 30 Marca 2010 mizerd, szukanie nie boli zobacz np. w tym temacie: http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=7718&postdays=0&postorder=asc&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kikus Napisano 11 Czerwca 2010 Share Napisano 11 Czerwca 2010 Ja tez szukam kołowrotka do feedera, za jakieś 80-100zł. Mam kilka kręciołków na oku, co polecacie?? -Sanger Specitec Runner II 40 -Cormoran Cormaxx BR 2S 4000 -Okuma Dynadrag Pro Baitfeeder 60 -Spro Hardliner Pro LCS 3600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 11 Czerwca 2010 Share Napisano 11 Czerwca 2010 Może Okuma Travertine? Mi służy już 2 rok. Z karpiówki na feedera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tussi5 Napisano 19 Sierpnia 2010 Share Napisano 19 Sierpnia 2010 Moje typy to: OKUMA COMPRESSA 30RD Okuma Trinity 30 RD Dragon Viper 430 it KONGER CARBOMAXX 430RD KONGER CARBOMAXX 620 RD Mistrall LEGEND RD 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
red20 Napisano 19 Sierpnia 2010 Share Napisano 19 Sierpnia 2010 KONGER CARBOMAXX 620 RD mam na kiju konger carbomaxx feeder 360/90, dobrze wspolpracuja no i nie 60-70zl tylko 45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
red20 Napisano 20 Sierpnia 2010 Share Napisano 20 Sierpnia 2010 sory ze dopisuje cos dopiero teraz ale przypomnialo mi sie.. odnosnie pojemnosci szpuli 620, pewnie jest to napisane w opisie kolowrotka ale chcialem nawinac zylke 0,28 i 150m to za duzo jak na ta szpule wiec jesli uzywasz takiej grubosci zylki badz grubszej to miej to na uwadze i moze lepiej wybrac model 630, w tej chwili na jednej mam nawinieta 0,18 i moznaby uzyc troche podkladu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barteks Napisano 23 Sierpnia 2010 Share Napisano 23 Sierpnia 2010 Witam, do spiningu posiadam Zauberka 4000 potrzebuję dobry kołowroteczek do feederka na Wisłę/Narew gdzie obciążenie 100-120g to norma i teraz pytanko - czy dokupić szpulę do tego kołowrotka który posiadam i sprawdzi się do takiego wędkowania, czy powinienem kupić jakiś specjalnie do feederka (polecano mi w sklepie Dragona Viper klasy 4000 albo Maxime 4000 z wolnym biegiem)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Summer Napisano 25 Sierpnia 2010 Share Napisano 25 Sierpnia 2010 Ja bym chyba Zaubera nie orał ciężkim feederem ... Też mam takiego do spina ... Alternatywnie używam go do delikatnego picker-a ( koszyki do 30 gramów ) ... Do feedera proponuję zakupić coś innego ... napisz jaki masz budżet to może coś się wymyśli ciekawego ... POZDRAWIAM !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 25 Sierpnia 2010 Share Napisano 25 Sierpnia 2010 Jak masz kase kup coś innego jeśli nie masz łow zauberkiem nic się nie stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koczownik Napisano 31 Sierpnia 2010 Share Napisano 31 Sierpnia 2010 Witam. Jak w temacie proszę o opinie na temat tego kręcioła, chciałbym go zastosować do łowienia na grunt(przeważnie leszcze ale mam zamiar od przyszłego sezonu połowić karpiki ) dodam że wielkim atutem jest obecna przecena w fm czy to dobry wybór? pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danny1661 Napisano 31 Sierpnia 2010 Share Napisano 31 Sierpnia 2010 Witam Co do tego kręciola to najfajniejszy jest kamuflaż A tak na serio to pojemność szpuli niezła, ale przełożenie nie najwyższych lotów, ale po co komu przełożenie, najwyżej trzeba bedzie troche dłużej pokręcić. Myśle że godny polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koczownik Napisano 31 Sierpnia 2010 Share Napisano 31 Sierpnia 2010 a co powiecie na temat okumy Travertine Baitfeeder FD ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danny1661 Napisano 31 Sierpnia 2010 Share Napisano 31 Sierpnia 2010 a co powiecie na temat okumy Travertine Baitfeeder FD ? Ja nic nie wiem....Ja sie nie wypowiadam Nie miałem go w rękach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy177 Napisano 1 Września 2010 Share Napisano 1 Września 2010 Więc i ja podepnę się do tematu. Szukam młynka do feedera do 100g. Jestem prawie zdecydowany na Shimano Catana 4000 ale rozważam też Simano Sienna 4000rd lub DAIWA CROSSFIRE 2550X.Jak myślicie na który postawić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koczownik Napisano 3 Września 2010 Share Napisano 3 Września 2010 Łowię Expresem na gruncik już ze dwa sezony może dwa i pół wersją RD630i jak do tej pory się na nim nie zawiodłem, żyłkę wciąż nawija bardzo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt Napisano 3 Września 2010 Share Napisano 3 Września 2010 siwy177, fajna maszynka do feedera to Shimano super gt 4000, jeśli możesz rozciągnąć trochę budżet to postawiłbym na niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draco29 Napisano 22 Września 2010 Share Napisano 22 Września 2010 Witam wszystkich forumowiczów. Wiem że takich próśb jak moja naczytaliście się już wiele, ale po 2 dniowej lekturze paru forów tematycznych mam totalny mętlik w głowie. Prośba moja jest dla Was błacha. Po paru latach ciągłej bieganiny i braku czasu, znajomi namówili mnie na mały wypad weekendowy nad Solinę, no i powróciła znowu chęć posiedzenia sobie znowu przy kijku poodychać świeżym powietrzem. W poniedziałek udałem się do sklepu w celu odnowienia zakurzonego sprzętu. Stary kołowroteczek Germina pamiętający super czasy trochę jakoś zaczął klekotać a i wygląda nieciekawie wśród pięknych śliczcznych 14 łożyskowych kręciołków nad wodą. W sklepie niestety tego strasznie wiele i nie wiadomo co do czego. Wracając do prośby możecie mi polecić jakiś dobry kołowrotek który tak jak mój rex posłuży mi może parę lat. Kołowrotek do feedera, picera (kiedyś była to tylko wędka kupiona u Rosjan na bazarze a teraz feeder picer - świat się zmienia) coś mocniejszego no może nie od razu na 10kg karpie bo to i sił w rekach nie wiele, ale taki na piękne duże leszcze i świnie jakie połowiłem sobie na Solinie. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie propozycje i rady dla starszego wędkarza na nowo powracającego do hobby, cena no jak na kieszeń górna tak ze 300 zł. Z lektury i propozycji na waszym forum myślę że coś może ze stajni OKUMY ta pięcioletnia gwarancja mnie przekonuje. Z góry bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.luk Napisano 23 Września 2010 Share Napisano 23 Września 2010 Co do tematu to teraz kręci się na prawo i lewo co by uniknąć kar czy podatków. Poczytaj jeszcze to forum .W wEdkowaniu cierpliwość jest nie-oceniona/-doceniona. Kilka dni nie zrobi Ci różnicy. A jak już będziesz mieć całkowitą zaćmę w głowie to zadasz konkretne pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szalo Napisano 19 Listopada 2010 Share Napisano 19 Listopada 2010 Witam Mam malutkie pytanko co sadzicie o tym kreciole DRAGON MAXIMA FR1040i ....Moze ktos posiada taki sprzet chce do feedera cw.max 110 ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi