Skocz do zawartości
Dragon

Automania :-)

stu6-60

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
:mrgreen: Zjadła by mnie w całości i nawet ubrania nie wypluła. Silnik 4.2 :roll: . poza tym audice,volkswageny,wozy drabiniaste ...dziękuje :razz: .
przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 293
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Albo avensis z2000-2001, albo lagunaII z2002-2003.

Toyota zapewne "oferuje" wieksza niezawodnosc ,tyle ze jest najbrzydszym autem w tym segmencie :neutral: .Za to uroda Renault jest proporcjonalna do awaryjnosci(przy blizszych ogledzinach wnetrze "traci" tanizna a opcja ze skorzanymi wstawkami jest "odpustowa"), ale pewnie sprawdziles walory obu aut osobiscie :wink: .

Pozdro-Radek.

Napisano

I jeszcze taka ciekawostka motoryzacyjna. Wiekszosc producentow zaleca(wymaga) wymiane paska rozrzadu co 60.tys kilometrow.Chodzi mi oczywiscie o kraje gdzie przebieg silnika mierzony jest w kilometrach. Co ciekawe na wyspach wymogi sa podobne tyle ze przebieg podawany jest w milach!!!(dla przykladu 60 mil to 100 km) Czyli ze w europie 'prawostronnej' wmiany dokonujemy po 60 tys.km a na wyspach po 100 tys.km :!: .Czesci (paski) sa identyczne(te same nr-y w katalogach,tych samych producentow).Gdzie wiec lezy prawda o prawidlowym czasie dokonywania wymian tych ze elementow :!::?: .

Pozdro-Radek.

Napisano
bo te silniki 1.9DCI to podobno wtopa.
Nieprawda, silniki są ok tylko reszta nieciekawa :wink: szczególnie elektronika,
Albo avensis z2000-2001, albo lagunaII z2002-2003
Nawet dwa razy bym się nie zastanawiał i w ciemno brałbym Toykę, taką lalunię z 2,0 D4D. :wink:

W lagunach i innych renówkach słabym elementem jest również kolo pasowe, naprawa takiego sprzęgiełka to bagatela 3,5 - 4 tys. PLN.

Napisano

artech, właśnie pokazałem żonce co napisałeś,bo to ona ciągnie do tej renówki :wink: . Jak toyka,to oczywiście myślę o 2.0D4D,solidność itd. Z drugiej strony jak widze te wiśniowe,drewniane wstawki w środku,a jest tak w 90% z tych roczników to troche mnie odrzuca :evil: .

Napisano

stu6-60, ale pewnie sprawdziles walory obu aut osobiscie .

Jasne,że tak i Cały czas sie zastanawiam,cały czas myśle :roll:

Napisano
pewnie sprawdziles walory obu aut osobiscie .

Dwa lata temu wymienialem uszczelke pod glowica w mazdzie 626-1.8 benzyna.Wiadomo ze w takich przypadkach zmieniasz takze paski ,napinacze i inne "duperele".Sprawdzalem dokladnie ceny w IRE i w Polsce(w autoryzowanych serwisach)i np. za wszystkie czesci potrzebne do wymiany uszczelki pod 'glowa"(czyli sama uszczelka,uszczelka pod "klawiature",pasek rozrzadu i napinacz zaplacilem w kraju rownowartosc 250E a w IRE sam pasek rozrzadu z napinaczem kosztowal by mnie 180E). Wlasnie z drobiazgowego przygotowania do zakupu(spisane nr-y) wiem ze dojechaly identyczne czesci jak te ktore moglem kupic na wyspie. Podobna sytuacje mial kumpel w zeszlym roku w Oplu AstrzeII.Co ciekawe takze pierwszy przeglad w wypadku zakupu "nowki" zalecany(wymagany) jest przy 1.5 tys mil.

Pozdro-Radek.

Napisano
Jak toyka,to oczywiście myślę o 2.0D4D,solidność itd. Z drugiej strony jak widze te wiśniowe,drewniane wstawki w środku,a jest tak w 90% z tych roczników to troche mnie odrzuca :evil: .
To fakt, że japończyki z końca lat dziewięćdziesiątych nie grzeszą urodą, ale są też bez "drewna" http://moto.allegro.pl/item325466767_avensis_2_0_d4d_110km_2002r_sprow_zarejest.html

http://moto.allegro.pl/item328377161_toyota_avensis_d4d_pierwszy_wlasciciel.html

Napisano
To auto ma coś w sobie

noo... silnik, kierownicę, trzy pedały i jeszcze trochę innego szmelcu którego nie potrafie nawet nazwać :lol:

:mrgreen:

Napisano

Tomek, też bardzo podoba mi się sylwetka tego auta, ale znajomy jeździł prawie identycznym i nie był zadowolony - dosyć częste awarie :???: Dziwne jak na japończyka ale jednak...........

Napisano
baba

no pewno, że baba :lol:

ale przynajmniej o wędkach można ze mną pogadać a z innymi babami już się nie da :P

Ale na poważnie, to mnie się marzy Hilux... :mrgreen:

Napisano
Dziwne jak na japończyka ale jednak..........

No dziwne, bo jak dzisiaj czytałem opinie na jego temat to na 50 chyba tylko dwie były negatywne :roll: Może miał pecha :wink:

Napisano

No i stalo sie :smile: ,ja zawziety fan "zoltej rasy" kupilem VC-1,6 :shock: .Na szczescie zgodnie z obietnica malzonki to "etap przejsciowy" :twisted: .

Pozdro-Radek.

Napisano
zawsze to lepiej niż 30-to letni nissan

Porownywanie "dolara" do jakiejkolwiek "familijki" to swietokradztwo,obraza majestatu i herezja :!::smile: .

Pozdro-Radek.

• 5 weeks later...
Napisano

a ja mam honde civic 96 rok i jestem z niej zadowolony jest to moj pierwszy samochodzik kupiony za własne pieniązki i jestem z tego dumny narazie nie mam zamiaru wymianiac na nic lepszego jest zwinny i wogole malo pali itp a mozna poszalec pozdrawiam

Napisano
Co trzeci kierowca nie wykonał by tego manewru osobówką

Ale za to co trzeci kierowca autobusowy ze "starej gwardii" robi taki manewr w 15-scie sekund na zaciagnietym "rekawie'.Musi tylko wczesniej 'wprowadzic litra' :wink: .

Pozdro-Radek.

Napisano

Po wprowadzeniu litra zawsze jest łatwiej, nie tylko na zaciągniętym rękawie :lol:

DYMAN, Honda civic to najlepsze autko, ja moją z 93 roku musiałem niestety sprzedać... :cry:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.