stu6-60 Napisano 27 Lipca 2008 Share Napisano 27 Lipca 2008 A jaka jest opinia kolegow "piwoszy" o tych wyrobach : . Pozdro-Radek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 5 Sierpnia 2008 Share Napisano 5 Sierpnia 2008 Moim ulubionym piwem jest Lech premium. Piję go od początku mojego piwoszowania z jednakowym smakiem. Oprócz niego pojawiają się w moim menu różne marki np: Pilsner Urquell, Budweiser, Żywiec, Heineken. Bardzo lubię francuskie ( ) Kronenbourg 1664. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes D. Napisano 5 Sierpnia 2008 Share Napisano 5 Sierpnia 2008 Po ostatnich dolnoslaskich lowach przywiozlem sobie do domciu pamiatke z Czech w postaci 2 kartonow Zlatego Bazanta. Z przykroscia stwierdzam ze to juz nie to samo piwko ale z sentymentu chyba dalej mi smakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stocha Napisano 5 Sierpnia 2008 Share Napisano 5 Sierpnia 2008 Oczywiście piwko spod znaku wielkopolski leszek premium ewentualnie tyskie i raz kiedyś czarna fortuna którą ciężko mi zdobyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynka Napisano 5 Sierpnia 2008 Share Napisano 5 Sierpnia 2008 browar TYCHY bo nigdy nie jest za lichy i tatra moje najlepsze piwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 5 Sierpnia 2008 Share Napisano 5 Sierpnia 2008 kiedyś czarna fortuna którą ciężko mi zdobyć w poznaniu to nie problem, ale jak mówił nikoś dyzma to "woda z farbką i ... wętrobę..." Oczywiście piwko spod znaku wielkopolski leszek premium jak najbardziej... ewentualnie tyskie browar TYCHY bo nigdy nie jest za lichy niestety jest lichy już kiedyśpisałem, ale tyskie ma fazy jak wygrywało GP (i to oba razy) było rewelacyjne, potem jeszcze jakiś czas było bardzo dobre, ale z czasem szło na ilość nie jakość po prostu się psując... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 6 Sierpnia 2008 Share Napisano 6 Sierpnia 2008 Lubię Ale . Stouta. a że w sklepach straszecznie drogie i mało to ...............robię sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 6 Sierpnia 2008 Share Napisano 6 Sierpnia 2008 Zdecydowanie preferuję pszeniczne piwa u nas można dostać Paulaner i Franziskaner a we Wrocławiu na rynku jest knajpa gdzie Spiż leją w kufle to moje klimaty. Jak mam okazję to degustuję intensywnie piwo z Browaru Czarnków pod Piłą Na południu gdzie spędzam teraz urlop pobieram rodem ze Słowacji Smadnego Mnicha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrevv Napisano 7 Sierpnia 2008 Share Napisano 7 Sierpnia 2008 Witam! A jaka jest opinia kolegow "piwoszy" o tych wyrobach :Obrazek .Pozdro-Radek. Jeśli chodzi o Fuller's London Pride jest to piwo typu bitter o bardzo wyrazistym chmielowo goryczkowym posmaku. Jak dla mnie są lepsze bittery. Ja tak jak kolega kocur preferuje polskie pszeniczaki ostatnio najbardziej wyrób browaru Kiper ( Piotrków Trybunalskich ). Oprócz tego Fortunę, Piwo Żywe, Ambery... a z bardziej znanych to Leszka ; ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 Kolejna wyprawa w kraj i kolejne odkrycie piwo Ciechan z Ciechanowa. Pszeniczne bardzo smaczne i do tego jeszcze nowy gatunek piwo miodowe. Bardzo smaczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolik Napisano 1 Października 2008 Share Napisano 1 Października 2008 mój ostatni przysmak to piwko Żywe a tak zazwyczaj to Żubr, Lech pils, Heineken od czasu do czasu redsikiem nie pogardzę, a największy zawód to Żywiec- strasznie się spaskudził już od dłuższego czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 1 Października 2008 Share Napisano 1 Października 2008 Wyprawa goni wyprawę i kolejna nowość po degustacji: Cornelius Weizen Bier - bardzo smakowało i w końcu trafiłem też pszeniczniaka: Frater o bardzo ciekawym smaku. Osobiście bardzo mnie to cieszy że coraz więcej pojawia się pszenicznych piw w naszym kraju, mam nadzieję że to tendencja zwyżkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolik Napisano 1 Października 2008 Share Napisano 1 Października 2008 kocur, jeśli jeszcze nie piłeś to spróbuj koniecznie Żywe. Jeśli się nie mylę to ono też jest pszeniczne, a na pewno nie jest pasteryzowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 1 Października 2008 Share Napisano 1 Października 2008 Trzeba będzie sprawdzić jak się trafi gdzieś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 Piwo jakie piję to tylko i wyłącznie TATRA PILS ale także lubie żywca i kasztelana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 Skoro piję to tylko i wyłącznie TATRA PILS To skąd wiesz że także lubie żywca i kasztelana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 a ja lubie naszego "Bosmana" choc prawie wszyscy co ich znam ze Szczecina twierdzą że to syf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 Bosman jest OK i mi zawsze smakuje na mieście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patbaj Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 "Bosmana" dostepny regionalnie... w Lidlu jest na pewno !!! haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stasiu93 Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 Żubr rządzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 choc prawie wszyscy co ich znam ze Szczecina twierdzą że to syf imigranci nie znają się na rzeczy dostepny regionalnie... w Lidlu jest na pewno !!! haha a w Szczecinie w lidlu nie ma bosmana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 a w Szczecinie w lidlu nie ma bosmana U nas też tego nie ma Bo ten wasz bosman jest piwem regionalnym tak jak u nas Perła. I tak TATRA RULES! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patbaj Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 a w Szczecinie w lidlu nie ma bosmana bo wszystko wykupili!!! dowiem się dlaczego choć będzie trudniej, bo teraz w rejonie Łodzi rządzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 Bosman jest cool, popij/am/ałem go na nocnych zasiadkach za blokiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 popij/am/ałem go na nocnych zasiadkach za blokiem przed blokiem nie chcieli Cię widzieć koledzy bo gadasz cały czas o pedalskich płaszczykach U nas też tego nie ma Bo ten wasz bosman jest piwem regionalnym tak jak u nas Perła I w sumie dobrze bo elitarne są to browce w regionach Za to w żabce jest noteckie z browaru Czarnków w małych bączkach 0,33 Biorę 2 6-cio paki i śmigam do piwnicy na zasiadkę z kumplami Jak ono smakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi