Skocz do zawartości
tokarex pontony

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Byłem dzisiaj rano na rybach o 3.45. Łowiłem spinningiem na gumy jakies 4 godziny i ... złowiłem swojego rekordowego szczupaka na 61cm :grin: A tak to juz nic nie było ale jestem z niego bardzo zadowolony :mrgreen:

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Gość Holik
Napisano

No to brawo. Ja bym chciał takiego dopaść :roll:

Napisano
warunki trudne , wystarczy zobaczyc fotke na brzeg i juz wiadomo.
To wspułczuje takich warunkow ,kurde prawdziwe oblęzenie,pewnie zarybili karpiem .

Cops karpik ladny i jesiotr też.Zastanawiam się jak to jest bo niby jesiotr to gatunek chroniony

a na komercjakach mozna lowić.

Napisano

komercyjne pewnie rządzą się innymi prawami :wink: ostatnio tam wpuścili 750 kg jesiotra i karasi które biorą jak gupie :mrgreen:

Napisano
warunki trudne , wystarczy zobaczyc fotke na brzeg i juz wiadomo.
To wspułczuje takich warunkow ,kurde prawdziwe oblęzenie,pewnie zarybili karpiem .

Cops karpik ladny i jesiotr też.Zastanawiam się jak to jest bo niby jesiotr to gatunek chroniony

a na komercjakach mozna lowić.

Manku o ile sie nie myle to do polskich wod jest wprowadzany gatunek jesiotra jak najbardziej zblizony do naszego ktory wyginal

Te z komercyjnych stawow raczej nie sa gatunkiem ktory zyl w Polsce

A swoja droga ten ze zdjecia to maluszek

Ciekawe czy te kolosy ktore byly kiedys dalo by sie wyciagnac na wedke :lol:

Pozdr

Napisano

Kiedyś dawno temu ok.50-60 lat temu w mojej miejscowości nad Wisłą rybacy złowili rekordowego jesiotra.Było nawet zdjęcie w WW.

Napisano

Na jednym z łowisk naszego stowarzyszenia zarząd postanowił wpuścić tytułem eksperymentu ponad 100 jesiotrów około 60 cm. Ma to uatrakcyjnić zbiornik, na którym co ciekawe wolno łowić wyłącznie na jedną wędkę i tylko na spławik. Jeżeli jesiotry fajnie będą rosły może być ciekawie. :mrgreen: Już teraz biorą na wędkę, ale obowiązuje całkowity zakaz zabierania tej ryby póki co. No i uatrakcyjniają staw widowiskowymi spławami :mrgreen:

Napisano

Pogoda mnie dobija bo wieje pada nie wieje nie pada i tak w kolko - wczoraj nieudany wypad na karpia bo przegonił mnie deszcz, wiec zniesmaczony i wkurzony ......

Byłem pare godzin porzucać spinem na pobliski staw.

efekt : 3 szczupaki - od ok 30cm do 45 - nie mialem miarki

3 okonki - małe ;)

kilka pobic - jedno fajne branie ale nei zacialem myslalem ze zaczep - i po pary sekundach spadl z haka i to chyba ładny szczupak.

Wypad udany ;)

Napisano

Właśnie wróciłem z sumowego wypadu i to w sumie wszystko co mam do powiedzenia :lol:

Trzeba poczekać aż pogoda zmieni się z wrześniowej na lipcową :roll:

Napisano

He, he ja dziś spróbuję szczęścia, za chwilę się pakuję i jadę zapolować na brzanę. Woda zmętniała po deszczach, może będą jakieś wyniki. Ciśnienie idzie w górę, temp. też :razz: Zobaczymy co przyniesie ten wypad :mrgreen:

Napisano

No i się nakleniłem.W nocy w górach musiał padać deszcz bo woda wysoka i duży uciąg. Nawet wędki nie rozłożyłem.Ogólnie lipa. :evil:

Napisano

Pierwsza w tym roku wyprawa nad San i ogólnie lipa jeśli chodzi o wyniki. "Kawa z mlekiem", podwyższona woda po deszczach. Wynik tylko jedna brzanka na ok 20cm :lol: . U innych podobnie, a nawet gorzej. Zwinąłem się wcześniej bo nie było sensu dłużej siedzieć. Deszcz i wiatr :mad:

Gość Holik
Napisano

U mnie lipa. Warunki nad woda jakie zastałem zniechęciły mnie do rozłożenia wędki w ogóle.

Niedałem się jednak no i po jakimś czasie wszystko zrobiło się cacy. Złapaliśmy z bratem tyko 3 małe sumki i tyle :cry: Coś mi się zdaje że te 20 kilówki odeszły w zapomnienie. Poza tym nawet biała rybka nie brała. Leszcze i karasie poszły albo w górę albo w dół rzeki. Musimy poszukać nowej miejscówki. to na tyle- gratuluje wszystkim rybek. :smile:

Napisano

Krótki wypad przez południe z DS-em, ale mało mi głowy nie urwało taki wicher :shock: Jeden karaś, jeden sumik. Gdybym nęcił od rano to byłyby efekty (fala do mojego brzegu), a tak z rana się rozglądnęły, nie miały się gdzie zatrzymać i pa, pa. Po prostu nie chciało mi się wcześniej wstać po nocy. :lol:

Napisano

U mnie beznadzieja. Zresztą czego mogłem sie spodziewac w taka pogode. Zaczołem nęcic dzisiaj sobie nową miejscówke a na efekty jeszcze pewnei poczekam pare dni. Jedynie co dziś bralo to kilka płotek nie specyjalnie dużych. A od wędkowanie wygonił mnie coraz śilniejszy wiatr i mocno padajacy deszcze :cry: Może się poprawi ta beznadziejna pogoda.

Napisano

Odwiedziłem małą (8-10m) rzeczkę w okolicy. Po przyjechaniu nad wodę okazało się, że zrobiła się z niej niezła Missisipi. Korytem płynęły trawy, gałęzie i jakieś śmieci. Oczywiście nie rzucałem w takich warunkach. Przeniosłem się wyżej na mały zalewik i tam na woblerka zdjąłem 4 zabłąkane okoniki. Jak tak dalej będzie padać to powódź murowana.

Napisano

No dzisiaj 3 godziny rzucania spinningiem i nic. Ale fale były jak na morzu, więc ciężko sie łowiło :neutral: Następnym razem będzie lepiej :wink:

Napisano

Pierwszy wypad na ryby po paru tygodniach leżenia i chyba zapomniałem jak sie wędkuje :lol: trzy godzinki obławiałem "pewne" miejscówki i wynik zero.

Co robię źle :?: Pomocy :wink::lol::cool:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.