Skocz do zawartości
Dragon

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Wlasnie wrocilem z zalewu Poraj. Bez efektow. Z wujkiem z lodzi w neconym miejscu od 3 do 7 i nawet brania;/. Potem zmiana miejscowki, ale tez lipa. Z tego co widzialem z brzegu sporadycznie wyciagali leszcze takie po max 20 cm. Jezeli chodzi o spining to jak gadalem z ludzmi to tez lipa tylko jeden koles zlowil sandacza 60cm.

Napisano

A ja nie chwaląc się dałem czadu! Trzy sandacze i węgorz. Jeden niewymiarowy reszta ponad 60 cm. Łapałem na trupka jak zwykle. Tylko zmieniłem trochę technologię. Zaczepiam jak zwykle trupka za ogonek i staram mu się wbić w kręgosłup bo lepiej się trzyma przy nocnym łapaniu. Obcinam łep skrobię no i wczoraj pierwszy raz robiłem dziury w rybie. Od haka w górę przebijałem rybkę (trupka) wielokrotnie go dziurwawiąc nożem. I to chyba dobry patent. Kolega obok nic nie złapał. Miał jedno branie tylko. A ja też jedno zmarnowałem. Nawet nie wiem czyja wina. Zerwało mi hak z agrafki.

To była piękna noc :)

pozdrawiam

Napisano
Liczę na karasia na DS-a i linka na spławik w grabionym, poruszanym dnie

No i się połowiło :mrgreen: Co prawda linka nie było, ale karasi, leszczy i ładnych wzdręg połowiłem :cool: Bez okazów, ale solidnie.

Do tego znalazłem podpórkę, której nie wziąłem po wędkowaniu z Trini, czyli jakiś miesiąc temu :lol:

O ósmej telefon od teścia, który właśnie wyjął sandacza na puffi :roll: To ja się po nocach poniewieram... :lol::lol::lol:

Napisano

wczoraj na rybkach

zalew sosina od 14 do 20

pogoda

temperatura okolo 20 stopni

dosc silny wiaterek

metoda:

grunt i spławik

efekty

2 małe leszcze 1 z gruntu na bialego plus kukurydza 1 na spławik na pinke

3 okonki 2 z gruntu na bialego 1 na spławik tez na białego

2 ukleje na pinke - spławik

2 płotki na pinke - spławik

wszystkie rybki wrocily do wody

corka miala radosci co niemiara przy kazdej wyciagnietej rybce :)

Napisano

Ja dzisiaj poszedlem nad wisłę ze spinem w celu odstresowania :lol: .

Kupilem wczoraj przelotki, więc trzeba było sprawdzić jak się spisują w terenie.

Poszedłem w moje ulubione miejsce na wiśle, typowo okoniowe i poraz kolejny się sprawdzilo :twisted:

Dwa okonie: 25 i 26 cm, duzo mniejszych, i dużo sandaczyków. Wypad ogolnie udany, bo nie pamietam kiedy tak sobie połowiłem na wisle :cool::lol:

Jutro krótka wizyta w wedkarskim, uzupełnienie paproszków i atakuję ponownie :cool:

Napisano
Dwa okonie: 25 i 26 cm, duzo mniejszych, i dużo sandaczyków

ja dopiero bylem i tylko 3 okonki do 30 cm największy a sandacze łapiesz z opasek czy z nurtu?

Napisano
sandacze łapiesz z opasek czy z nurtu?

Pieron go wie :lol: Poważnie to z nurtu, bo u mnie wisła ma szerokość 15-20m :mrgreen: i takich cudów typu opaski raczej marne szukać :lol:

Napisano

Efekt dzisiejszej spinningowo-spławikowej sasiadki:

-dwa leszczyki (oba po 35cm)

-dwie płocie (obie po 20 cm)

-troche "miniaturek" (chyba 6, czy 7... nie liczyłem)

-na spinning dupa (najmniejszego zainteresowania niestety...)

-stracony nowiutki waggler (żesz shit, dać bratu wędkę...)

Ogólnie mówiąc to z tygodnia na tydzień coraz lepiej ale nadal słabo :wink: / :???:

Dodam, że wszystkie rybki wróciły do rodziców :smile:

Pozdrawiam :cool:

Napisano

A ja byłem na Odrze nad Słubicami ze 20 km (sobote i niedziele) z rybami kicha nastawiałem się na bolka - "0" złowione; jakiś słaby szczupak odgryzł mi kopyto - łowiłem bez przyponu (jedyny kontakt z rybą :cry: ) ..ale woda piękna...no i te główki...

Nienasycony, po powrocie udałem sie na odre szczecińską... 10 rzutów.. wyłowione kopytko.. i zerwała się taka wichura+deszcz że w 15 sek byłem w aucie (uciekałem, coby mi się przypadkiem jakies drzewo nie zwaliło na maskę)

...słaby weekend :sad:

Napisano

wczorajszy wypad na ryby do Cesraki niedaleko Łodzi.

Ja tyczka (11m)kumpel bat 5m i gruntówka

Standardowe nęcenie zanetą płociową (3 rózne gatunki)jakiś zawsze wypali :wink:

i około 5.00 melduje się pierwsza płotka

d1e6772ef2f834d2m.jpg

taka około 20cm,widać że ryba weszła w zanete bo po pierwszym braniu odrazu nastepne i równiez płoć

959cbe75440e4bf4m.jpg

W miedzyczasie kumpel uzbroił gruntówke zarzucił na gruby pellet truskawkowy i zaczął łowic batem.

A umnie płoć szaleje podchodza takie na podbierak wyłącznie(guma1mm)walczy aż miło

244dcb2d60a11a09m.jpg

Około godziny ósmej mam juz prawie 20 płoci z czego najmniejsza 20cm,aż nagle kumpel ma branie na pellet zacina i siedzi cos sza rpie kijem przy brzegu dostrzegamy pieknego bąka

37f2d6fde2931a81m.jpg

34cm i 75dkg

Około godziny dwunastej zwijamy się z wynikiem prawie 3kg płoci i bak nie wspominam o denerwujacych małych okoniach,na pellet niebyło juz brań.

6343bf6aec9b55dem.jpg

Trzy najwieksze płocie.

Podsumowując mimo pełni księżyca ryba pięknie brała przez całe 7godzin łowienia,dodam że kolega na bata złowił jedna płoć,kilkanaście okonków(>10cm)oraz małego karpia około 15-20cm.

Pozdrawiam i życze udanych wyjazdów na ryby.

Sebastian

Napisano
sebek, ten bąk ze zdjęcia ma max 31cm

hexman czepiasz się szczegółów,ja podałem wymiar rzeczywisty ryby,jeśli tobie brakuje 3 cm i chcesz o tym pogadać to twój problem :wink::wink::wink:

Artur1791 jest to niegdyś łowisko PZW w ośrodku wczasowym udostepniane dla wczasowiczów natomiast od kilku lat pojawiaja sie wędkarze nie spedzający tam urlopu.

Czasem wprowadzaja opłaty czasem nie,za ryby natomiast nie płacisz,jakmówiłem niegdyś woda PZW.

Napisano
czepiasz się szczegółów

Ale jakże istotnych :mrgreen:

chcesz o tym pogadać to twój problem

Jakby już nie było lepszych tematów do rozmowy... :lol:

Za chwile wypad na Wisełke, zobaczymy co przyniesie :wink:

Napisano

Po tym zdjeciu hexman nie jestes w stanie dokladnie okreslic wymiaru ryby. Karas jest ewidentnie zgiety w czesci ogonowej, ponadto patrzysz na miarke z boku i nie masz prawa widziec gdzie na niej konczy sie ogon a gdzie zaczyna pyszczek.

Napisano
Po tym zdjeciu hexman nie jestes w stanie dokladnie okreslic wymiaru ryby

No właśnie... nie wiem po co zamieszczać zdjęcie ryby z miarką, skoro i tak nie można po nim ocenić dokładnej wielkości ryby

Napisano

Aleście podłapali temat ,tak jak by te 3centy stanowiły o rekordzie świata ,skoro Sebek napisał 34cm to trzeba wierzyć na słowo i koniec .Przypomnę temat brzmi jak było dziś na rybach . :mrgreen:

Napisano
Aleście podłapali temat

Oj chłopaki nie załapaliście żartu :lol:

karolik, masz zupełną racje :wink:

jak było dziś na rybach . :mrgreen:

Pojechałem na Wisłę ok godziny 11. Do godziny 15,30 troche się spaliłem, złamałem moja okoniówke :lol: ... strat by było chyba na tyle.

A z tych weselszych rzeczy to kolejne 4 sandały do kompletu i kilka okoni. Kiedys myślałem, że sandacz jest "nie do złowienia", a okazuje się ze szczupły jest dla mnie nie uchwytny w tym roku :roll:

A poza tym rano spotkałem bboobba :mrgreen:

Napisano
złamałem moja okoniówke

ja 2 godziny temu złamałem moją gruntówke i tak była za kilka groszy i miała z 6 lat. Złamała się w połowie w czasie wyrzutu.

Od 16 do 19:30 jezioro Rusałka 2 gruntówki (pod koniec już jedna) więc tak

2 płotki 17cm równe

2 uklejki 15cm równe

okonek 12cm.

Wszystko na białe robaki. Na niezłamaną wędkę nic nie brało :roll:

C&R

Napisano

jezioro Rogóźno k. Łęcznej - dzisiaj KISZKA, woblerki, twisterki, blachy, wahadłówki, nic nie brało, absolutnie zero skubnięć...jeśli wierzyć kalendarzowi wędkarskiemu to tak miało być

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.