Skocz do zawartości
tokarex pontony

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Witam.

Mam zamiar dziś po obiadku wyskoczyć na rybki. Jeden zestaw z kulką (może akurat dziś Pan Karp sie zdecyduje) i jeden feederek. Jak myslicie jaka przynęta będzie teraz dobra na leszcze?

Napisano
Jak myslicie jaka przynęta będzie teraz dobra na leszcze?

Podobno jesienią czosnek jest dobry. Ale we wrześniu mnie się to nie sprawdziło na Wiśle. Może teraz jest odpowiedni moment na czosnek, bo wcześniej było jeszcze za ciepło?!?!?!?!?

Napisano

No cóż wróciłem z ryb. złowiłem pare małych leszczyków i tyle. Tylko zmarzłem. Używałem zanęty Miroxa Karp z atraktorem wanilia.

Z dzisiejszej wyprawy przyniosłem tylko katar. No cóż bywa i tak...

Napisano

Ja dziś łapałem 15min. na żywca, złapałem jednego szczupaczka takiego około 40cm. Tata łowił 3 godziny i miał dwa: 46cm. i 44cm. miał jeszcze dwa na haku ale poszły ... Wszystkie trafiły spowrotem do wody :)

Napisano

Byłem dziś na Odrze w okolicy Urazu, 8 godzin moczenia kija: 2 krąpie i jedno branie na martwą rybke, skonczyło sie spięciem:( ale przynajmniej cisza, spokoj, w końcu nie zawsze musi się coś większego zawiesic, liczy się relaks:)

Pozdrawiam

Napisano

Ja też tam dzisiaj byłem tylko po drugiej stronie.

Na moje oko było 100 wędkarzy ale tylko 10 z nich naprawdę połowiło. Mieli piękne lechy i wielkie płocie.

Napisano

Mam wielką przyjemność (i okazję) przedstawić Wam mojego tatę- równie zwariowanego na punkcie drapieżników jak ja. :cool::lol: To on zaraził mnie nieuleczalną chorobą zwaną wędkarstwem. Poniżej możecie zobaczyć kilka zdjęć ze złowionym wczoraj sumem 130 cm. Przynęta żywa płotka, metoda gruntowa.

Branie nastąpiło blisko brzegu około godziny 20. Pech chciał, że sum wziął na najlżejszą gruntówkę przygotowaną na sandacza. Sprzęt spisał się jednak nadspodziewanie dobrze i po około 20 minutach walki sum znalazł się w podbieraku. Woda przy brzegu ma w tym miejscu ok 10 cm głębokości, więc musiałem wleźć do wody za kostki żeby go podebrać, ale wszystko skończyło się dobrze- czego efekt możecie zobaczyć poniżej :wink:

dscn1979jb7.jpg

dscn1982fh1.jpg

dscn1976gx6.jpg

dscn1983eu1.jpg

Napisano

W Sobotę z rańca byliśmy na Odrze okolice miejscowości Uraz - potem przed tamą na Wałach - efekt wyprawy (na trzech) to kilka leszczy - w tym mój największy 60 cm (ten na fotce - złowiony ok 9.00 na Urazie) + kilka krąpi i kleń taki koło 35 cm - spiningiści mieli bolki i kilka sandałów.

lech_uraz2.jpg

Napisano
Piękny sum !!!!!!

Gratulacje.

Pozdrów Tomku tatę.

Ale ładny sum!!!! Wielkie gratulacje!!!
Czapki z głów Gratulacje
I to jest rybaaa - TOMEK1 - Gratulacje i kłaniaj się Tacie
tomek1, pogratuluj tacie pięknego suma - wspaniała ryba.

Gratulacje przekazane :wink: Jak będę u taty otworzę mu tego posta i sam sobie zobaczy, że swoją rybką poprawił wam humor :wink:

Napisano

Gratuluje rownież :)

U mnie niestety cienko z sandalami - tylko 3 wegorze z wczoraj/dzis.

Najwiekszy 70 cm.

No i standardowo cos sie spieło, kilka bran spoznionych. I strasznie zimno !!

Zaraz lece pod kolderke.

Napisano

Pół dnia biczowania pobliskiej żwirowni i efekt w postaci 7 około 20cm okonków... Ech... Strasznie mnie przewiało! :???:

Napisano

No a ja wybrałem się nad Wisłę ze swoim nowym sprzętem spinningowym. Ponieważ to pierwszy raz więc nie spodziewałem się efektów i też tak było. Starciłęm jednego twistera na drzewie :lol::lol::oops: bo sam go tam wrzuciłem. Oraz rippera na zaczepie w rzece. Na pocieszenie wyłowiłem innego rippera :lol: więc sumarycznie staraciłem dwie przynęty a zyskałem jedną. Oj ale widzę że sporo nauki jeszcze przedemną z tym spinnem - co mnie podkusiło? Tak ładnie na feeder sobie łowiłem...

Napisano

Też dzisiaj pobiczowalem troche glinianke, zawiesiły się 3 szczupaczki ok 35cm, nic poza tym z wjątkiem tego że coraz zimniej:/

Napisano
Starciłęm jednego twistera na drzewie :lol: :lol: :oops: bo sam go tam wrzuciłem.

Spoko, spoko! Ja łowię na spina dłużej niż Ty a dzisiaj przydarzyło mi się to samo! :wink::lol:

Napisano

Złowiliście kiedyś narybek na bata??

Mnie sie to udało :wink: :

186fa4e887.jpg

Sorka za jakość zdjęcia ale robione telefonem.

To chyba płoteczka... Nie wiem jak jej sie ten biały robak do pyska zmieśćił :grin::???:

Napisano

U mnie szczupaki wala jak glupie. Zwzkle takie po okolo 1kg.=1,5kg. Dzis pojde z aparatem cyfrowym to moze zrobie fotke :wink:

Napisano

Wczorajszy ładnie ubarwiony szczupak 65 cm. Metoda gruntowa, żywa płotka. Cieszy tym bardziej, że poprzedniego dnia dwa razy zrobiły mnie w konia i zdjęły rybkę z haka. Wczoraj wyciągnąłem wnioski (dłuższy przypon, kotwiczka zamiast haka)- branie czekam 5 sekund, zacięcie i siedzi. :cool:

dscn1998mx7.jpg

Napisano

tomek1 widzę, że w rodzinie same sukcesy wędkarskie :wink:

Ja dziś będę szedł na szczupaczka to opowiem coś :smile:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.