Skocz do zawartości
tokarex pontony

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzisiaj krótki wypadzik za szczupłym z żywcem. Efekt? pierwsze branie zaraz po wrzuceniu zywca do wody :shock: , niestety niezacięte. Drugie branie na spinning, ale pudło...

Ale szkoła odreagowana :mrgreen:

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Dziś bardzo przyjemny wieczór nad wodą :cool: Piękna pogoda bez deszczu, karczek skwierczy na grillu, w telewizorku liga mistrzów a na brzegu wreszcie jakiś ogon :mrgreen:

656d56d1df98b80dm.jpg

Nie ma to jak dobra rada kolegów z forum :wink::lol::lol:

Co ja robię nie tak? Proszę o szybka odpowiedź :mrgreen::wink::lol:
o założeniu przynęty zapominasz :mrgreen: :mrgreen:
Wędkę weż ze sobą nad wodę
Najpierw musi być hak, a jak jak haka brak.. :grin: :grin: :wink:
Napisano

Nie ma to jak dobra rada kolegów z forum :wink::lol::lol:

Co ja robię nie tak? Proszę o szybka odpowiedź :mrgreen::wink::lol:
o założeniu przynęty zapominasz :mrgreen: :mrgreen:
Wędkę weż ze sobą nad wodę
Najpierw musi być hak, a jak jak haka brak.. :grin: :grin: :wink:

No wiesz, trochę się łowi, trochę się wie... :mrgreen::lol:

Gratulacje :razz:

Gość wobler129
Napisano

tomek1, wyczekany sandał :wink: Gratuluje

PS ja chyba więcej sandałków w tym sezonie już nie połowie :neutral:

Napisano
No wiesz, trochę się łowi, trochę się wie...
:lol::wink:
PS ja chyba więcej sandałków w tym sezonie już nie połowie
no to tomek1 teraz już aby czekać na suma i sezon zaliczony

Sezon dopiero się zaczyna. :mrgreen: Wczoraj patrzyłem w notatki i w ostatnich dwóch latach to jeden z najszybciej we wrześniu złowionych sandaczy. Poza jednym wyskokiem (06.09) to zwykle sandacze (i węgorze) ruszały się dopiero około 23-26 września.

Na suma jeszcze będzie szansa jak tylko troszkę się ociepli. Wbrew pozorom nawet większa niż w lipcu.

Napisano

Tomek1 gratulacje fajny '' ogon ''

xD

Ja jak zwykle bez ryb, ale są pozytywy dnia... zmokłem jak nigdy w życiu, kamienna jest tak zarośnięta na brzegach ze dojście do 1 miejscówki spowodowało iż spodnie i buty można było wyżymać :mrgreen:

a tak po za tym to woda się podniosła i nie miałem nawet jednego podbicia.

Pozdrawiam zmęczony nie powodzeniami Krzyś xD

Napisano

Wczoraj całodzienny wypadzik a Oderkę. Zaliczone 2 szczupaczki-60, sandaczyk pod 50tkę, oraz boluś bez wymiaru :roll:

Szok cały dzień biczowania wody i taka marnota... coś się złego dzieje :wink:

Gość wobler129
Napisano
PS ja chyba więcej sandałków w tym sezonie już nie połowie

Sezon dopiero się zaczyna. :mrgreen:

Chodziło o opłaty związane z jeziorem, ale wszystko super :grin: Wyjaśniło się - a już byłem załamany. Mogę łowić na tym odcinku z kartą i opłaconymi składkami bez specjalnego pozwolenia - jeziorko dzieli się na takie 3 części i trafiłem akurat na tą, na której nie trzeba wnosić dodatkowych opłat - wystarczy rzeczna opłata :mrgreen:

Ale się cieszę! Ktoś musi mi zasponsorować pletkę i jedziemy z koksem :mrgreen:

Napisano
Szok cały dzień biczowania wody i taka marnota...

Jeśli miałeś w zamiarze połechtać moje spinningowe ego, to w 100% Ci się powiodło..Bo u mnie całkowita cisza..

Jutro nie, sobota grzyby, ale w niedziele spędze cały dzień nad wodą.. :razz:

Napisano
Bo u mnie całkowita cisza..

heh skąd ja to znam? :wink: Przed chwilka wróciłem z nad Wisły i co? Jak zwykle ostatnio czyli 0, szczupaka jak nie było tak nie ma co najgorsze wogóle go nie widać :roll:

Gość jarek 307h
Napisano
A ja dzisiaj troche plotek,karasi i wzdreg na zywca

wyszł otak jakbyś złowił wzdręge na żywca

Napisano
wyszł otak jakbyś złowił wzdręge na żywca

w WW troszkę starszych od ciebie kolego jarek 307h, było na ten temat fajne opowiadanie...

Napisano

Dzisiaj 2 godzinki nad wodą...Najpierw mały pistolecik w postaci szczupaka 30cm. Na szczęście nie musiałem długo czekać na drugie branie, tym razem piękny szczupak 69cm. No i wypadzik udany...

Napisano
w WW troszkę starszych od ciebie kolego jarek 307h, było na ten temat fajne opowiadanie...

coś w tym stylu, cytuję z pamięci :mrgreen: "i przez te kilka dni w roku wzdręgi brały na żywca na przestrzeni kilku metrów kwadratowych- na jeziorze, które ma kilkaset hektarów"

:mrgreen:

Napisano
coś w tym stylu, cytuję z pamięci :mrgreen: "i przez te kilka dni w roku wzdręgi brały na żywca na przestrzeni kilku metrów kwadratowych- na jeziorze, które ma kilkaset hektarów"

:mrgreen:

tomek1, więc nie ja jeden potrafię to cytować z pamięci :wink: opowiadanie z wakacyjnego numeru 7-8'89 :mrgreen:

ogólnie jeżeli idzie o opowiadania wędkarskie to stare WW były zajefajne...

ale dobra bo offtopa robie...

więc jak było dziś na rybach wszyscy szczęściarze, którzy macie na to czas :?:

Napisano

U mnie dzisiaj cztery godziny biczowania stawu w Grotnikach i jedno pobicie, ale szczupaczek około 50 cm. wypiął się przy brzegu... :sad:

Napisano

dobre i jedno branie trzeba się cieszyć ze wszystkiego.Staw ładny,ryby dużo ale poprostu niebył zębaty na braniu.

pogoda sie poprawi w najblizszych dniach więc z drapieżnikiem będzie duzo lepiej.

Pozdrawiam Wedkomaniaków

Napisano

To fakt, gdy w sierpniu nastawiłem się tam na białą rybę co chwiła widać było jak drapieżnik gania drobnicę. A gdy dzisiaj zawitałem ze spinem woda jak gdyby zamarła... :???:

Sebek musimy się tam razem wybrać, może faktycznie przyniesiesz mi szczęście :wink:

Napisano

tomek1, więc nie ja jeden potrafię to cytować z pamięci :wink: opowiadanie z wakacyjnego numeru 7-8'89

o ile dobrze pamiętam, to chyba właśnie w tym numerze jest zdjęcie dzieciaka z wędką i to ja jestem :)

ciekawe czy to mam gdzies na strychu

u mnie spiął się ostatnio przyzwoity szczupak, tuż przy łódce

niestety nie miałem rozłożonego podbieraka, bo dopiero wypłynąłem

ale spoko, niech rośnie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.