hexman Napisano 17 Września 2008 Napisano 17 Września 2008 Dzisiaj krótki wypadzik za szczupłym z żywcem. Efekt? pierwsze branie zaraz po wrzuceniu zywca do wody , niestety niezacięte. Drugie branie na spinning, ale pudło... Ale szkoła odreagowana
tomek1 Napisano 17 Września 2008 Napisano 17 Września 2008 Dziś bardzo przyjemny wieczór nad wodą Piękna pogoda bez deszczu, karczek skwierczy na grillu, w telewizorku liga mistrzów a na brzegu wreszcie jakiś ogon Nie ma to jak dobra rada kolegów z forum Co ja robię nie tak? Proszę o szybka odpowiedź o założeniu przynęty zapominasz :mrgreen: Wędkę weż ze sobą nad wodę Najpierw musi być hak, a jak jak haka brak.. :grin:
ja Napisano 18 Września 2008 Napisano 18 Września 2008 Nie ma to jak dobra rada kolegów z forum Co ja robię nie tak? Proszę o szybka odpowiedź o założeniu przynęty zapominasz :mrgreen: Wędkę weż ze sobą nad wodę Najpierw musi być hak, a jak jak haka brak.. :grin: No wiesz, trochę się łowi, trochę się wie... Gratulacje
Gość wobler129 Napisano 18 Września 2008 Napisano 18 Września 2008 tomek1, wyczekany sandał Gratuluje PS ja chyba więcej sandałków w tym sezonie już nie połowie
DAWID Napisano 18 Września 2008 Napisano 18 Września 2008 no to tomek1 teraz już aby czekać na suma i sezon zaliczony
tomek1 Napisano 18 Września 2008 Napisano 18 Września 2008 No wiesz, trochę się łowi, trochę się wie... PS ja chyba więcej sandałków w tym sezonie już nie połowie no to tomek1 teraz już aby czekać na suma i sezon zaliczony Sezon dopiero się zaczyna. Wczoraj patrzyłem w notatki i w ostatnich dwóch latach to jeden z najszybciej we wrześniu złowionych sandaczy. Poza jednym wyskokiem (06.09) to zwykle sandacze (i węgorze) ruszały się dopiero około 23-26 września. Na suma jeszcze będzie szansa jak tylko troszkę się ociepli. Wbrew pozorom nawet większa niż w lipcu.
Krzyś xD Napisano 18 Września 2008 Napisano 18 Września 2008 Tomek1 gratulacje fajny '' ogon '' xD Ja jak zwykle bez ryb, ale są pozytywy dnia... zmokłem jak nigdy w życiu, kamienna jest tak zarośnięta na brzegach ze dojście do 1 miejscówki spowodowało iż spodnie i buty można było wyżymać a tak po za tym to woda się podniosła i nie miałem nawet jednego podbicia. Pozdrawiam zmęczony nie powodzeniami Krzyś xD
daTeo00 Napisano 18 Września 2008 Napisano 18 Września 2008 Krzyś xD po Twojej ralacji coś jakbym czytał o moim porannym łowieniu..
Supersobi Napisano 18 Września 2008 Napisano 18 Września 2008 Wczoraj całodzienny wypadzik a Oderkę. Zaliczone 2 szczupaczki-60, sandaczyk pod 50tkę, oraz boluś bez wymiaru Szok cały dzień biczowania wody i taka marnota... coś się złego dzieje
Gość wobler129 Napisano 18 Września 2008 Napisano 18 Września 2008 PS ja chyba więcej sandałków w tym sezonie już nie połowie Sezon dopiero się zaczyna. Chodziło o opłaty związane z jeziorem, ale wszystko super Wyjaśniło się - a już byłem załamany. Mogę łowić na tym odcinku z kartą i opłaconymi składkami bez specjalnego pozwolenia - jeziorko dzieli się na takie 3 części i trafiłem akurat na tą, na której nie trzeba wnosić dodatkowych opłat - wystarczy rzeczna opłata Ale się cieszę! Ktoś musi mi zasponsorować pletkę i jedziemy z koksem
hexman Napisano 18 Września 2008 Napisano 18 Września 2008 tomek1 w końcu sie doczekalismy na mętnego , teraz uważajcie ... Tomek się zaczyna rozkręcać . A gdzie złowiony?
daTeo00 Napisano 18 Września 2008 Napisano 18 Września 2008 Szok cały dzień biczowania wody i taka marnota... Jeśli miałeś w zamiarze połechtać moje spinningowe ego, to w 100% Ci się powiodło..Bo u mnie całkowita cisza.. Jutro nie, sobota grzyby, ale w niedziele spędze cały dzień nad wodą..
Tomek1988 Napisano 18 Września 2008 Napisano 18 Września 2008 Bo u mnie całkowita cisza.. heh skąd ja to znam? Przed chwilka wróciłem z nad Wisły i co? Jak zwykle ostatnio czyli 0, szczupaka jak nie było tak nie ma co najgorsze wogóle go nie widać
DooLiN Napisano 18 Września 2008 Napisano 18 Września 2008 A ja dzisiaj troche plotek,karasi i wzdreg na zywca a jutro na szczupaka.
Gość jarek 307h Napisano 18 Września 2008 Napisano 18 Września 2008 A ja dzisiaj troche plotek,karasi i wzdreg na zywca wyszł otak jakbyś złowił wzdręge na żywca
sinus Napisano 18 Września 2008 Napisano 18 Września 2008 wyszł otak jakbyś złowił wzdręge na żywca w WW troszkę starszych od ciebie kolego jarek 307h, było na ten temat fajne opowiadanie...
pawelskawina Napisano 18 Września 2008 Napisano 18 Września 2008 Dzisiaj 2 godzinki nad wodą...Najpierw mały pistolecik w postaci szczupaka 30cm. Na szczęście nie musiałem długo czekać na drugie branie, tym razem piękny szczupak 69cm. No i wypadzik udany...
tomek1 Napisano 18 Września 2008 Napisano 18 Września 2008 w WW troszkę starszych od ciebie kolego jarek 307h, było na ten temat fajne opowiadanie... coś w tym stylu, cytuję z pamięci "i przez te kilka dni w roku wzdręgi brały na żywca na przestrzeni kilku metrów kwadratowych- na jeziorze, które ma kilkaset hektarów"
sinus Napisano 18 Września 2008 Napisano 18 Września 2008 coś w tym stylu, cytuję z pamięci "i przez te kilka dni w roku wzdręgi brały na żywca na przestrzeni kilku metrów kwadratowych- na jeziorze, które ma kilkaset hektarów" tomek1, więc nie ja jeden potrafię to cytować z pamięci opowiadanie z wakacyjnego numeru 7-8'89 ogólnie jeżeli idzie o opowiadania wędkarskie to stare WW były zajefajne... ale dobra bo offtopa robie... więc jak było dziś na rybach wszyscy szczęściarze, którzy macie na to czas
robcio Napisano 18 Września 2008 Napisano 18 Września 2008 U mnie dzisiaj cztery godziny biczowania stawu w Grotnikach i jedno pobicie, ale szczupaczek około 50 cm. wypiął się przy brzegu...
Gość sebek Napisano 18 Września 2008 Napisano 18 Września 2008 dobre i jedno branie trzeba się cieszyć ze wszystkiego.Staw ładny,ryby dużo ale poprostu niebył zębaty na braniu. pogoda sie poprawi w najblizszych dniach więc z drapieżnikiem będzie duzo lepiej. Pozdrawiam Wedkomaniaków
robcio Napisano 18 Września 2008 Napisano 18 Września 2008 To fakt, gdy w sierpniu nastawiłem się tam na białą rybę co chwiła widać było jak drapieżnik gania drobnicę. A gdy dzisiaj zawitałem ze spinem woda jak gdyby zamarła... Sebek musimy się tam razem wybrać, może faktycznie przyniesiesz mi szczęście
njber Napisano 19 Września 2008 Napisano 19 Września 2008 tomek1, więc nie ja jeden potrafię to cytować z pamięci opowiadanie z wakacyjnego numeru 7-8'89 o ile dobrze pamiętam, to chyba właśnie w tym numerze jest zdjęcie dzieciaka z wędką i to ja jestem ciekawe czy to mam gdzies na strychu u mnie spiął się ostatnio przyzwoity szczupak, tuż przy łódce niestety nie miałem rozłożonego podbieraka, bo dopiero wypłynąłem ale spoko, niech rośnie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.