Skocz do zawartości
tokarex pontony

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Sobota 6 grudnia

Wisla w Toruniu

Opaska wislana

45aedbf6eca54eb6m.jpg

8f7ad00373ce2504m.jpg

Welfron wybierajacy tajne bronie z niemniej tajnego arsenalu :wink:

2d2b7155040e3451m.jpg

Przyneta wiazana do plecionki

93cf0b98cd4379b3m.jpg

Ale efektow nie bylo

Jedynie widac bylo robote bobrów

7386e282dffd0d05m.jpg

Wypad mimo powrotu na tarczy jak najbardziej udany

Pozdr

Napisano

Witam.Dwa miesiące bez wyników (remont mieszania,praca i ogólna bryndza nad wodą) a wczoraj na warcie jedno pobicie małego szczupaka,po południu na "mojej" Obrze pobicie szczupaka ok.55cm. oba widziałem ale atak pod samymi nogami dość często jest niecelny :cry: ale za to dzisiaj prezent pod choinkę,mały ale po takiej przerwie cieszy.Nie mierzyłem ale na moje oko miał trochę ponad wymiar.Łowiłem przez te 2 dni na 5cm.woblera jelca.Szczupak nie trafił 2razy i dał sobie spokój wróciłem po dwóch godz. i zmieniłem przynętę a atak tym razem był pewny :wink:

7cf71a449be080bcm.jpg

P.S.Szczupaczek wrócił do wody :wink:

Wesołych świąt!

Napisano

U mnie kilka godzin spiningowania wczoraj przy dużym wietrze i wynikiem 1 szczupaczek około 30cm i 3 okonki 15-20cm.

Napisano

bb8e7fcf19e92d9e.jpg

dziś złowiony kurek szary...całkiem spory jak na swój gatunek....rybka cało wylądowała we fiordzie

Napisano

Paco, piękne widoki :-) Ja w Norwegi właśnie połknąłem bakcyla wędkowania mam nadzieję że wrócę tam latem z wędką

pozdrawiam

Napisano

Od 11 do 15, na zywca, bylem z kolega - i nic, ja probowalem jeszcze na spining i tez nic poza urwanym woblerem ;(, poza tym zamarzla nam woda w wiaderku w ktorym byly zywce i zylki, na koncu spininga zrobil sie sopel. Sprubujemy jeszcze jutro.

HAHAHAHAHA xD

Napisano

Dzisiejsze łowienie, zamykające mój sezon 2008, było dość specyficzne :) Dojeżdżając do łowiska zauważyłem, że cala woda... jest zamarznięta, hehe. Postanowiłem jednak nie zawracać, tylko pójść na spacer. Zszedłem nad wodę, a tam faktycznie wszędzie lód, mnóstwo spacerowiczów, ale znajduję jednak odcinek ok. 100 metrowy odcinek, gdzie woda jest niezamarznięta na odległość od 50 - 100 metrów od brzegu, pływał tam tylko miejscami pokruszony lód i populacja kaczek z całego chyba województwa. Niestety, brzeg jest położony tuż przy ścieżce, którą przechodzą tabuny ludzi. Żaden rozsądny człowiek nie pakował by się tam z wędką, ale nie od dziś wiadomo, że wędkarze nie zawsze myślą rozsądnie ;). Wiedziałem że to ostatnia okazja w tym roku żeby połowić, decyduję się więc i wracam po spinning do samochodu. Naciągam też czapkę głębiej na oczy i podnoszę kołnierz bluzy - żeby jakiś znajomy, który by się tam przypadkiem zaplątał, mnie nie rozpoznał. No i próbuje łowić, znosząc zdziwione spojrzenia, pytania jak biorą i krzyki dzieci w stylu "mamo, mamo, a co ten pan robi??"

Mija 30 minut, i silne kopniecie w wędkę, które wynagradza wszystko. Ryba uderzyła w wolno prowadzoną wahadłówkę. Dość krótki hol, dwa wyskoki nad wodę, i mam na brzegu oliwkowozielone równe 60 cm. Pełnia szczęścia, mierzę rybę, robię szybko fotki, akurat napatoczyła sie kolejna rodzinka która pyta czy coś złowiłem - "Jak widać" odpowiadam, pokazuje im szczupaka i przy nich z satysfakcją go wypuszczam.

Łowiłem pół godziny, ale czuje że lepszego momentu na zakończenie sezonu już nie będzie - pakuję się więc i wracam do domu. Zadowolony, ale ze smutną świadomością, że następne takie spotkanie będzie miało miejsce dopiero za kilka miesięcy...

2cb4d205f1c0f71cm.jpg

87f3d9b8f5109b36m.jpg

Napisano

Witajcie... dzisiaj 3 godzinki machania kijkiem nad znanym już wam Osterfiordem..

Początkowa wyprawa troszkę mnie zniechęciła, za oknem fiord troszkę zamarznięty, lecz mimo to pojechałem w swoje miejsce i zaskoczenie...w zatoce brak lodu... więc rozkładamy sprzęt.

faeadafb9f40c015med.jpg

no i łowimy łowimy.

początkowo na grunt, póżniej na blaszki....

lecz efekty przyniósł dopiero spławik.

Początkowo

fdf86cc119eed500med.jpg

wargacz kniazik...który wraca do wody

a pochwili

1cab9a4326b12873med.jpeg

dorsz w sam raz na obiad...

dorszyk na spławik hmm dlaczego nie? :)

na zakończenie potężne branie i zaraz po zacięciu zerwany przypon...niestety było coś duużego

Napisano
Wczoraj jeszcze się dało łowić, ale tej nocy żadna woda nie wytrzymała
Proponuje zamontować grzałkę :wink:Paco, graty ,fajne widoki masz ,wrzucaj nam tu więcej fotek przez zimę :wink:
Napisano
Proponuje zamontować grzałkę

Ty się nie nabijaj :mrgreen: Tobie warsztat tak szybko nie zamarznie :roll: A tu jeszcze parę dni wolnego zostało :neutral: Ale znajdzie się i na to rada :mrgreen::wink:

Napisano
Przepraszam tam było "grzałkę" czy "gorzałkę
Endrju, dobrze przeczytałeś grzałkęale to żart ,mam kolegę który pracuje w energetyce i zawsze go proszę aby na zimę włączył grzałkę na Odrze. :wink::mrgreen: .
Tobie warsztat tak szybko nie zamarznie
A no masz racje ,choć nie raz tęsknię za lodem 0,5m :roll: .A teraz na Odrze bierze płoć i to jaka ponad 1kg ostatni rekord jaki słyszałem to płoć 50 cm taka ma już pod 2kg i to słyszałem to od kogoś co nigdy nie "koloryzuje" o rybach.Taka gruba berta jest moim marzeniem na razie ,tam gdzie bierze ja nie łowie ,bo to zimowisko ryb ,ale przyjdą i do mnie nie daremno sypie dobre papu :cool::mrgreen:
Napisano

dzisiejszy wypad za szczupalem na jezioro w około 99% pokryte lodem zakończone tylko jednym braniem i spięciem się po ok. 5 sek . Miał to być ostatni wypad przed nowym rokiem ale może jutro spróbuje zakończyć sezon szczupakowy jakąś zdobyczą :)

Napisano
Ale znajdzie się i na to rada

No i się znalazła :mrgreen: Od 13 do 21 w Rybniku z ojcem. Przy molo około 20 wędkarzy, ale kompletnie nic się nie działo. Moczyliśmy przynęty na białą rybę i na sandacza. Na całym brzegu wyjęto jednego leszczyka, oprócz tego nawet drgnięcia. Zwinęliśmy się jako ostatni :lol:

Mimo bezrybia i mrozu całkiem przyjemny dzień. Nic tak nie smakuje jak kiełbasa z baaardzo dymiącego grilla. :lol::lol:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.