Skocz do zawartości
Dragon

Wybór miejsca na III Zlot Społeczności haczyk.pl

P

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 636
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

1. Tomek1 z Olą i córą (dwa miejsca noclegowe)- przyjazd 14 po południu-wyjazd 17 po południu. Pierwszy domek -zaliczka wpłacona

2. Trini i Mozambikanin (dwa miejsca noclegowe)- przyjazd 14 koło południa -wyjazd 17 po południu. Drugi domek -zaliczka wpłacona

3. Lary z żoną i córą (dwa miejsca noclegowe)Przyjazd najprawdopodobniej 15go póżnym popołudniem Trzeci domek -zaliczka wpłacona

4. Tomik z Magdą. (dwa miejsca) Przyjazd 14 popołudnie - wieczór, wyjazd w południe 17' Czwarty domek -zaliczka wpłacona

5. Roman Gawlas przyjazd 15 rano-wyjazd 17 po południu. Piąty domek -zaliczka wpłacona

6. Madi Piąty domek -zaliczka wpłacona

7. Kagiva z Klaudią i synkiem (dwa miejsca noclegowe) przyjazd 14ego szósty domek zaliczka wpłacona

8. Gregorek z żoną i synkiem (2 miejsca noclegowe) przyjazd 14 lub 15 wyjazd 17 siódmy domek zaliczka wpłacona

9. Krzysztof1 z żoną i synkiem - przyjazd 14 po południu(wieczorem) wyjazd 17 ósmy domek -zaliczka wpłacona

10. Pio z kobitką - przyjazd wieczorem 14 lub rano 15 wyjazd 17 dziewiąty domek zaliczka wpłacona

11. Andi - pole namiotowe

Miejsc w domkach brak, pozostaje do dyspozycji pole namiotowe.

Adres internetowy ośrodka: http://www.owfregata.pl/

nic nie pochrzaniłam? :mrgreen:

Napisano
Raczej pływanko bez kapoka i po nawet piwku należy wykluczyć, (...) pływają z alkomatami (...).

Kapoki rzecz święta. Piwko - nie wiem jak to przeżyję. Przyzwyczaiłem się do powolnego sączenia.

"Roman" każdy kapok jest lepszy niż jego brak. Więc jeśli możesz go przywieźć, to będziemy mieć trzyosobowy ponton do dyspozycji.

Gre

Napisano
Kapoki rzecz święta. Piwko - nie wiem jak to przeżyję.

Niewiem jak na małych łodziach, ale na jachtach obowiązuje posiadanie jednego kapoka więcej.

Jak zdarzy się wpadka z alkoholem na wodzie to traci się prawo jazdy - to pewne.

Podobnie jak na zwykłym rowerze więc niema co ryzykować.

Przyzwyczaiłem się do powolnego sączenia.

Trzeba się będzie powstrzymać. :!:

Albo pozostaje łowienie z brzegu. :mrgreen:

Napisano
Albo pozostaje łowienie z brzegu. :mrgreen:

A jako, że ja na łódź nie wsiądę za nic, to można mi potowarzyszyć :mrgreen:

Napisano
bez wywózki nie bardzo można liczyć na grubą rybę zwłaszcza sandałka
więc ponton sie na pewno przyda :mrgreen:
Napisano
więc ponton sie na pewno przyda :mrgreen:

to w końcu ile będzie pontonów?

Wiem, że chyba bierze Grześ-Gregorek.

I Lary. Tzn. Arek.

A Grześ-Kagiva silnik do łódki.

Ktoś coś jeszcze?

Bo jak będzie tyle pontonów, i łódź to i kapoków musi być więcej. Wszyscy panowie mają zdaje się prawko, więc są narażeni na jego utratę pływając goło. znaczy bez kapoka :lol:

Mam nadzieję, że kierownik ośrodka z łódkami ma też kapoki.

Napisano

Trzeba będzie poranki spędzać na wodzie, a popołudnia i wieczory z gruntówkami- towarzysko.

Ponton zabieram na 100%, silnik elektr i echo. Po przejściach z łódkami na Poraju i z cholerykiem który je wypożyczał, nie popełnię już tego błędu.

Rozmawiałem z dziewczyną z recepcji w ośrodku Fregata. Grzecznie poprosiłem o mailowe potwierdzenie rezerwacji. Ma porozmawiać z szefem aby przesłał jakiegoś maila. W kalendarzu ma już zaznaczone, że zaliczki wpłynęły (tak mi powiedziała).

Z innych informacji, które uzyskałem:

1. W domkach nie ma żadnego wyposażenia "kuchennego", żadnych czajników, talerzy ani innych gratów.

2. Lodówki są w ośrodku w magazynie, ale ograniczona ilość. Jeżeli będą wolne, to będzie można je dostać do domku (nie dopytałem czy to jest dodatkowo płatne).

To chyba tyle.

Pzdr

Napisano

A ja dorzucę kilka info które dzisiaj przekazali mi koledzy z tamtejszych okolic a konkretnie z Ziembic i sprawa wygląda tak- zacznę od charakterystyki dna zbiornika a więc w większości jest twarde i prawie na całej powierzchni płaskie niewiele uskoków dna najwięcej przy korycie Nysy, jest kilka miejsc z karczami i to sporymi zgrupowanymi i też luźno porozrzucanymi i te miejsca są potencjalnymi sandaczowiskami, nikt z tamtejszych łowców nie robi żadnych notatek GPS-owych ponieważ tych miejscówek jest niewiele i ten kto zna ten zbiornik płynie na pamięć, rada dla Nas to trzymać się większych zgrupowań łodzi a przede wszystkim niezastąpionym elementem ich wypraw są echa i każdy napłynięty karcz lub głaz może przynieść rybę, należy też dobrze obławiać koryto Nysy stamtąd padają największe sztuki. Z uwagi że zbiornik jest jednolity w ukształtowaniu to ruchy ryb są duże i dzisiejsza 100% miejscówka juto okaże się totalną lipą odnosi się to do łodzi jak łowców z brzegu chociaż DS-owcy w nocy mają duże szanse na rekordowe lechy podchodzące do brzegu i tu też nie ma jakichś konkretnych miejscówek. No i skomentowano moje pytanka takim stwierdzeniem "praktycznie te dwa dni macie na poznanie zbiornika a następne mogą owocować rybką" i "lepsze wyniki mogliście mieć na Głębinowie". Tyle się dowiedziałem a reszta zależy już od nas jak to wszystko wykorzystamy, ale ufam że nie będzie źle, może jeszcze coś wyciągnę od kolegów :wink::lol:

Napisano

Roman, dzięki! :D

To są dobre informacje, myślę, że będzie dobrze :)

Boże jedyny... Wszystko jest lepsze od Zegrza :lol: Opowiem na zlocie...

Napisano
ja, będzie wystarczający na 100%, z tego co zdążyłam zauważyć, kierownikowi wiele rzeczy zwisa, więc kto się pojawi też mu pewnie będzie tito.

Tylko wyślij Krzyskowi potwierdzenie przelewu z konta na maila, niech sobie chłopak druknie, i będzie dobrze.

To co mogę już aktualizować listę? :mrgreen:

Dzwoniłem dziś do ośrodka i tak jak mówiłaś - pani sprawiała wrażenie zdziwionej że w ogóle dzwonię z takim pytaniem :razz:

Także wszystko załatwione.

Teraz tylko czekam na relację ze zlotu :shock::smile:

Napisano

Ajajaj...

Ty weź olej co tam musisz i przyjeżdżaj chłopie, każda trudność da się przezwyciężyć, trzeba tylko chcieć ;)

Postaw się. :twisted:

Napisano

To nie chodzi o postawienie się :mrgreen:

Spokojnie, czasem bywa tak, że nie można być gdzieś gdzie by się chciało :lol:

Napisano

Kris, nie ma takiej opcji już :D

Zrezygnował z domku, to teraz może spac w namiocie :D

Zresztą wszystko z domkiem już załatwione, Ty go masz - ale przyjechać może pod namiot nie? :mrgreen:

Napisano

Pytanie za 10 puntów:

Czy ktoś z Nas posiada jakąkolwiek mapkę Otmuchowskiego? Ewentualnie mapę terenu przed zalaniem zbiornika.

Ja znalazłem coś takiego

Gre

Napisano
Ja znalazłem coś takiego

Okolice naszego ośrodka wyglądają dość obiecująco jeśli chodzi o łowienie z brzegu.

Napisano

"Zbiornik retencyjny Otmuchów zlokalizowany jest w obwodzie rybackim rzeki Nysy Kłodzkiej.

Podstawowe zadania zbiornika to:

-cele żeglugowe

-ochrona przeciwpowodziowa

-wykorzystanie do celów energetycznych

Pnadto:

-wykorzystanie rybacko-wędkarskie

-sporty wodne i rekreacja

Zbiornik jest położony w obszernej dolinie Sudetów.Jego głębokosć max wynosi 13 m,zaś średnia 5-7 m.

Na powierzchnie zbiornika składa się 180 ha terenów poleśnych,1200 ha gruntów ornych.Pozostała część przypada na tereny inundacyjne Nysy Kłodzkiej.

Podstawowe dane zbiornika:

-powierzchnia max zalewu -2450 ha

-powierzchnia użytkowa -1850 ha

-powierzchnia minimalna -ca 400ha

-pojemność max -124,46 mln m3

-rezerwy powodziowe -38,9 mln m3

-rzędne piętrzenia -206,86-215,00 m n.p.m

-średnia głębokość zbiornika-5-7m

-max głębokość zbiornika -13m

Stan czystości wód i stopien ich zanieczyszczenia (II klasa czystości) pozwala na prowadzenie racjonalnej gospodarki rybacko-wędkarskiej.Pełnym zakresem gospodarki rybackiej objęte sa wody zbiornika Otmuchów.Rzeka Nysa i dopływy Kamienna oraz Tarnawka wykorzystane są wędkarsko.Pełen zakres gospodarki obejmuje zarybienie,odłowy selekcyjno-gospodarcze i połowy wędkarskie.

Dominującymi gatunkami ryb zbiornika są: leszcz,sandacz,szczupak,okoń,węgorz,karp i karaś.Znaczny procent występujących sandaczy przekracza 10-15 kg.

Zarybianie odbywa się systematycznienastępującymi gatunkami ryb: sandaczem,szczupakiem,węgorzem,sumem,karpiem i linem."

To znalazłem o tym zbiorniku

Napisano

Jak wypełnić przelew za wędkowanie na zlocie :?: takie pytanko nasunęło się po rozmowie z

Grzegorzem Kagiva i aby rozwiać wątpliwości wstawię wzór przelewu z mojego banku tj PKO

BP ale dane jakie potrzeba zamieścić powinny być jednakowe w każdym banku. Po wykonaniu przelewu wystarczy wydrukować potwierdzenie i zabrać ze sobą UWAGA! prelew należy dokonać w danym miesiącu wędkowania, nie powinien on wyprzedzać dany miesiąc.

Jeśli ktoś nie zamierza wędkować z łodzi to nie wpisuje tego i pomniejsza kwotę do ilości dni łowienia z brzegu, czyli powiedzmy

wędkowanie z brzegu od 15.08.2008 do 17.08.2008 3dnix 10=30zł chyba że będzie inaczej z ilością dni.Nie dodałem że dniówka za wędkowanie to 10zł a za łódkę 5zł za dobę.

post-1503-14544971791521_thumb.jpg

Napisano
A nie zrzeszeni? :mrgreen:

Właśnie? :mrgreen:

Większość z nas przyjeżdża 14.08.

Czy tego dnia będziemy wędkować?

Ja bym chciała.

Natomiast, jeśli chodzi o niedzielę...

No to nie wiem - też będziemy? Czy szykujemy się do wyjazdów?

Napisano

Lp.

Rodzaj składki Cena

1 Jednodniowa 10 pln

2.Nie zrzeszeni posiadający kartę wedkarską i cudzoziemcy - jednodniowa 20 pln

Dopłata za wędkowanie z łodzi, dla wszystkich 5 pln za dobę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.