Skocz do zawartości
Dragon

Wybór miejsca na III Zlot Społeczności haczyk.pl

P

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ze strony PZW Opole:

Informujemy jednocześnie, że kupujących opłaty okresowe obowiązują następujące zasady:

* Przy opłatach okresowych realizowanych przelewem na konto należy w tytule przelewu obowiązkowo wpisać datę dnia połowu. Bez tego wpisu przelew jako zezwolenie jest w całości nieważny. W razie kontroli połów taki traktowany będzie jako prowadzony bez opłaty.

Sugerowany opis tytułu przelewu: <<>>.

* W przypadku opłaty okresowej dokonanej przelewem w wysokości niezgodnej z obowiązującym cennikiem, opłata ta jest w całości nieważna. W razie kontroli połów taki traktowany będzie jako prowadzony bez opłaty.

Przy opłatach okresowych jednodniowych nie obowiązuje posiadanie Rejestru Połowu.

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 636
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Może ktoś się obrazi ale PZW to taka socjalistyczna instytucja-nie komunistyczna.

Nigdy niewiadomo o co im chodzi-taka aparatura.

Z Romkiem ustaliłem że da wzór przelewu aby było łatwiej nam wszystkim.

Pomieszanie z poplątaniem to najlepsze rozwiązanie nigdy niewiesz co zrobisz dobrze-dezinformacja ogólna to dzień powszedni .

Napisano
UWAGA! prelew należy dokonać w danym miesiącu wędkowania, nie powinien on wyprzedzać dany miesiąc.

To tylko potwierdza moje spostrzeżenia. :cry:

Napisano
A nie zrzeszeni? :mrgreen:

Ale plama, tego nie przewidziałem sory tomku1 :oops:

No a jeśli chodzi o ilość dni do wędkowania to myślę że każdy powinien zadecydować samodzielnie, może ktoś nie będzie chciał wędkować a będzie z nami w celu towarzyskim i tak może być więc niech każdy opłaci za tyle dni ile zamierza wędować.

Napisano

Witam.

Byłem wczoraj przejazdem w Ściborzu :wink:

Widziałem ośrodek z drugiego piętra smażalni ryb znajdującej się obok(polecam dorsza :razz: ) domki prezentują sie bardzo fajnie :razz: jedynym minusem może być hałas(obym się mylił) gdyż znajdują się około 50 metrów od ulicy.

najbardziej jednak przeraziła mnie woda-wyglądała jakby na środku zatonął tankowiec z olejną farbą koloru zielonego(może to jakiś zakwit?)

Na szczęście później miałem okazję pogadać z wędkarzami na j.Nyskim i mówili że taka woda byłana Nyskim 2 tygodnie temu i nie ma już po niej śladu.(nie mam o tym zielonego pojęcia więc nie będę nawet zgadywał co powoduję taki stan wody :???:

Jezioro prezentuję się okazale :razz:

Napisano
woda-wyglądała jakby na środku zatonął tankowiec z olejną farbą koloru zielonego

Taka sama woda była dwa lata temu.

Stan czystości wód to druga klasa, a pozatym winą można obarczać opady i większy przepływ wody przez koryto-wzmącenie osadów dennych.

Także ja bym się nieprzejmował zabardzo tą sytuacją.

Ale może są odmienne zdania na ten temat.

Napisano
opady i większy przepływ wody przez koryto-wzmącenie osadów dennych.

Raczej nie to jest powodem zmiany koloru i gęstości wody-tak się dzieje prawie na wszystkich zaporuwkach a ostatnio i jeziorach to są zakwity wody od przeżyźnienia zbiornika, a sprzyjającym elementem jest słoneczko którego ostatnio nie brakuje, przejmować się tym nie ma potrzeby bo to zniknie samoistnie z nastaniem krótkich i chłodniejszych dni, ale czasami mocny zakwit wody może spowodować przyduchę ryb.

Napisano
najbardziej jednak przeraziła mnie woda-wyglądała jakby na środku zatonął tankowiec z olejną farbą koloru zielonego(może to jakiś zakwit?)

Poraj 2 :lol::lol::lol::wink:

Napisano
polecam dorsza :razz:

no to z głodu nie padniemy :wink:

jedynym minusem może być hałas(obym się mylił) gdyż znajdują się około 50 metrów od ulicy

:idea: Proponuje rozbić obozowisko na plaży z gruntówkami i nie opuszczać go przez 24h. :smile:

Z takiej zielonej wody na Poraju Shogun ciągnął Sandałka za Sandałkiem. Może nie będzie źle :???:
Jezioro prezentuję się okazale :razz:

Mam nadz, że mój silnik elektryczny podoła :neutral:

Coraz bardziej się cieszę na to spotkanie.

Pzdr Gre

Napisano
No to relacje ze zlotu będą bardzo interesujące :oops:
Też tak mi się wydaje :lol:

Czuję, że będą jaja :twisted:

Już z Madi mamy pewien plan :mrgreen:

Napisano
Ja mam nadzieję że poskładam mój spalinowy.

A ile waży ten Twój napęd rakietowy? Pytam pod kątem zastosowania go w pontonie.

Trini Przyjazna atmosfera na każdym zlocie? :wink:

Pzdr

Napisano
Trini Przyjazna atmosfera na każdym zlocie? :wink:

A źle Ci było? :D

Jako Miss Foto wypadłeś całkiem nieźle :mrgreen:

Napisano

Eeee... Trzeba będzie punktualnie sie na posiłki stawiać, a ja nie lubię być od czegoś uzależniona, zwłaszcza, jeśli będziemy musieli schodzić z łowiska, żeby zdążyć na posiłek...

Gość jarek 307h
Napisano

ja bym proponował jezioro Powidzkie woda czysta w wielkopolsce jeziorko cud malina doże szczupaki jest to 10 kilometrów od Witkowa województwo wielkopolskie koło Anastazewa wiekowa

Napisano
A ile waży ten Twój napęd rakietowy? Pytam pod kątem zastosowania go w pontonie.

Około 6-7 kg bez paliwa, a w pełnym rynsztunku to koło 10.

Napisano

Moi drodzy od aru dni nie miałem neta i dziś :grin: jest. Nie jestem na bieżąco a co gorsza zaraz wybywam na urlop nad morze i znowu nie będę aktywny d 10-tego. Pozdrawiam jak wrócę z urlopu poczytam zaległości.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.